Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadağ ile ticaretimizde rekor kırdık

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic​​​​​​​ ile ortak basın toplantısında açıklama yaptı. Erdoğan iki ülke arasındaki ticarette bu sene rekor kırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic​​​​​​​ ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ticaret hacmimiz 182 milyon dolara ulaşarak rekor kırdı" dedi. Djukanovic​​​​​​​ ise, "Ukrayna savaşının durdurulmasına verdikleri katkıdan dolayı büyük saygı duyuyorum" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Geçen yıl Karadağ'a ziyaretimde ikili ticaret hacmimizi 250 milyon dolara çıkarma hedefimizi koymuştuk. Bu seneki rakam geçen yıla göre yüzde 49 artmıştık. 182 milyon dolara ulaşarak rekor kırdık. Türk firmalarının, altyapı, inşaat, turizm ve hizmet sektörlerinde önemli projeleri mevcut. Karadağ'ın AB ve Avrupa Atlantik kurumları ile bütünleşme adımlarını takdir ediyoruz. NATO müttefiki Karadağ'ın AB'ye tam üyeliğini de destekliyoruz. 

Djukanovic'in açıklamaları:

İyi bir şekilde ilişkilerimiz devam ediyor. Bugün önemli konuları konuştuk. Bölgedeki konuları konuştuk. Güvenlik konularını da konuştuk. Tarihi bağlarımız var. Aynı zamanda şu anki ikili ilişkilerimiz hakkında da konuştuk. Türkiye'den gelen insanlar her zaman Karadağ'da hoş bir şekilde karşılanıyorlar. Serbest ticaret anlaşmasını imzalamıştık. Bugün karma ekonomik toplantısının önümüzdeki dönemde tekrar gerçekleşeceğini ve yeni yatırım alanları ele alınacaktır. Eğitim konusunu ele aldık. Ukrayna savaşının durdurulmasına verdikleri katkıdan dolayı büyük saygı duyuyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan