Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Derdimiz şu an itibarıyla inşallah aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşmasında kalabalığa seslendi.

 Erdoğan, "Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü oynayan ülke Türkiye. Türkiye tüm bu olaylar karşısında yıprandı mı tam aksine. Şu anda Avrupa'da herkes tutuşmuş vaziyette acaba bu kış nasıl geçecek? Elhamdülillah biz tüm hazırlıklarımızı yaptık. Derdimiz şu anda daha uygun fiyatlarla biz vatandaşımıza doğal gazı nasıl ulaştıracağız bunun gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

"AK Parti iktidarı zulme rıza göstermez, zulmedilmesini asla istemez." diyen Erdoğan, sözlerine "Derdimiz şu an itibarıyla inşallah aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız. Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmadığı, olmayacağı bir Türkiye'yi biz hallederiz. Şu an itibarıyla da onun hazırlığı içerisindeyiz." ifadeleriyle devam etti. 

"Okullar açılınca sıraların üzerinde kitaplarınızı buldunuz mu? Bundan önce böyle bir şey var mıydı?" diyerek halka seslenen Cumhurbaşkanı, "Biz kırtasiyeci dükkanlarında kitap bulamazdık kitap, defter bulamazdık defter. Biz bu derdi çektik, bizim evlatlarımız çekmesin dedik. En ideal okulları yapalım, sıraları hazırlayalım, yavrularımız okula gidip hazırlıkları yapsınlar dedik." diye ekledi. 

"İŞTE GENÇLİK BURADA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salon dışındakilere hitabının ardından TÜGVA Gençlik Buluşması'nın yapıldığı salona girerek gençlere seslendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TÜGVA ülkemizin en büyük gençlik hareketidir. Gençlerimizin hayatlarının her alanında verilen hizmetlerini takdir ediyorum. Türkiye'nin en kıymetli hazinesi olan gençlerin bir kısmını küresel güç baronların emperyalist hazzına kurban verdiğimiz acısı hala içimizdedir. TÜGVA tüm insanlığın hayrına çalışmalar yürütecek bilince sahip olmak için verdiğimiz mücadelenin en önemli kurumsal markalarından biri haline gelmiştir. Bu çatı altında yürütülen mücadeleden rahatsız olanlar yalan ve iftira çıtasını yükseltiyor. Ne diyorlar 'gençlik olarak çok güçlüymüşler', ne alaka. İşte gençlik burada.

"İYİ Kİ SİZLER GİBİ YOL ARKADAŞLARINA SAHİBİZ"

Gençler, aradığımız şey, Hz. Adem Aleyhüsselatı vesselamdan bugüne tüm birikimdir. Aradığımız şey peygamber efendimizden bugüne İslam medeniyetinin inanç, ilam menbaından süzülüp gelen tüm hazinelerimizdir. Milletimizin Malazgirt'ten bugüne coğrafyamıza bilek gücü ve gönül enginliğiyle ilmik ilmik dokuduğu tüm değerlerimizdir.

Türkiye bir asır önce istiklali ve istikbali uğruna gençlerinizin önemli kısmını cephelerde feda etmişti. Cumhuriyet tarihi boyuncu vesayet, darbe, yokluğa kadar nice badireler geçiren ülkemizde bunların faturasını en çok ödeyen gençlerimiz olmuştu. Bu ülkede daha ömrünün baharındaki nice genç araç olarak kullanıldı, tıpkı bir bozuk para olarak harcandı. Fitne yuvalarında kandırdıkları gençlerimizi Kandil'deki terör baronlarının sinsi emellerine kurban ettiler.

Biz her yerde her vakit attığımız adımları gençlerimizle planladık, hayata geçirdik. Sıradan bir gençlik değil attığı adımı bilen, istikametini bilen, yol onun varlık onun gerisi hep angarya, yüzüstü çok süründün ayağa kalk Sakarya diyen bir gençlik. 

İktidarımız boyunca yaptığımız her faaliyetin odağında genliğimiz vardı. Hamd olsun bugün de gençlerimizle birlikte hareket etmeye devam ediyoruz. Gençlerimizle bir araya gelmeye önem veriyoruz. Sizlerin enerjisi gücümüze güç katıyor. Ben size inanıyorum, güveniyorum. Samimiyetiniz safları sıklaştırıyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz. 

