Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trabzon'da peş peşe müjdeler

haberglobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan Trabzon
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trabzon'da peş peşe müjdeler

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Trabzon mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon ili başta olmak üzere Karadeniz bölgesinde yapılması planlanan projeleri anlatarak peş peşe müjdeler verdi. Erdoğan, Trabzon adaylarını da tanıttı.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, halka hitabında kent genelinde yapılacak yeni projelerin müjdesini verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Trabzon'u bilip görüp de sevmemek mümkün mü? Bu şehir tarih boyunca hakikatin sesi, nefesi olmuştur. Trabzon'la bugün bir kez daha kucaklaşmaktan, hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Geçen mayıstaki seçimlerdeki ahde vefanız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Her iki seçimde de yaklaşık yüzde 65'erlik oy oranları ile bizlerin yanında yer alarak Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüze tarihi bir destek verdiniz.

Trabzon, siyasi hayatımız boyunca bizim daima yoldaşımız oldu. Biz de buradan aldığımız güçle, ülkemiz ve milletimiz için ter döktük, çabaladık, nice hizmetlere imza attık. Siyaset yapma tarzımızı da Karadeniz'in mertliğinden, ataklığından, çalışkanlığından ilhamla şekillendirdik. Bize göre siyaset, gölgede yürüme, sadece belirli değerlerin istismarı ile mevzi kapma yarışı değildir. 

"BU UZUN YOLDA SIKINTILARLA DA KARŞILAŞTIK"

Allah nasip etti, ülkemizin en büyük şehir İstanbul'da belediye başkanlığı yaptık, parti kurduk, iktidara geldik, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak hükümetimizin başında ülkemizin hizmetinde bulunduk. Yaptığımız işler ve sergilediğimiz duruşla tüm dünyada mazlumların ümidi, mağdurların hamisi olduk. Tüm bu süreç boyunca heyecanımızı, azmimizi, kararlılığımızı, hatta yeri geldiğinde öfkemizi daima diri tuttuk. Biz diklenmeden dik duruşumuzdan taviz vermedik. Bu uzun yolda sıkıntılarla da karşılaştık.

Vesayetin oyunları ile, darbe girişimleri ile, siyasi ve sosyal kaos denemeleri ile, ekonomik tuzaklarla boğuşurken yüreğimizin kanadığı anlar oldu ama asla şartlara teslim olmadık. Geri adım atmayı düşünmedik, hep daha ileriye doğru gittik. Ya yeni bir yol bulmaya ya yeni bir yol açmaya gayret ettik. 

"BU BİZİM ORTAK HİKAYEMİZDİR"

Bir eksiğimiz hatta bir yanlışımız varsa bunu kimsenin yüzümüze vurmasını beklemedik. Kendi özeleştirimizi kendimiz yaptık. Hatalarımızı düzeltme erdemi ile milletimizin nezdindeki hasbi ve harbi yerimize halel getirmedik. Yeni bir seçimin arifesinde sizlerin huzuruna gelip AK Parti ve Cumhur İttifakı için istediğimiz desteğin gerisinde böyle bir hikaye var. Bu bizim ortak hikayemizdir. 

"21 YILDA 191 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK"

Bizim her sözümüzün altında kısa sürede hayata geçirdiğimiz asırlara bedel eserler yatıyor. Trabzon'a kazandırdığımız hizmetlerin üzerinden sizlerle birlikte ana başlıklarıyla geçmek istiyorum. Trabzon'a son 21 yılda güncel rakamlarla 191 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Dünyada mazlumlarım hamisi olduk.

TOKİ vasıtasıyla 8 bin 102 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz dönüşümünü gerçekleştirdik.

34 MİLYAR LİRA TARIMSAL DESTEK SAĞLADIK

Son 21 yılda Trabzon ve ilçelerinde inşa ettiğimiz dere ıslahlarıyla 242 yerleşim yeri ve 10 bin dekar araziyi taşkın zararlardan koruduk. Trabzonlu çiftçilerimize 34 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. İstihdamı desteklemek için Trabzon'daki işverenlere prim teşviki verdik. Demir yolu hattı için proje çalışmaları başladı. Çarşıbaşı ve Tonya'yı da inşallah bu yıl içerisinde doğal gaza kavuşturuyoruz.

31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı belediyeciliğiyle hem ülke genelinde hem şehirlerimizde çok fazla eser ve hizmeti sizlere kazandıracağız. Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda yaptığımız bu yatırımlar sayesinde şehirlerimizde de eser ve hizmet standartları çok yükseldi. Gerçi hala bunu bile beceremeyen muhalefet belediyeleri mevcut.

31 Mart akşamı gümbür gümbür gerçek belediyeciliği haykırıyor muyuz?