Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "İstanbul Sözleşmesi" açıklaması: Yasalarımızda zaten var

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan

İspanya Hükümet Başkanı Pedro Sánchez ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bir basın mensubunun İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin sorusuna, "İstanbul Sözleşmesi'ni tamamen gündemimizden çıkardık. Sözleşmeyle atılacak adımlar zaten gündemimizde var" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Hükümet Başkanı Pedro Sánchez ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. İki lider açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan bir basın mensubunun İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kendisine yönelttiği bir soruya,  “İstanbul Sözleşmesi’ni gündemimizden çıkardık” şeklinde cevap verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

“İktidarımız kadına şiddet noktasında çok ama çok hassastır. Kadına şiddet olaylarının üzerine gerek emniyet teşkilatımız gerek Adalet Bakanlığımız olarak şiddetle gidiyoruz.

"BU SÖZLEŞME İLE ATILACAK ADIMLAR ZATEN YASALARIMIZDA VAR"

Bu konuda gerekli olan her türlü adımları atıyoruz, atacağız. İstanbul Sözleşmesi konusuna gelince, İstanbul Sözleşmesi’ni tamamen gündemimizden çıkardık. Çünkü bu sözleşmeyle atılacak adımları zaten normal yasalarımızda, gündemimizde var.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE GEREK YOK DEDİK VE KALDIRDIK"

Kadın bizde en kutsal varlıktır. Kadının bu kutsiyetine asla leke gelmesine müsaade etmeyiz. Çünkü bizde aile kavramı çok hassastır. Aile kavramı üzerinde de önemsediğimiz bu durumu lekelemek suretiyle buna müsaade etmeyiz. İstanbul Sözleşmesi’ne de gerek yok dedik ve kaldırdık."

 

Kaynak: Haber Global TV

Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan İspanya Başbakanı İspanya Türkiye ilişkileri İstanbul Sözleşmesi Pedro Sanchez