Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Bu bir tehdit, açıkça bir suçtur

Angola'ya hareketinden önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bürokrat' açıklamasına sert tepki gösterdi: "Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım, aynı zamanda açıkça bir suçtur."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya'yı ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Başbakanlığım dahil bugüne kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim. Afrika'daki büyükelçiliklerimizin sayısı 43'e yükseldi. Angola ve Togo'ya Türkiye'den Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaretler olması hasebiyle bu seyahatimiz ayrıca önem taşıyor. Afrika ülkeleriyle işbirliğimize asla kısa vadeli ve çıkar odaklı bakmıyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BÜROKRAT' AÇIKLAMASI

Öncelikle bu açıklama tabi CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır bürokrasi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir tabi bu CHP zihniyetinin ilk böyle bir çılgınlığı da değildir.

Milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için iradesini ortaya koyduğu bu tercihin bir sebebi de vesait düzenini kalıcı olarak ortadan kaldırmaktır hatırlayın parlamenter sistemde bürokrasi ile seçilmiş irade arasında hep çatışmalar olur. CHP zihniyeti her zaman bürokrasi seçilmiş iradeyi sınırlandıracak bir enstrüman olarak kullandı.

Ve bundan artık milletçe de tabii ki bıktık. Milletimiz de bütün bunlardan bıktığı içindir ki başkanlık sistemini tercih et yeni sistem ile bürokrasinin siyaset yapmasının önüne geçti. Yeni sistem bürokrasinin siyasi olma özelliğini ortadan kaldırdı ve bürokrasi gerçek anlamda idari bürokrasi haline getirdi.

"BOŞ HEVES"

Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzenini defterini çoktan dürdük, Bay Kemal'in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı. Boş heves. Hadi bakalım ne yapacağını göreceğiz, bu alan boş değil.

Diğer taraftan Türkiye bir hukuk devletidir bunu bay Kemal hatırlatıyorum burası bir hukuk devletidir bir kabile devleti değildir bay Kemal'in adeta oyun oynadığı bir alanda değildir.

Şunu bilmesi lazım heves ettiğiniz günler vesayet günleridir,  onlarda geride kaldı. cumhurbaşkanından en alt düzeydeki memuruna kadar herkes görevini hukuka uygun yapmak mecburiyetindedir. Aynı mecburiyet tüm siyasetçiler ve elbette muhalefet mensupları için de geçerlidir.

"SEN KİMSİN YA"

Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi siyasi garabetini bir kenara bıraktım aynı zamanda açıkça bir suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin. Bir taraftan kalkıyorsun öğretmenleri tehdit ediyorsun, bir taraftan memurları tehdit ediyorsun, yeri geliyor polisi yeri geliyor yargıyı tehdit ediyorsun. Sen kimsin ya. Böyle bir şeyi nasıl yaparsın?

Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden şu 19 – 20 yılı içerisinde böyle bir şey duydun mu? Yerel seçimlerde iş başına geldiğiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz ve bütün bunlar olurken AK Parti iktidarı elindeki gücü size karşı bu şekilde düşündü mü böyle bir adım attı mı?

MERKEZ BANKASI

"(Kılıçdaroğlu) Şimdi bir de tarih veriyor ‘yarın pazartesi, pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline.’ Hadi bakalım ne yapacağını göreceğiz. Bay Kemal bu alan boş değil ve bu ülkede memurunun hâkiminin, polisinin, öğretmeninin bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.

Merkez Bankası bağımsız olmasa sana randevu vermezdi.

Merkez Bankası ziyareti de umarım gerçekleri görmesi açısından faydalı olmuştur. Ancak ziyaret sonrası yaptığı açıklama CHP yöneticilerinin gerçekleri görmemek konunda ısrarcı olduklarının işareti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı video ile bürokratlara çağrıda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu video mesajında “Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, Pazartesi itibarıyla durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin” ifadelerini kullanmıştı.

"ANKETLERLE MİLLETE PSİKOLOJİK OPERASYON ÇABASI VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketlerle ilişkin soruya ise "Sahte anketlerle millete psikolojik operasyon yapılıyor" yanıtını verdi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Özellikle tabi son dönemde, ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada. Bu tür manipülasyonlardan ciddi anlamada bıktık. Anketlerle millete psikolojik operasyon yapılıyor. 

Şimdi anketlerle algı operasyonlara devam ediyorlar ve Cumhur İttifakı'nı küçük gösterme gayretindeler. Buradan kendilerine bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Sahte anketlerle milleti yönlendirebileceklerini sanıyorlar.

F-16 AÇIKLAMASI

ABD'nin bize F-16 teklifi oldu. Biz ülkemizin savunma ihtiyaçları için gerekli adımları atalım dedik. Özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır hale getirmeye çalışıyoruz. F-35'ler için ödediğimiz parayı almamız gerekiyor. Neticede ortada ödenmiş bir para var. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. 

YERLİ KORONAVİRÜS AŞISI 

İnsanlık çok büyük bir imtihan veriyor. Türkiye elindeki mevcut kıt imkanları ile de olsa her türlü desteği dünyanın neresinden kendisine talep gelmişse vermiştir, vermeye devam ediyor. Az gelişmiş ülkeler salgına karşı ne yazık ki kaderine terk edildi. Türkiye olarak böyle bakamayız.

Elimizden gelen her türlü desteği bugüne kadar nasıl verdiysek vermeye devam edeceğiz. Biz en kısa zamanda inşallah Turkovac çıkıyor. Biz Turkovac'la da kimseye sansür uygulama veyahut engel çıkarma yoluna gitmeden gönüllük sürecini aştıktan sonra elimizden gelen desteği her yere vermeye çalışacağız.

Şu ana kadar 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi ekipman ve malzeme yardımında bulunduk. Maske konusunda çok açık, net desteğimizi sürdürdük. Bu ülkeler arasında Afrika ülkeleri çoğunlukta olmuştur.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Angola Togo Nijerya