Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama: Askeri harekatı reddediyoruz

Rusya Ukrayna Savaşı Recep Tayyip Erdoğan

Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyonla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Askeri harekatı kabul edilemez buluyor ve reddediyoruz. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım; bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Uluslararası Demokratlar Birliği heyetine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

 Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatı kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi belirtiyorum. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım; bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir.

"ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Kendi vatandaşlarımız ile Tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna'da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanmasında üzerimize düşeni yapacağız.

Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini, biraz önce görüştüğüm Sayın Zelenskiy'e de ifade ettim.

"DİYALOG ÇAĞRIMIZI TEKRARLIYORUZ"

Derin tarihi bağlarımız ve dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan