Erdoğan'dan "kampanya" tartışmalarıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda konuştu. Kampanya tartışmalarına değinen Erdoğan, "Korona salgınıyla mücadeleyi sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanları ile toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, salgınla ilgili olarak belediyelere önemli görevler düştüğünü belirterek, "Temizlik ve korunma malzemelerinin temini ve dağıtımını yaygın şekilde sürdürmeliyiz. İşsiz kaldığı veya yetersiz gelirden geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız" dedi.

Erdoğan, yardım kampanyası tartışmalarına ilişkin ise, "Bu kampanyaların gayesi güçlü dayanışmayı ortaya koymaktır. Sergiledikleri tehlikeli söylemlerle ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Korona salgınıyla mücadeleyi sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:  

Kovid 19 hastalığı döneminde belediyelerimize çok daha önemli görevler düşüyor.

Yerel Yönetimler Başkanlığımız salgın konusunda dikkat edilecek hususlara dair sizlere gereken bilgilendirmeleri yapmıştır.

Temizlik ve korunma malzemelerinin temini ve dağıtımını yaygın şekilde sürdürmeliyiz. 

İşsiz kaldığı veya yetersiz gelirden geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Bu konuda kaymakamlıklar ve valilikler ile de işbirliği içinde olmalısınız. Gönlü kırılmış her vatandaşımızın vebali sizlerin üzerinizdedir. 

Belediyelerimizin nisan, mayıs ve hazirandaki İller Bankası kesintisini kaldırarak sizler için kaynak da sağladık. Bugünleri fırsat bilip milletimizin gönül kapılarının bize sonuna kadar açılmasını sağlamalıyız. 

Gelişmiş ülkelerin bile pek çoğu kriz karşısında çökerken Türkiye kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede olduğunu ispatlamıştır. Hatta pek çok kardeş ülkeye destek veriyoruz. En büyük önceliğimiz vatandaşlarımızın geçim sıkıntısına düşmeden temel ihtiyaçlarını sağlayabilmektir. 

İhtiyaç sahibi 2 milyon haneye 1000'er lira nakit yardımı gerçekleştiriyoruz. Pek çok bankamız müşterilerin ödemelerini erteliyor hatta ilave kaynak sağlıyor. Bankalarımız 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile 10 bin liraya kadar destek kredisi veriyor. Her alanda tedbirlerle çalışanlarımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın velhasıl 83 milyonun tamamının yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. 

Korona salgını ile mücadele tüm siyasi partilerin, kurum kuruluşların meselesidir. Politika ve söylemlerimizi de buna göre belirledik. İşinin ehli hocalardan oluşan Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda kararları hayata geçirdik. Süreci sosyal medyada ahkam kesenlere göre değil, ülkemizin gerçeklerine ve ihtiyaçlarına göre yürüttük. 

Dünya çapında 1 milyona yakın vaka, 50 bine yakın ölü sayısı ile felaketi yaşadığımız şu dönemde birçok ülkeye kıyasla iyi yerdeyiz ancak bunu yeterli görmüyoruz. Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. 

YARDIM KAMPANYASI TARTIŞMALARI

Biz Türk Milleti'nin basiret ve ferasetine sonuna kadar güveniyoruz. Bu süreçte mücadelemizi sekteye uğratacak en büyük tehdit ümitsizlik, karamsarlık, yılgınlıktır. 83 milyona ayrılık virüsünü bulaştırmadığımız sürece korona ile mücadele çok daha kolay olacaktır. 83 milyon olarak birbirimize kenetlendiğimiz sürece bizi yıkabilecek hiçbir engel yoktur.Bunun için her fırsatta tedbirleri hatırlatırken milletimizin birliğine, kardeşliğine de vurgu yapıyoruz. Pazartesi başlattığımız dayanışma kampanyasının da hedeflerinden biri budur. Toplanan tutarı doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracağız. Bu kampanyaların gayesi güçlü dayanışmayı ortaya koymaktır. Sergiledikleri tehlikeli söylemlerle ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Korona salgınıyla mücadeleyi sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Kendilerini devletin üstünde görenler milletimiz de hak ettiği cevabı veriyor. Bu bir iyilik seferberliğidir. Gönüllü yardımlaşma kampanyasıdır. Farklı şekilde yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız da bunu zaten yapıyor. Türkiye'de kimse hukukun ve kanunların üzerinde değildir. Siyasi hesaplar yapanı maşeri vicdan asla unutmayacaktır. Buradan herkesi bir kez daha bir olmaya, beraber olmaya, kardeş olmaya davet ediyorum. 

son dakika son dakika haber