Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanlıurfa'da mesaj: Yolunu değiştirenler kendi bilir

HaberGlobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanlıurfa'da mesaj: Yolunu değiştirenler kendi bilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan Spor Salonu'nda AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, "Geçmişte bizimle yol yürüyüp şimdi yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan Spor Salonu'nda AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. "Yolunu değiştirenler kendi bilir" diyen Erdoğan, "Geçmişte bizimle yol yürüyüp şimdi yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir. Keşke her zaman ideal olanı elde edebilsek. Bu olmuyorsa bize düşen mümkün olanı değerlendirmektir" ifadelerini kullandı. 

CHP'deki tartışmalara değinen Erdoğan, "Şu anda CHP bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir taraftan yenisinin bir taraftan birbirine kılıç salladığı iç savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. Cumhur İttifakı bu konuda ülkemiz siyasi birikimine çok önemli katkılar sağlıyor. 31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa başta olmak üzere şehirlerimizin tamamına alacağımız netice ile milletimize, layık olduğu eser ve hizmetleri vermeyi sürdüreceğiz" dedi. 

AK Parti'nin Şanlıurfa ilçe adayları ise şöyle açıklandı: Akçakale - Abdülhakim Ayhan, Birecik- Mahmut Mirkelam, Bozova - Suphi Aksoy, Ceylanpınar - Seyithan Atilla, Eyyübiye - Mehmet Kuş, Halfeti - Şeref Albayrak, Haliliye - Mehmet Canpolat, Harran - Mahmut Özyavuz (MHP'den Cumhur İttifakı adayı), Hilvan - Aslan Ali Bayık, Karaköprü- Metin Baydilli, Siverek - Ali Murat Bucak, Suruç - Mustafa Yüksek, Viranşehir - Salih Ekinci.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Dün Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde deprem şehitlerimizi Fatihalarla yad ettik. 1 yılda yapılan çalışmaların icmalini çıkarırken konutların anahtar teslimi törenlerini gerçekleştirdik. Bugün de Harran'da Şanlıurfa'da inşası tamamlanan 1314 konutun kura çekimi ve anahtar teslimi törenine katılacağız. Yıl sonuna kadar deprem bölgesinde 200 bin konutun teslimini tamamlayarak acil ihtiyaçları büyük ölçüde gidermiş olacağız. 

Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerden Şanlıurfa'nın hak ettiği payı almasını sağlayacak yatırımların bizzat takipçisi olduk. Sizler şahitsiniz. Şanlıurfalıların iradesini istismar edip kendi gündemleri peşinde koşanlardan asla olmadık. Hepimiz beşeriz. Elbette hatalarımız çıkabilir ama ihlasımızı, şehrimize kazandırdıklarımızı kimse inkar edemez. Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı da ilçe adaylarımızı da böyle belirledik.

"YOLUNU DEĞİŞTİRENLER KENDİ BİLİR"

Artık hepimize düşen görev, Cumhurbaşkanı ile Bakanları ile teşkilatı ile el ele vererek önce adaylarımızın seçilmesini, ardından da şehrimize en güzel hizmetlerin getirilmesini sağlamaktır. Geçmişte bizimle yol yürüyüp şimdi yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir. Keşke her zaman ideal olanı elde edebilsek. Bu olmuyorsa bize düşen mümkün olanı değerlendirmektir. Hep birlikte işimize bakacağız. Bizi anlayanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Hedefimiz 31 Mart'ta sandıkları patlatarak Şanlıurfa'yı, büyükşehir ve ilçeleri ile Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaktır. 

"TERÖRİSTAN BU OYUNUN BİR PARÇASIYDI"

Türkiye ne zaman önündeki fırsatları değerlendirerek kalkınma, büyüme hızını artırsa hemen kirli senaryolar devreye giriyor. Geçtiğimiz 21 yılda buna defalarca şahit olduk. 2023 hedeflerimizde büyük bir atılımı hayata geçirmiştik. Bunun önü, 2013 Gezi olayları ile başlayıp hala devam ettirilen bir dizi engelle kesilmeye çalışıldı. FETÖ darbe girişimleri parçasıydı. Terör örgütlerinin harekete geçirilmesi bu oyunun bir parçasıydı. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan 'teröristan' bu oyunun bir parçasıydı. Ekonomimizi çökertmek için yürütülen gizli açık operasyonlar bu oyunun bir parçasıydı. 

