Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur spekülasyonunu 1 saatte atıverdik

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pitbull saldırısında yaralanan Asiye Ateş için, "Hassasiyetle tedavisini yaptıracağız" dedi. Erdoğan, "Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza" diye konuştu. Erdoğan, toplu açılıştaki konuşmasında ekonomi mesajları da verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Erdoğan ardından toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan danışma meclisi toplantısındaki konuşmasında, pitbull saldırısında ağır yaralanan minik Asiye hakkında, "O yavru orada paramparça oluyor, hala bu adamlar acaba babasını nasıl kandırırız, bunun gayreti içinde, kandıramayacaksınız, bunların da bedelini ödeyeceksiniz. Yavruyu da inşallah, elimizden gelen tüm hassasiyetle, en ideal şekilde, alanında dünyada parmakla gösterilen doktorlarımızla tedavisini yaptıracağız. Babasını da o yerden alıyoruz ve onu da çok daha ideal bir yere çalışmak üzere sevk ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Toplu açılış töreninde açıklamalar:

Görüyorum ki sizler de bizi özlemişsiniz. Bugün Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı. Biz Bay Kemal'in ifadeleriyle yürüyen bir parti değiliz. Suriyeli kardeşlerine düşman nazarında bakan bir Bay Kemal yok burada. Eğer silahlardan kaçmışlarsa, ölüm saiki ile kendi evini terk etmişse kapımızı onlara nasıl açmışsak bugün de yarın da açarız. Şu anda ülkemizde 5 milyona yakın Suriyeli var. Bay Kemal bundan rahatsız. Onun kardeşlik anlayışı diye bir anlayışı yok. Seçimlerden önce suyu, elektriği bedava vereceğiz dediniz, neyi bedava verdiler. Hiçbirisi. 2023'e giden yolda bu tuzaklara bir daha düşmeyelim. Bunları hüsrana uğratalım. İBB üst geçide pankart asmış, yurtlar var diye. Vah zavallı. Bizim açmış olduğumuz yurtların sayısını ben unuttum. Bay Kemal ve avanesinin yurtmuş okulmuş böyle dertleri yok. 

"BEYAZ TÜRKLER SAHİP ÇIKIN HAYVANLARINIZA"

Asiye yavrumuzu gördünüz. Beyaz Türkler sahip çıkın hayvanlarınıza. Bu yavrumuz şu anda emin ellerde. İnşallah yavrumuza sağlığına kavuşturacağız. 

"KUR SPEKÜLASYONUNU BİR SAATTE ATIVERDİK"

Kur spekülasyonu denilen olayla karşı karşıya kaldık. Bunu bir saatte atıverdik. Ne sinsi hesapların yapıldığını, ne karanlık hayallerin kurulduğunu hep birlikte gördük, yaşadık. İnsanları paniğe sürükleyerek kurdaki dalgalanmayı büyütmek için ortada gezen siyasetçi kılıklı muhterisleri, gazeteci kılıklı tetikçileri ibretle seyrettik. İş zıvanadan çıkmaya başlayınca duruşumuzu ve yeni paketimizi paylaştık. Bay Kemal seçim 2023 haziranında yapılacak. 

Erdoğan'ın danışma meclisi toplantısındaki açıklamaları:

Tarihiyle, kahramanlık hikayeleriyle, milli mücadelede öncü rolüyle Gaziantep'in bizim gönlümüzde ayrı bir yeri bulunuyor. Gazi unvanıyla müşerref dünyada ilk ve tek şehirdir. Antep aynı zamanda 2002'den beri kutlu davamıza sahip çıkmış, bizimle yol yürümüş vefakar bir şehirdir. TEKNOFEST gençlik size sesleniyorum. Siz haklısınız, haklılığınızı 2023'e kadar devam ettirmelisiniz. 

Tüm dünyada ciddi bir belirsizlik, ümitsizlik hakimdi. Muhalefet yangına körükle gidiyor istismar peşinde koşuyordu. Tam kapanma çağrıları altında ekonomimizi kontak kapatmaya zorladılar. Türkiye'nin salgınla mücadelesini sekteye uğratmaya kalktılar. Hükümetle dayanışma yerine yalan ve korku siyasetiyle oy devşirme hesabı yaptılar. 

Türkiye'ye, üretim altyapısına güvenmek yerine gittiler çareyi 3-5 kendini bilmezin hezeyanlarında ya da otel lobilerinde buluştukları IMF komiserlerinde aradılar. Biz ise IMF ile defteri kapattık. 27,5 milyar dolar rezerv vardı, şimdi 120 milyar dolara dayandı. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Felaket çığırtkanlığı yapanlara asla kulak asmadık. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Bay Kemal hala şehir hastanesi nedir bilmiyor. Diyor ki buna bütçede bize yerini göster. Sen ne anlarsın bütçeden. Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Diyordu ya, bağımsız olmasa seni oraya sokarlar mı? Gizlilik ruhu olan bu kurumun sana verdiği bilgileri dışarıda medya ile paylaşıyorsun. Sende bir defa haysiyet yok. İstatistik kurumuna gitmek istedi, nefis bir cevap verdi. Siz dedi, imtihanı Merkez Bankası'nda kaybettiniz. Çok istiyorsanız bize yazılı bildirin dedi. Çılgına döndü. Daha sen çok çılgına döneceksin. Çünkü siyasi ahlaktan yoksunsun. Sende etik diye bir şey yok.  

MİNİK ASİYE'YE KÖPEK SALDIRISI: BU ADAMLAR HALA BABASINI NASIL KANDIRIRIZ GAYRETİ İÇİNDE

Malum 3 yaşındaki, 4 yaşındaki Asiye yavrumuzu maalesef pitbull köpekleri adeta parçalama noktasına geldi. Tabii biz hayvanseverler noktasında bir yasal düzenleme yapalım dedik, yaptık. Şimdi bu yasal düzenlemeyle ortaya bir de bedel çıkıyor. Asiye yavrumuz. Dün gece kendisini buradan çok değerli kardeşim Ömer Özkan beyin hastanesine, Antalya'ya naklettik. Orada gerekli operasyonlar yapılacak. İlginç olan bir şey var. Bu köpekler parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, hala bu adamlar acaba babasını nasıl kandırırız, bunun gayreti içinde, kandıramayacaksınız, bunların da bedelini ödeyeceksiniz. Yavruyu da inşallah, elimizden gelen tüm hassasiyetle, en ideal şekilde, alanında dünyada parmakla gösterilen doktorlarımızla tedavisini yaptıracağız. Babasını da o yerden alıyoruz ve onu da çok daha ideal bir yere çalışmak üzere sevk ediyoruz. 

2022'nin turizmcilerimiz için çok daha iyi bir yıl olacağı anlaşılıyor. Ülkemiz yatırım çekmeye devam ediyor. Fabrikalarımız, tesislerimiz harıl harıl çalışıyor. Üretiyor, ihraç ediyor. Bu milletin yükselişini, şahlanışını hiç kimse engelleyemeyecektir. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Gaziantep Beyaz Türkler