"BİZİM TERÖR ÖRGÜTLERİNE, SAPKIN AKILLARA VE DİĞER ÜLKELERE KAPTIRACAK TEK EVLADIMIZ YOK"

Gençler şunu unutmayın; biz varız, bir de karşımızda malum düşmanlar var. Varsa eğer birileri, oldukları gibi görecekleri de vardır. Demokrasi diyenlerin maskeleri inince, altından barbar suratları çıktı. Hak hukuk diyenlerin maskeleri inince, altından zalim suratları fırladı. Özgürlük diyenlerin maskeleri inince, altından faşist suratları belirdi. Biz insanlığın tüm birikimi gibi demokrasiye de, özgürlüklere de, hak ve hukuka sahip çıkmayı da elbette sürdüreceğiz, bunu biz başarırız. Bu toprakların evlatlarıysak barbar olamayız, faşist olamayız, zalim olamayız, bencil olamayız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir medeniyetin mirasçıları olarak, kalbini ve gözünü bize yöneltmiş hiçbir insanı dışlayamayız. 

Bizim terör örgütlerine, sapkın akıllara ve diğer ülkelere kaptıracak tek evladımız yok. Yasin Börü'nün katillerinin nerede olduğunu biliyoruz. Yasin Börü gibi evlatlarımızı katledenleri biliyoruz. Onların kurtuluşu için can simidi atan Bay Kemal ve yandaşlarını da biliyoruz ama bunlara asla prim vermeyeceğiz. 

Gençlerin bize gelmesini beklemeyecek, biz onlara gideceğiz. Bu salonları dolduran TÜGVA mensupları da ülkemizdeki tüm gençlerimize ulaşma kanallarından birisidir. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin, gayretinizi arttırsın. Bizim gençliğimiz Ayasofya'nın açılması, üzerimizdeki baskıların kaldırılması özlemiyle geçti. Sultanahmet'in dili olsa da konuşsa. Oradaki Dikilitaş'ın önünden hep Ayasofya'nın açılacağı günü konuştuk. Rabbim bu açılışı bize nasip etti. Bunun daha ilerisi olur mu, elbette olur.

"BEN MUHAFAZAKAR DEVRİMCİLERLE 2023'Ü BAŞARIYLA BİTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Birileri hala ülkemizde yasakçılığın istismarını ve ticaretini yapmayı sürdürüyor. Hamdolsun Türkiye bu zihniyetin hezeyanlarını aşmış olarak çok daha büyük hedeflerin peşindedir. Kendi yaklaşımlarımızı, tekliflerimizi, icraatlarımızı milletimizin takdirine sunuyoruz. Türkiye yüzyılının inşası konusunda en çok siz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerin de kendinize güvendiğinizi biliyoruz. Eğitim, sağlık, güvenlik, adalet, ulaştırma, enerji, sanayi, sporda kendinizi gerçekleştirebileceğiniz altyapıyı kurduk. Kökenden inanca, kılık kıyafetten her konuda yasakları kaldırdık. Dünyayı tanıyan, ülkesini tanıyan, kendine güvenen bu gençlerimize, onlara emanet edeceğimiz 2053 vizyonunu şekillendirmek için çok daha fazla gayret gerekiyor.

Elbette her yenilik, devrim, reform türlü engellerle karşılaşacaktır. Karşımızda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023'ü evelallah başarıyla bitireceğimize inanıyorum. Gençlerimizde azmi, iradeyi, enerjiyi görüyorum. Henry Ford taşlanmıştı, Galile zindana atılmıştı, Ferrari pes etmemiş dünyanın en iyi yarış arabasını yapmıştı. Büyüme hormonu yetersizçliği sebebiyle spor yapamayacağı söylenen Messi dünyanın en iyi futbolcusu olmuştur. Bir ara duyma yetisini kaybeden Bethowen besteleriyle müzik tarihinin zirvesine yerleşmişti. Uçma deneyimleriyle alay edilen Hezarfen Galata'dan Üsküdar'a geçmişti. Fatih gemilerini karadan yürüterek İstanbul'u fethetmişti.

 

 

cumhurbaşkanı erdoğan tügva Asgari ücret