Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı ziyaretinde açıklamalar: Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı ziyaretinde konuştu. Erdoğan, "Türkiye olarak Katar ve tüm Körfez bölgesinin huzuruna önem veriyoruz" dedi. Erdoğan, "Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı ziyaretinde askerlere seslendi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Tüm emniyet güçlerimize rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Rabbim sizi ve güvenlik güçlerimizin tamamını beladan, kazadan muhafaza eylesin. Sizlere aziz milletimizin selamlarını, sevgilerini getirdim.

Kahraman ordumuz asırlardır olduğu gibi bugün de 3 kıta, 7 iklimde kendisine verilen görevleri gerektiğinde canı pahasına yerine getiriyor. Ölürsem şehit kalırsam gazi şiarıyla ülkemiz ve dünyanın dört bir yanında barışa, istikrara ve güvenliğe hizmet ediyor.

Türkiye olarak Katar ve tüm Körfez bölgesinin huzuruna önem veriyoruz. Bu topraklarda çatışma ve husumet görmek istemiyoruz. Bu güzel coğrafyanın kardeşlikle, dayanışmayla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir.

15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere Katarlı kardeşlerimizin dayanışmasını asla unutamayız. Ayrıca Katar Türk ekonomisine yönelik spekülatif ataklarda da daima bizimle olmuş, güveni göstermiştir.

Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat eksenli büyümesine katkı sunan Katarlı kardeşlerimize biz de desteği veriyoruz. Dost kara günde belli olur düsturuyla Katarlı kardeşlerimizin uğradığı haksızlıklar karşısında tepkimizi ortaya koymaktan çekinmedik.

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Katar