Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyatla mücadele mesajı: Bunun hesabını mutlaka soracağız

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki artışın nedeninin piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık olduğunu belirterek, "Milletin aşına göz dikenden bunun hesabını mutlaka soracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Çiftçi kardeşlerimize sadece ülkemiz tarımına yaptıkları katkılar için değil, demokrasimize verdiği katkıdan dolayı da minnettarız. 15 Temmuz'da birileri bankamatik kuyruklarına koşarken, benim çiftçi kardeşlerim darbecileri engellemek için mahsulleri ateşe verdi. Çiftçilerimizin vatanperverliğini unutmayacağız. 

Türkiye'yi vesayetin her türlüsünden kurtarma mücadelesini beraber verdik. Ekonomide, tarımda, ihracatta ülkemizi hayal dahi edilemeyecek noktalara getirdik. Yüce Allah bizleri topraktan yaratmıştır, hayatımızı toprağın üzerinde ondan elde ettiğimiz mahsullerle sürdürüyoruz. 

 Toprak olmazsa ne dünyada kalacak yer, ne öteki aleme göçünce yatacak yer olmaz. Emek vermez, alınteri dökmez, gerekli yatırımı yapmazsanız toprak da size bakmaz. Türk tarımının çehresini değiştirebilmek, sorunlara kalıcı çözümler bulabilmek için yoğun mesai harcadık. Ülkemizin tarımsal potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için kırsal kalkınma alanında ciddi destek ve hibeler sağladık. Son 21 yılda 1 trilyon 364 milyar lira tarım desteği verdik. 2024 yılından şu ana kadara 45 milyar lira ödeme yaptık. 

"TÜRKİYE'DE TARIM BİTTİ DEMEK, CEHALET VE ART NİYETTİR"

Zaman zaman tarımsal politikalarla ilgili gerçek dışı iddialar ortaya atılıyor. Çamur at izi kalsın. Bu iddialar çiftçilerimizin emeklerine hakarettir. Türkiye'de tarım bitti demek sadece cehaletin değil, büyük bir art niyetin işaretidir. Tarımsal verilerin ülkemizin son 21 yılda ülkemizin nereden nereye geldiğini ortaya koyduğuna inanıyorum. Sebze üretiminde dünyada 4'üncü, meyve üretiminde 5'inciyiz. 

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI

Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki sunii artışları araştırıp inceledik. Ani fiyat artışlarında piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık vardır. Milletin aşına, ekmeğine, lokmasına göz dikenden bunun hesabını mutlaka soracağız. Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürüttüğümüz mücadeleyi fiyat oyunlarına kurban vermeyiz. Meclisimizde görüşülen düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle devletimizin ilgili kurumlarının eli daha da güçlenecek. Hayvancılıkta şikayetleri giderecek yeni politikaları devreye koyuyoruz. İlk defa genç ve kadın üreticilere yüzde 70 ek destek sağlayacağız. Hayvan hastalıkları ile mücadelede yeni tedbirler alacağız.

Tarım yapılan tüm alanları kayıt altına alarak destek yararlanan çiftçi sayısını artıracağız. Hedefimiz tarıma uygun olan her karış toprağı değerlendirmektir. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini her geçen gün hissediyoruz. Boşa harcanacak tek bir damla suyumuz yok. Kirletilecek tek bir karış toprağımız yok. Bu konuda çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz.