KPSS soruşturmasını yürüten DDK'nın Başkanı Yunus Arıncı Haber Global'e konuştu

Gündem haberleri KPSS

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, yürütülen soruşturmaya ilişkin Haber Global'e konuştu. Ayrıca, soruşturma kapsamında yayınevi ve ÖSYM çalışanlarının banka hesaplarının da incelendiği öğrenildi.

Bir yayınevinin sorularıyla benzerlik gösterdiği gerekçesiyle iptal edilen KPSS sınavı hakkında, incelemeleri yapan kurum olan Devlet Denetleme Kurulu'nun başkanı Yunus Arıncı yeni bir açıklama yaptı.

Twitter'dan açıklama yapan Arıncı, "Sosyal medyada ve bazı haber mecralarında, iptal edilen KPSS ile ilgili kurumumuz kaynak gösterilerek bazı asılsız haberler paylaşılmaktadır. Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz. Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye, kamuoyunu bizzat bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

HABER GLOBAL'E KONUŞTU

Haber Global'e de konuşan DDK Başkanı, soruşturmanın sonucunun sabırla beklenmesi gerektiğini belirterek "Kısa sürede sonuçlandıracağız, bize güvenin, merak etmeyin" dedi.

YEDİİKLİM DERSHANESİNE GİDENLERİN CEVAP ANAHTARLARI DA İNCELENİYOR

Öte yandan, DDK denetçilerinin Yediiklim Yayınevi'ndeki incelemeleri sürüyor. Yediiklim kurslarına gidenlerin cevap anahtarları da inceleniyor. 

YAYINEVİ VE ÖSYM ÇALIŞANLARININ HESAPLARINDAKİ PARA AKIŞI DA İNCELENİYOR

Ayrıca soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da devreye girdi. MASAK tarafından yayınevi çalışanları ile ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışının incelendiği belirtildi.

ÖSYM'de iddialar üzerine Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış, yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştı. Ersoy, dün yaptığı açıklamada, 31 Temmuz 2022'de yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta planlanan oturumların da ertelendiğini duyurmuştu. Yeni KPSS takvimi, 17 Eylül'de başlayacak.

Kaynak: Haber Global TV

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı kpss sınavı iptal edilen KPSS sınavı