CHP'nin yöneticileri lafa gelince Cumhuriyetin kurucu fırkası olmaktan dem vururdu. İşlerine geldikçe Cumhuriyetimizin banisini istismar ederler. Kirli ittifaklarını gizlemek için tek ayak üstünde kırk yalan söylerler ama ülkenin düşmanı kim varsa onların ekmeğine yağ sürmekten geri durmazlar. Bu parti ülkemize yönelik bir toplumsal kaos olan Gezi olaylarına sahip çıktı. FETÖ'nün montaj kasetlerini aylarca Meclis kürsüsüne taşıyarak darbe girişimine ortak oldu. Bu parti sınırlarımıza dayanan PKK/YPG terör örgütü mensuplarını yurtsever diye sahiplenerek Cumhuriyetimizi hiçe saydı. Bu parti doğrudan ülkemizi hedef alan tüm emperyalist tuzaklara, küçük siyasi hesaplar uğruna payandalık yaptı. 

Epeyce bir vakittir CHP'ye hakim zihniyetin Türkiye'nin çıkarları ile hiçbir bağı kalmamıştır. Bu partiye oy veren, ülkesine olan sevgisinden asla şüphe etmediğimiz insanlarımızı tenzih ediyorum. Aslında onlar da mevcut CHP yönetiminin mağdurudur. En büyük mağdur bu vatandaşlarımızdır. CHP, siyasi mihengini kaybetmiş sürekli yörüngeden yörüngeye savrulup duran bir partiye dönüşmüştür. Türkiye üzerinde hesabı olan herkesin kullanabileceği bir aparat haline gelen CHP'nin bu durumu İstanbul'daki son terör saldırısı ile bir kez daha ortaya çıktı. Bu teröristlerin ve onlara emir verenlerin en büyük siyasi hamisi Genel Başkanı başta olmak üzere CHP yöneticileridir. Özgür efendi bu örgütün elebaşına kongre kürsüsünden bizzat selam gönderdi. CHP yöneticilerinden bazılarının eylemi yapan teröristi korumak için verdikleri soru önergeleri var. Bu parti uzunca süredir PKK'nın siyasi uzantıları ile yoldaşlık yapıyor. İktidara gelebileceklerini zannediyorlar. Halbuki terör örgütlerinin, onların iç ve dış uzantıları da CHP'yi bir koçbaşı olarak kullanmaktadır. Siyasette rotasını kaybetmiş CHP Türkiye'ye dair hesapları olan tüm odakların oyuncağı haline gelmiştir. 

"CHP BİR İÇ SAVAŞ YAŞIYOR"

Sabık Genel Başkanları yıllarca bu şekilde davranarak netice elde edeceğini sandı ama 13 defa sandıkta milletten kırmızı kart gördü. Şimdi dört duvar arasında kendince siyasetçilik oynuyor. Mevcut Genel Başkan da aynı istikamette. Bu yolun ne kendisi için ne ülkemiz için hayırlı olmadığı ortadadır. Şu anda CHP bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir taraftan yenisinin bir taraftan birbirine kılıç salladığı iç savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. Cumhur İttifakı bu konuda ülkemiz siyasi birikimine çok önemli katkılar sağlıyor. 31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa başta olmak üzere şehirlerimizin tamamına alacağımız netice ile milletimize, layık olduğu eser ve hizmetleri vermeyi sürdüreceğiz. Adaylarımızdan ve teşkilatımızdan beklentimiz bu sorumluluk duygusu ile çalışarak Şanlıurfa'da Cumhur İttifakı bayrağını firesiz şekilde yükseltmeye var mıyız? 

"SAKIN OYUNLARA GELMEYELİM"

Erdoğan, toplantı öncesinde salon dışındaki vatandaşlara hitap etti:

"31 Mart'a hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Şu kalan süre içinde ben inanıyorum ki, Şanlıurfa, şanlı bir geçiş yapacak. Bütün oyunları bozmaya var mıyız? Bütün hesapları altüst etmeye var mıyız? Çok açık net şunu söylüyorum, altyapısıyla, üstyapısıyla Şanlıurfa'ya üniversitesiyle, bütün bu hizmetleri hiç ara vermeden devam ettirdik mi? Şanlıurfa Havalimanı yokken şimdi var mı? Bundan sonra da diyoruz ki, inşallah merkezi yönetim olarak yerel yönetimimizle el ele verecek ve Ankara el ele vererek bu yolda yürüyeceğiz. Sakın oyunlara gelmeyelim. Biz oyunları bozarak geldik. 21 senedir hep burada bu hizmetleri verdik, veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Ne zaman Şanlıurfa'ya gelsek bu coşkuyu hep gördük. Siz oyun bozdunuz. 31 Mart'ta da bu oyunları bozmaya devam ediyor muyuz? Burada bir miting yapmadan final olmaz."