Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere zam açıklaması: Talimatı verdim

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, emekli maaşlarında iyileştirme için talimat verdiğini söyleyerek, "Önümüzdeki hafta gerekli açıklamayı yapağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, emekli maaşlarına düzenleme için, "Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler için Bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine Bakanımız ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalara başladı. Önümüzdeki hafta gerekli açıklamayı yapağız" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Aziz milletimizin takdiri ile yüzde 52.18 oy oranı ile Türkiye'yi yönetme vazifesini gelecek 5 sene boyunca deruhte ettik. Bayburt yüzde 82.45 ile birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Gümüşhane yüzde 78.54 oy oranı ile ikinci oldu. Ziyaretlerimize bu hafta sonu bismillah diyoruz. Önce Bayburt, ardından Gümüşhane'ye geçeceğiz. Hem kendilerine destekleri için teşekkürlerimizi iletecek hem de projelerimizin toplu açılışını gerçekleştireceğiz. 

AK Parti olarak 17 seçim zaferine imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu; dünyada başka hiçbir siyasi harekete nasip olmayan muhteşem bir zaferdir. Sadece 2 hafta arayla 2 seçim kazanmadık, aynı zamanda Türk demokrasisine sahip çıktık. Seçim zaferimizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri tekrar yürekten tebrik ediyorum. 14 ve 28 Mayıs seçimleri uzun yıllar konuşulmaya, üniversitelerde ders diye okutulmaya devam edecektir. Akademisyenler, tarihçiler, gazeteciler, herkes kendi penceresinden seçimleri enine boyuna değerlendirecektir. Millet olarak nasıl büyük bir uçurumun kenarından döndüğümüz zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Seçim sonuçlarının ilk ve en büyük muhatabı siyasetçilerdir. Her seçim bir imtihandır. 

BÜYÜK KONGRE AÇIKLAMASI

Kadrolarımızı takviye etmemize, yeni yüzlerle güçlendirmemiz gerekiyorsa, büyük bir titizlikle bunu da gerçekleştireceğiz. Ekim ayında planladığımız büyük kongremize bu anlayış ile hazırlanıyoruz. Seçim sonuçlarının işaret ettiği çizgide çalışmalara başladık. Kongremizi 11.5 milyon üyesi ile tüm AK Parti ailesinin bir ahitleşme törenine dönüştürmeye kararlıyız. Kongremiz bize seçimler için ihtiyacımız olan sinerjiyi de sağlayacaktır.

İSTANBUL VE ANKARA MESAJI

Mahalli idareler seçimlerine diğer tüm seçimlerden daha fazla asılmamız gerekiyor. CHP'nin elinde kötüye giden şehirlerimiz kurtarılmak için gün sayıyor. Belediye başkanları enerjilerini parti içi çekişmeye harcıyor. İki tanesi zaten il il dolaşmaktan kendi şehirlerinin yolunu unuttu. 31 Mart 2024'te inşallah bu kötü gidişe dur diyeceğiz. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 4 yıldır hiçbir hizmet alamayan şehirlerimizi tekrar eser ve hizmet siyaseti ile buluşturacağız.

CHP'DEKİ DEĞİŞİM MESAJLARI

Bugün 'Değişim' diye Bolu'dan Ankara'ya yürüyenler ve ona hakareti yapanlar, dün genel başkanınız Ankara'dan İstanbul'a yürüyordu. O zaman yollar yürümekle aşınıyor muydu? Şimdi ne oldu. Yollar yürümekle aşınmaz demeye başladılar. Zihniyet değişmedikten sonra CHP genel müdürlüğüne kimin getirildiğini bizim nazarımızda hiçbir anlamı bulunmuyor. Dün baba-oğul videosu çekenlerin gırtlak gırtlağa gelmesinin kıymetiharbiyesi yoktur. 'Değişim' adıyla yürütülen kayıkçı kavgalarıyla işimiz olmaz 

"BU PARLAMENTONUN BİR BAHTSIZLIĞI DA VAR"

Bu parlamentonun bir bahtsızlığı da var. Genel başkanlarının olmadığı bir parlamento var. Pazarlık yaptılar, cumhurbaşkanı yardımcısı derken kendileri açıkta kaldı. Bu anlayış iflas etmiştir. Şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın, milletin umudu biziz. Şehirlerimizin ne derdi varsa yine biz çözeceğiz. 

MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Asgari ücret artışından sonra dün memur maaş düzenlemesini Meclis'e sunduk. Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük maaşı 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Tüm kamu görevlilerinin yıllık ücretlerinde enflasyon farkı dahil ilave olarak net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Ortalama maaşı 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 

EMEKLİLER ZAM AÇIKLAMASI

Emeklilerimizin beklentilerini de gözardı etmiyoruz. Ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Kamuoyunda EYT olarak bilinen meseleyi çözdük. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler için Bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine Bakanımız ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalara başladı. Önümüzdeki hafta gerekli açıklamayı yapağız. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı