Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 'Seçim ilk turda biter mi?' sorusunu yanıtlayan Erdoğan, imar affının önüne geçmeyi sağlayacak yeni düzenlemeyi de duyurdu. Erdoğan, ''Togg'a özel kredi olabilir mi? sorusunu da yanıtladı.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Köy evlerinin bir kısmı bayrama kadar teslim edilecek"

- Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat bizim için bir milat. Bu vesile ile depremlerde vefat eden vatandaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız çok çok fazla. Çok kararlı adımlar atmamız şart. Bunun için de biz iktidara gelmeden önce eğitim ve sağlığı arka arkaya koyduk. Sağlıkta dünyada en ileri ülkeler ile yarışır durumdayız. Şehir hastanelerimizle örnek bir ülke haline geldik. Deprem bölgesinde vatandaşlarımızı sağlam konutlara yerleştirmemiz gerekiyor. Belediye başkanlığımdan beri hep yatay mimariyi savundum. Dikey mimarinin karşısında olan bir Cumhurbaşkanı olarak artık vatandaşlarımız da bizim bu tezimizi kabul etti. Bugün itibarıyla yapımına başladığımız konut ve köy evi sayısı 100 bine ulaştı. Köy evlerinin bir kısmı bayrama kadar teslim edilecek. Deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlarım bize güvensinler, inansınlar. Her birini en kısa zamanda sağlam, dayanıklı konutlara yerleştireceğiz. 

"İstanbul'un önemi ayrı"

- İstanbul burada ayrı bir önem taşıyor. Bütün ilçeleri ile bir harita çıkardık. Gördük ki 220 bin bina risk altında. Benim vatandaşımın devletine inanması ve güvenmesi lazım. Buyurun gelin, şu kentsel dönüşümü yaparken muhalefetin 'rantsal dönüşüm' propagandalarına inanmaması lazım. Bizim davetimize cevap verenler yeni evlerine kavuştular. Biz onlara kiralarını da verdik. Bize evet diyenler hallerinden çok memnun. Bundan 15 gün 1 ay önce yolumu kestiler. 'Biz yanlış yaptık, gelin bizimkileri de yapın' Şimdi yanlış yaptık diyorlar. Belediye başkanıma gerekli talimatı verdik, onlarda da aynı çalışmalar başladı. Orada yapılan binaları bir görseniz. Bay bay Kemal ne diyordu? Benim için diyor ki Boğaz'a nazır binalarımızı yıktı. Sorsan Küplüce neresidir inanın buraları bilmez, Burhaniye neresi bilmez. Orada herkes halinden mutlu. Gören keşke ben de buradan bir yer alabilseydim der öyle bir hale geldi. Şu anda orasının havası, ağaçlandırma derken daha da güzel bir hal oluyor. Bitince muhteşem olacak. Kadıköy-Üsküdar'ın ortak paydası olan yerde, Kadıköy kabul etmediği için başlamamıştı.

"İmar affı yeni dönemde katalog suçlar içerisinde yerini alacak"

- Kanal İstanbul ile birlikte rezerv şehirler meydana çıkacak ve oralarda yoğun bir şekilde konut inşaatları başlayacak. Kentsel dönüşümü kabul eden vatandaşlarımıza rezerv şehirlerden yer vereceğiz. İmar affı yeni dönemde katalog suçlar içerisinde yerini alacak ama biz daha da köşeye sıkıştıracağız çünkü bu işin affı olmaz.

- Benim belediye başkanlığımda İstanbul'a giriş için vize demiştim. Dediler ki siz şehirden şehre girişi vizeye mi bağlayacaksınız? Bu Londra'da uygulanıyor. Bunlar dünyayı tanımıyor. Londra'da merkeze giremezsiniz, adeta vizeye ve belli ücrete tabii. İstanbul benim belediye başkanlığımda 8 milyondu, yaklaşık 16 milyon oldu. Kaçak yapılaşma da çok ileri derecede ve tehdit ediyor. Bunları yaparken maalesef zemin etütleri yapılmıyor. Rezerv şehir şudur; mevcudu bir yerden bir yere nakletmek. Avcılar aslında sağlam bir zemin değildir, tehdit eden bir zemindir. 

"3 dönem ara yoksa istisna yapmadık"

- AK Parti'yi kurduğumuz günden bu yana hep yenilikten ve gelişmeden yana olduk. Biz sıradan bir parti değiliz, kongrelerimizde hep hücre yenilenmesi adı altında değişimlere gittik. Bu yenilenmeyi meclise de yansıtmak istedik. En az 3 dönem görev yapmış arkadaşlarımızdan böyle bir değişim dönüşüm yapalım dedik. Görevde ara verilmemişse hiçbir istisna yapmadık. En yakın mesai arkadaşlarımda dahi bu adımı attık. Sağ olsun hiçbirisi de "Neden bizi yana koydun" demedi. Hepsinin de bir görevi var. Bütün bunlara bakarken her seçim bölgesine ve adaya ilişkin kapsamlı değerlendirmelerimiz oldu. Kadın ve genç temsiline kadar bütün demografik yapıyı masaya yatırmak suretiyle tespitleri yaptık. Çok da az olsa bazı hatalarımız bazı illerimiz olmadı değil, oldu. Cuma gününe kadar değişim yine olabilir.

"Bu ülkeye biz bir daha o karanlık koalisyon dönemlerini yaşatmak istemiyoruz"

- CHP zihniyetinin yaptığı uygulamayı asla yapamayız. Bir tane sana, bir tane sana derken her birine bir cumhurbaşkanı yardımcılığı sözü verdi. Bizim öyle bol keseden atmak gibi bir anlayışımız yok. Bir cumhurbaşkanı yardımcısıyla bu iş yürütülüyor. Başbakanlığım döneminde 36 bakan vardı, 15'e kadar düşürdük. Geliyorlar bize teklifler yapıyorlar, diyorlar ki şu kurumu bakanlık yapsak, isim vermeyeceğim. O kurum kurumsal olarak yürüyor mu? Yürüyor. Neden bakanlık haline getireceksin? Mesele o, koltuk ver ki sana sadık olsun. Daha da ileri gidip "Cumhurbaşkanım size bağlasak" diyorlar, zaten hepsi bana bağlı. Bu ülkeye biz bir daha o karanlık koalisyon dönemlerini, kirli bakanlık pazarlıklarını, "Güneş Motel" sendromlarını yaşatmak istemiyoruz. Bizim kitabımızda israf yok. 

- Başbakanlığım döneminde Merkez Bankası döviz rezervlerini yükselttik. Şu anda Merkez Bankamız hamd olsun muhtaç değil, finansı yönetebilir durumda. 

- Biz geldiğimizde kişi başı milli gelir 2 bin 600 dolardı, şu anda 10 bin 600 dolara çıktı. Ticaret Bakanlığında ihracatta patlamamız var. Şu anda 240 milyar doların üzerine çıktık, daha da iyi olacak. Kamu mali disiplininden taviz vermedik. Türkiye bu şekilde büyüyüp zenginleşti. Kabinedeki arkadaşlarımız görevlerine sıkı sıkıya bağlılar. Depremde yoğun çalışma içerisinde oldular. Kendilerine ikinci bir talimat da her bir arkadaşıma seçim bölgelerinde görevler verdim. 

"Meydanların dili bize 'yürüyün' diyor"

- Halkım zaten muhalefeti suçluyor. Ana muhalefet partisi, yavrucuklarla bir araya geliyor ve oturup pazarlık yapıyor. Bunların hepsine yer beğendireceksin, kolay değil. Tüm bu çalışmalarla birlikte seçime gidiliyor. 14 Mayıs'ta bütün tabloyu göreceğiz. Bu siyasi ahlakın iflasıdır. Şu andaki durumlar da kavgalar, gürültüler vs... Her şey çıkıyor ortaya. Cumhur İttifakı bunlara en güzel siyasi ahlak dersini verecektir. 

- Kendi logosuyla seçime girmek Cumhur İttifakı içerisindeki arkadaşlarımızın kendi takdiridir. Ortaklar olarak herkes takdirini kullandı, kendi logosuyla giren kendi logosuyla, diğerleri de bizim logomuz altında seçime girmiş olacak. HÜDA-PAR bizim logomuzla beraber giriyor. 

- Şu anda bizim bütün yaptığımız anketlerimiz, meydanların dili bize "Yürüyün" diyor, "Millet de arkandan yürüyecek" diyor.

Seçim ikinci tura kalır mı, ilk turda biter mi?

- Ben milletimin bu noktada her şeyden önce işi zora sokmadan bitireceği inancındayım. Bu kararlılığı da gerek Bağcılar, gerek Pendik, gerek deprem bölgesinde gördüm.

- Açılışlar dışında miting de yapacağım. 

- Türkiye ile ilgili batının hesapları var. Macron'un Çin seyahatinin amacı nedir? Niçin Çin'e gitti, çok mu muhabbeti vardı? Aldığımız sonuçlara göre Le Pen, Macron'un önüne geçmiş. Batı Erdoğan'a karşı olduğunu söylüyor ve Erdoğan'a karşı aldıkları cephe, milletime karşı aldıkları cephedir. Milletim bu oyunu 14 Mayıs'ta bozacaktır. 

- Nasıl olsa parası da var, Kılıçdaroğlu parasını verir Togg'u alır.

Togg'a özel kredi olabilir mi?

- Togg ile kampanya yapma noktasında kamu bankaları için bu iyi bir fırsat olacaktır. Buradan kendilerine çağrıda bulunuyorum, gerekirse kendileriyle ortak toplantı yapıp böyle bir zemini oluşturmaları konusunda bu adımı atmayı ben de düşünüyorum. Böyle bir adım atılabilir. 

"Hukuk devletinin hukukiliği nerede?"

- Halkıma sesleniyorum, devletin devamlılığına leke sürecek, tüm dünyada ülkemizin itibarını zedeleyecek olanlara fırsat vermeyeceğinize inanıyorum. Terörist başını, Selo'yu bırakacaklarmış. FETÖ'nün içerdeki uzantılarını, KHK'lıları bırakacaklarmış. Hukuk devletinin hukukiliği nerede? Bunların hepsi oy saikiyle yapılan şeylerdir. Bunu zaten karşımızdaki şahıs kaç kere meclis kürsüsünden haykırdı. Ben şu anda cumhurbaşkanı adaylığımı genel af üzerine bina etmedim ki. 

- Bunlar diyelim ki bize ihanet ettiyse, demek ki ihanet sırası onlarda. Biz gitmek isteyene zorla dur demedik, demeyiz. 

- Bizim yola çıkışımızda seçme ve seçilme yaşı 30'du. Verdiğimiz mücadelede neticeyi aldık ve seçme seçilme yaşı 18 oldu. 18 yaşında bir adayımız var. Bir tane iyi bir yüzücümüz var, o da 19 yaşında. Galatasaray Üniversitesi'nde başarılı bir öğrenci. 30 yaş altı 25 adayımız mevcut. 

"Aile ve Gençlik Bankası kuracağız"

- Mülakatların sebebi kurumların ihtiyaçlarına en uygun insan kaynağına erişme gayesidir. Gençlerimizi aile kurmaya teşvik ediyoruz. Yeni evlenen gençlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira evlilik kredisi vereceğiz. Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Doğal gazın gelirini bu bankaya aktaracağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimizin hibe ve gençlik programlarıyla yanlarında olacağız. Şartların zorluğu, imkanların kıtlığı onları korkutmasın. 

- Aile Koruma Kalkanı programımız, aileyi güçlendirmeye yönelik yenilikçi mekanizmalarından sadece biri. İlk aşamalarını başlattık. Şimdi daha kapsamlı bir şekilde programı büyütüyoruz. Yeniliklerden biri ev hanımlarının emekliliklerine destek vermek olacak. Gençler başta olmak üzere her aileden 1 kişiye iş imlanı sunacağız. Ailelerde çocuk sayısı artacak, geleceklerini teminat altına almamız lazım. Ev hanımlarının sigortaları konusunda adımlar atacağız. Emeklilik primlerinin bir kısmını devlet olarak biz ödeyeceğiz. 

- Aile bizim kutsalımız, bu kurumun korunması önceliğimiz. Aile yapımızı, kadınları ve çocukları korumak için her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Bu alandaki kazanımlarımızdan geri adım atmak mümkün değil. Mücadelemiz LGBT gibi sapkın adımlarladır. Bu sapkın akımların milletimize dayatılmasına müsaade etmeyeceğiz.

CHP'li belediyelere yüklendi: İşten atılan insanlar geri alındı mı?

- Bağ-Kur vs. bütün bu meselelerde sorunu biz çözdük ama bunlar geldiler, bütün bu konuları çok daha zor duruma soktular. Böyle bir durum olursa bizzat gelsin bizi bulsunlar dediler. Ne oldu? Bir sürü insan işten atıldı. İşten atılan insanlar geri alındı mı? Bay Bay Kemal bunları görmedi mi? Bu kişilerin bir kısmını biz devlette işe aldık.

Yeni projeler

Her şeyden önce bizde proje bitmez. Hele hele Savunma Sanayiinde bu projeler hiç bitmeyecektir. Dünyadaki gelişmeler ortada. Bu ülkenin hayallerini bir bir gerçekleştirecek adımları atıyoruz. Aracı yaparsınız, gereci yaparsınız ama mühimmatınız yoksa, aracın kendisi hiçbir şeye yaramaz. Bütünüyle aracı, gereci ve mühimmatı yaparsanız, o zaman karşı tarafa güç gösterisinde bulunabilirsiniz.

Altay tankı inşallah önümüzdeki günlerde Savunma Bakanlığı'mıza teslim edilecek. Altay tankı, sıradan bir olay değil. Bütün tankların tamir ve bakımı Adapazarı'ndaki fabrikada yapılıyor.

Bir tane terbiyesiz çıkmış, kalkıyor TCG Anadolu ile ilgili en ağır hakaretleri yapıyor. Bu adam aynı zamanda teröristlerle iç içe olan bir adam. Hangi yapının içinde peki? Nerede olacak CHP'nin içinde. Biz TCG Anadolu'yu şu anda ordumuza teslim ettik. Gezdim, gördüm, üzerinde insansız hava araçları, helikopterler iniş kalkış yapabilecek. Bunlar bizim dünya standardında çok daha farklı bir yere gelmemizi sağladı.

Bu gemiyle Bayraktar TB3, Hürjet gibi uçaklarımız buradan iniş kalkış yapabilecek. Bu bizi denizlerde çok çok güçlü bir noktaya taşıyor.

Yeni bir adım daha atıyoruz. TCG Anadolu'nun bir misli daha büyüğünü inşa ediyoruz.

(CHP) Bunların yapabildikleri, ortaya koyabildikleri bir eserleri yok. Bu eserlerle gurur duymaları lazım. TCG Anadolu ile birçok noktada askeri operasyon gerçekleştirebileceğiz.

Biz bu millete, bu orduya, bu eseri emanet edeceğiz. Uçaklarımız aynı şekilde, insansız hava araçlarımız aynı şekilde. Hele hele Kızılelma, düşünün 32.000 feette operasyon yapabiliyor ve bu insansız. Ben gurur duyuyorum, yapanlarla gurur duyuyorum.

Bununla iftihar etmiyorlar. Niye? Erdoğan döneminde yapıldı diye. CHP'nin elindeki büyükşehir belediyelerinin Türkiye'nin iftihar edeceği bir eserleri var mı? Biz Marmaray'ı yaptık, önünü kesmeye çalıştılar. Avrasya Tüneli'ni yaptık, onun önünü kesmeye çalıştılar. Tabii başaramadılar çünkü biz buna fırsat vermedik. 

Afetlerle mücadelede, terörle mücadelede önemli adımları yeni sistem sayesinde atıyoruz. Bu sistem gerek değişime, gerek restoreye açık. Aksayan yerleri tamamlamaya yatkın. Sistemi daha ileriye atacak adımları atmaktan tereddüt etmeyeceğiz.

Sistem reformu olacak mı?

Demokratik reform önerilerimizi görüşmek için, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle görüşerek bu adımları atma fırsatı bulacağız.

Eskiden beri HDP'yi terör örgütünün parlamentodaki uzantısı olarak gördüğümüzü söyledik, söylüyoruz. Tabii şu anda terör örgütüne yakın parti Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak masadaki 7. parti olduğunu ortaya çıkardı. Terör örgütleri bu açıklamaları yaparken, soruyorum acaba CHP ne yapıyor? Terör örgütünün parlamentodaki uzantısına destek verilirken, CHP'li bir isimin çıkıp PKK'yı, HDP'yi eleştirdiğini gördünüz mü? Masanın etrafındakilerden bir eleştiri gördünüz mü? Hayır. Türkiye'nin muhalefet partilerinin durumu gerçekten içler acısı. Halka kendilerini kabul ettiremeyince terör örgütlerinden medet ummaya başladılar. Siyasi partilerin terör örgütlerinin kucağına düşmesi utanç vericidir. Kandil'den destek alacaksın ve 14 Mayıs seçimlerini kazanacağını düşüneceksin. İnanıyorum ki 14 Mayıs'tan sonra CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarım, partilerini bu kişilerin elinden alacaktır.

Bunu AK Parti olarak bize soruyorsanız böyle bir şey olamaz. Ama ana muhalefete soracaksınız, ana muhalefet olabileceğini açıkladı. Bunca insanı öldüreceksin, kanına gireceksin ondan sonra da kalkıp, 'özgürlük' diyeceksin. Böyle bir şey olabilir mi?

- CHP-HDP görüşmesi

HDP'ye ve dolayısıyla da PKK'ya neler vadettikleri tek tek ortaya dökülüyor. Niçin parlamentoda görüştüler de parti merkezlerine gidemediler. Partiye gittikleri zaman bir açıklama yapmaları lazım.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış, bunu özel görüşmelerinde masaya yatırmışlar. Sen CHP olarak bununla ilgili, ''Hayır bizim böyle bir düşüncemiz yok. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıramayız.'' diyemedin mi? PKK ne derse onu yapmaya amade bir Bay Bay Kemal var. Bay Bay Kemal sadece partisindeki tacizcileri, tecavüzcüleri korumayı bilir. 14 Mayıs'ta ben sevgili vatandaşlarımın bunlara yol vermeyeceğini biliyorum.

Orada bir pazarlık yapıldı ve bunu kendi partilisi dahi bilmiyor. Haydi açıklayın, açıklayamazlar. Çünkü açıkladıkları anda taşlar yere dökülecek. Teröristlere umut verenlere ben inanıyorum ki milletim imkan vermeyecektir.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika