Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Seçimin tarihi belli

son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan Van
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Seçimin tarihi belli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da gençlerle bir araya geldi. Etkinlik kapsamında kritik açıklamalar yapan Erdoğan, seçimin tarihine ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da gençlerle bir araya geldi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

- 1 buçuk milyon partimizin sadece gençlik kolları üyesi var. Toplam üye sayımız 10 buçuk 11 milyona ulaştı. 

 YUNANİSTAN GERİLİMİ

- Yunanistan'la üçlü toplantı yapmışlar. Türkiye aleyhinde açıklama yapmama kararı almışlar. Yemezler Miçotakis, yemezler. Her şeyden önce bu milletin mayası dalgaya gelmez. Bu dalga falan bunların geçmişte ataların senin çok iyi bilirler, bunları yenilemeye kalkmayın faturası ağır olur. O kurulan üsleri neden yaptınız deyince Ruslara karşı diyorlar. Ukrayna'ya karşı Ruslara ne yaptınız, destek verdiniz mi? Her şeyi yalan. Batıya güven olmaz. Bunlar bizi AB'de bile işte sene 63 o günden bugüne ne yapıyorlar oyalıyorlar. Niye? Bunlarda yalan almış başını gidiyor. 

- Muhalefet Maltepe bir araya geldi, resmi rakam 106 bin kişi.

- 2023 bu ülkede yeni bir kırılma olacak. Yoğun çalışacağız, bu yoğunluğu devam ettireceğiz. Asla yorgunluk, dargınlık, bunların hiçbirisi bize yakışmaz. Dargınlık varsa hemen barışırız. Kurban bayramı geliyor, dargın kimler varsa barışacak ve yolumuza öyle devam edeceğiz. Gençlerle yürüyen bir parti olarak her fırsatta sizlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Gençlere salt seçmen nazarıyla bakmıyoruz. 

SEÇME VE SEÇİLME YAŞI

- Biz iktidara gelirken seçme ve seçilme yaşı 30'du. Önce 25'e sonra 18'e kim indirdi? Biz indirdik. Diğer partiler gibi gençleri sadece seçim sandığı ufukta belirlenince hatırlamadık. Gençleri yol arkadaşımız olarak gördük. Siyaset arenasında tüm mücadelemi gençlerle birlikte verdim. 

- Sadece bir telefon mesajıyla tüm gençlerimize, milletime seslendim ve 15 Temmuz gecesi tüm gençler Atatürk Havalimanı'nı doldurdu. Bay Kemal kahvesini yudumlarken biz milletimizle beraberdik, aramızdaki fark bu. Ekonomimizi çökertmeye yönelik hamleleri gençlerimizle birlikte boşa çıkardık. Türk siyasetinde gençlerin en çok tercih ettiği parti biziz. 

- Gençlik kollarımızın sadece son bir yılda 250 bin yeni üye yapması gençlerle aramızdaki bağı ortaya koyuyor. Gençlerimiz bize güveniyor. Gençlerle aramıza girmeye kalkan siyasi çaylaklara diyoruz ki siz gidin kumda oynayın. Siz önce bu ülkenin gençlerinden gidin de bir özür dileyin. Düne kadar meclisi çoluk çocukla dolduracaklar iddiasıyla ortalıkta gezinen siz değil miydiniz?

- Gençlerin eğitimden iş hayatına her alanda önündeki engelleri kaldıran hükümet biziz. Gençlerimizin dertlerine yine biz derman olacağız. 

MUHALEFETİN ADAYI

- Adaylık konusunda hala isim açıklamayışlarını niye diye arkadaşlarımızla tartışıyoruz. Enteresan. Hep birbirilerine pas atıyor fakat perde arkasında da adaylık yarışını kendi içlerinde yapıyorlar. Bizde bir laf var "Elalemin derdi bizi mi gerdi" diye. Onların derdi bizi mi gerdi bize ne? Biz işimize bakıyoruz. Herhalde YSK'nın ilanına kadar bunlar adaylarını açıklayamazlar. 

KYK 

- KYK yurtları boş, biz KYK yurtlarına öğrenci arıyoruz. KYK yurtlarında yer sorunumuz yok. Harç vardı biz kaldırdık. Burs kredi 45 liracıktı, 850 liraya çıkardık. Doktoraya yönelik asgari ücrete kadar tırmandırdık. Bu imkanlar hiçbir hükümet döneminde getirilmedi. 

EKONOMİ

- Bu ekonomik istatistik verileri iner çıkar vs ama şu gerçeği görmemiz lazım, tüm dünya başta ABD olmak üzere bir ekonomik çıkmazın içinde mi değil mi? Bir tarafta Rusya Ukrayna savaşı var. Bizim ciddi bir sıkıntımız yok, stoklarımızda 5 milyon ton buğdayımız var. Dışardaki düşmanla mücadele kolay da, içerde de maalesef bakıyorsunuz çıkmış bir büyükelçi müsveddesi terbiyesiz, kalkıyor Adalar'la ilgili "Bunlar Yunanistan'ın hakkıdır" diyor. Bu adamlar bu ülkede büyükelçilik yaptı. Bu adamlar büyükelçilik yaparsa bu ülkenin hali ne olur? 

- Şimdi mezarlığın  kenarından geçerken ıslık çalanlar var. Bu ıslık çalanlar Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bilmeyenler. Sadece şu Marmaray bir derstir değil mi? Bay Kemal'e sormak lazım sen kaç kere İzmir'e gittin acaba? Bugüne kadar belediye olarak siz İzmir'e ne yaptınız? Körfez kokusundan geçilmiyor. Aynı şey Ankara ve İstanbul'da... Baktım Haliç Kongre Merkezi kokuyor. Biz Haliç'i temizlerken dip taramasını yaptık. Bütün o çamuru 9 buçuk milyon ton, onu Haliç'ten çıkardık ve Alibeyköy'de bir ocağa naklettik. Balık tutulurken Haliç şimdi bir daha kokmaya başladı.

- Mesele aşk meselesidir. Bizim bu millete bu ülkeye aşkımız var. Bunların böyle bir derdi yok. 2023'te başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tekrar bu emanetleri geri alacağız. 

 - Bunlar aslında iki yüzlü değil, bunlar çok yüzlü. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman ana arterlerinde ağaçlandırma diye bir şey söz konusu değildi. Biz süratle hem fidan hem ağaç dikimi yaptık. Aynı şekilde Ankara'da da Melih Bey ağaçlandırmaya çok önem verdi. Ankara'yı da o ağaçlarla Melih Bey farklı bir havaya soktu. Bu dönemde Ankara'da, İstanbul'da böyle bir ağaçlandırma yok. İzmir'e bakın yok. Çünkü yeşil bizimle var oldu. Bunların böyle bir derdi yok. 

SEÇİM

- Seçimin tarihi belli, ne zaman? Önümüzdeki yılın haziranında seçim var. Bay Kemal kendini hazırla, sen önce aday mısın değil misin onu açıkla. Kasım ayında seçim yok. Aday değilsen adayını açıkla. Onlarınki 6'lı masa değil 3'lü masa. 

- Biz adamın lafına inanırız, adam olmayanın değil. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Erdoğan Van Kemal Kılıçdaroğlu Miçotakis Yunanistan 2023 seçim KYK