Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e sert tepki: Bu nankörlüktür

Kiryakos Miçotakis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e sert tepki: Bu nankörlüktür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında bir basın mensubunun Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in mülteci krizinden Türkiye'yi sorumlu tutmasına ilişkin sorusuna "Bu nankörlüktür" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Orban bu akşam saatlerinde düzenlenen ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir basın mensubunun kendisine yönelttiği, "Miçotakis Türkiye'yi göçmen krizinden sorumlu tuttu. Bir de Dedeağaç olayı var. Bu iki durumu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna "Mülteci krizinde Türkiye'yi sorumlu tutmak nankörlüktür" şeklinde cevap verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bahsi geçen soruya şu ifadelerle cevap verdi:

"Mülteci krizinin Türkiye'den kaynaklandığını söylemek nankörlüktür. 5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan bir ülkeye sorun Türkiye'den kaynaklanıyor demek, nankörlüktür. Biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem. Ege ve Akdeniz'de botları şişirerek onları ölüme iten Yunanistan'dır. Mültecileri ölüme mahkum eden ülke Yunanistan'dır. Miçotakis yalanla gün geçiriyor. Dürüst davranmıyorlar. Şu an güven terfi etmiyorlar. Elimizde şu anda bütün belgeler var. Akdeniz'de Ege'de düzenli-düzensiz göçmenleri o sulara gömdüklerinin belgeleri var elimizde. Bununla dünyayı aldatabilirsiniz.

ABD'NİN DEDEAĞAÇ SEVKİYATI

Dedeağaç ile ilgili konuda, Yunanistan'ın kendisi ABD'nin bir üssü konumuna gelmiştir. Böyle bir tablo var. O da harita üzerinde bir belge. Dedeağaç bunların içerisinde sadece ufak bir bölge. Bütün bunlar neden yapılıyor? Biz bunu gerek Biden'la gerek ilgililerle konuştuğumuzda kaçamak cevap verip dürüst davranmıyorlar. Kendilerine seçtikleri komşular yanlış komşu. Biz NATO üyesiyiz, Amerika ve Yunanistan da ama NATO üyeleri olarak ABD en çok destek veren olduğuna göre biz neden birbirimize düşüyoruz? Biz kendimize inanıyoruz. Biz bu bölgenin sigortasıyız."

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Miçotakis Miçotakis haberleri Yunanistan Yunanistan haberleri Yunanistan Başbakanı Miçotakis