Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zam Gündem haberleri YÖK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere müjde!

Kabine Toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek öğrenim öğrencilerine müjdeli haber verdi. Erdoğan, yüksek öğrenimdeki öğrencilerin aldıkları kredi ve burs miktarlarının yükseltildiğini açıkladı.

Kabine Toplantısı sonrasında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek öğrenim öğrencilerinin aldıkları kredi ve burslarda artırım yapıldığını duyurdu. Erdoğan, "1 milyon 600 öğrencimize, 2024 yılı kredi burs rakamı lisans öğrencileri için 2000, yüksek lisans için 4000 liraya, doktora öğrencileri 6000 liraya çıkardık." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

-Uluslararası alanlarda etki sahibi olan bir ülke olmanın yol ekonomiden geçer. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz. 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı planı yayımlandı. 2024-2028 yıllarını kapsayan kalkınma planı Meclis görüşmeleri sonrası yürürlüğe girecek. Birileri parti içi kavgalarla, pazarlıklarla günlerini geçirirken biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Hedefimiz milli gelirde 7,7 trilyon dolar gelire ulaşmaktır.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ EKONOMİ PAHASINA TUTMAYA DEVAM EDİYORUZ

-Verdiğimiz sözleri ekonomi pahasına tutmaya devam ediyoruz. Örgün eğitimdeki gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteği ve internet sözümüzü yerine getirdik. Yüksek Öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarı 45 liracıktı. Biz 27 kat artışla lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3700 liraya çıkardık. Kredi almış öğrencilerimizin geri ödemelerinde sadece anapara ödemesini temin ettik. 3,3 milyon öğrencimizin toplam 27 milyar liralık borcunu sildik. 

-1 milyon 600 öğrencimize, 2024 yılı kredi burs rakamı lisans öğrencileri için 2000, yüksek lisans için 4000 liraya, doktora öğrencileri 6000 liraya çıkardık. 

EMEKLİLERE 5 BİN TL ÖDEME 

-Emeklilerimize yapacağımız tek seferlik 5 bin TL ödeme ile ilgili süreç tamamlanmak üzere. Önümüzdeki haftalarda bu ödemeleri gerçekleştireceğiz. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. 

-11 ildeki 200 bin konut inşası devam ediyor. Sene sonuna kadar teslimleri gerçekleştireceğiz. KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi projesini işleme alıyoruz. Hayat pahalılığı ile ilgili de gerekli önlemleri alıyoruz. Fırsatçılara kesinlikle göz açtırmayacağız. Başta gıda olmak üzere tedarik zincirindeki aksamalardan kaynaklı enflasyon oranını indirmek için çağrı yaptık.

-400'den fazla firma indirim kampanyamıza katıldı. Otomobil gibi sektörlerde dengelenme başladı. Tüm dünya gibi bizi de etkileyen enflasyonu yeniden tek haneye indireceğiz. Milletimizin bu konuda bize güvenmeye devam etmesini bekliyoruz. Sporda dünya çapında kazandıklarıyla gurur kaynağımız olan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV