Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezgin Tanrıkulu'nun sözlerine sert tepki: Gereken dersi verme mükellefiyetimiz var

Recep Tayyip Erdoğan

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik sözlerine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"ne katıldı. Erdoğan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı inşasına kimse set vuramayacaktır. Ancak bu kararlılığın birilerinin uykusunu kaçırdığı görülüyor. Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" diye konuştu. 

Erdoğan, "Ne kaçak göçmene müsaade ederiz ne de fitne tacirlerine. Geri dönüşler konusunda da örnek tavır sergileyeceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Mezuniyet sevincinizi sizlerle paylaşmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. 39 ay süren adaylık maratonunu alnınızın akıyla tamamlamanın gururunu yaşıyorsunuz. Her alanda kendinizi yetiştirdiniz. Yurt dışındaki 8 aylık eğitiminizle yabancı dil eğitimini geliştirirken, deprem bölgesinde 3 ay afet yönetimini de sahada müşahede ettiniz. Pratikle takviye edilmiş olsa da kitabi bilginin katkısı bir yere kadardır. Asıl incelikler görev esnasında öğrenilir. 

Şu an karşımda bulunan her bir arkadaşımın Cumhurbaşkanı olarak şahsımı en iyi şekilde temsil edeceğinden asla şüphe duymuyorum. Yine de bazı hususları hatırlatmakta fayda görüyorum. Unvanlarımız ayrı olsa da hepimiz aziz milletimizin birer hizmetkarıyız. Yasaması ile yürütmesi ile yargısı ile devlet gücünün her bir unsurunun asli görevi budur. Bu noktada devletin tepesi ile kaymakam arasında hiçbir fark yoktur. İnsanımıza hizmet götürmek, onların derdine derman olmak, şehirlerimizin gelişmesine katkıda bulunmak çok büyük bir misyondur. 

"SABAH 9 GİBİ İŞE BAŞLAYIP 5-6 GİBİ KAPISINI ÇEKİP ÇIKAN KİŞİDEN YÖNETİCİ OLMAZ"

Kariyer olarak kendinize böyle bir mesleği seçtiğine göre şu gerçeği de biliyorsunuzdur. Kaymakamın mesaisi olmaz, gecesi gündüzü olmaz. Tatili, hafta sonu olmaz. Sabah 9 gibi işe başlayıp akşam 5-6 gibi kapısını çekip çıkan kişiden yönetici zaten hiç olmaz. Mülki idare amirliği, hükümet konağı duvarları arasına hapsedilebilecek bir meslek değildir. Ben Cumhurbaşkanı olarak uykum 5 saattir, bilemedin 6. Başka türlü ne milletle güçlü bir ilişki kurabilirsiniz ne de geride hayırla, özlemle yad edilebilecek bir miras bırakabilirsiniz. 

"SÖZDE MİLLETVEKİLİ, TERÖRİST MÜSVEDDESİ"

Türkiye Yüzyılı ile aynı zamanda istiklal ve istikbalimiz uğruna can veren aziz şehitlerimize olan vefa borcumuzu da bir nebze olsun ödeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı inşasına kimse set vuramayacaktır. Ancak bu kararlılığın birilerinin uykusunu kaçırdığı görülüyor. Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var. Biz ikinci sınıf demokrasiye evet demiyoruz. Birinci sınıf demokrasi. İkinci sınıf hak ve özgürlüklere, ekonomiye bizi mahkum ve mecbur edenler, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan ciddi manada rahatsız oluyor. İHA'larımıza, SİHA'larımıza, AKINCI'larımıza niçin hazmedemiyorlar. Çünkü Gabar'ı, Cudi'yi, Tendürek'i inlerinde bu teröristleri vurdukları için tahammül edemiyorlar. Biz adil devlet olarak görevimizin gereği neyse yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. 

Yurt dışındaki firari FETÖ'cüler ve PKK'lılar başta olmak üzere ülkemizin düşmanı çevrelerin başını çektiği fitne girişimlerine içerideki kimi siyasiler de destek veriyor. FETÖ'cülerin ve PKK'lıların kukla gibi oynattığı bu şahıslar ülke ve millet düşmanlarının değirmenine su taşıyor. 

"KAÇAK GÖÇMENE MÜSAADE ETMEYİZ"

Ne kaçak göçmene müsaade ederiz ne de fitne tacirlerine. İnsanlığa nasıl örnek olmuşsak geri dönüşler konusunda da örnek tavır sergileyeceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Kaymakamlık Kursu