Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 3600 Ek Gösterge

3600 ek gösterge düzenlemesinin ayrıntılarını yarın açıklayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 milyonu aşkın memurun ve emeklinin tamamını ilgilendiren formülle bu meseleyi çözdük" dedi. Erdoğan, buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'nın kapanış konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

AK Parti istişare ile kurulmuş ve istişare kültürünü yaşatmış bir partidir. En büyük istişareyi de milletimizle yapıyoruz. Değerlendirme sonucu ortaya çıkan tabloyu milletimize aktarmanızı bekliyorum. Böylece 2023'e daha iyi hazırlanırız.

Bizlerin doğrularla kapatmadığı her boşluğun birileri tarafından iftiralarla doldurulduğunu biliyorsunuz. Bizim hakkımızda söylenen her yalana inanmayı bekleyen bir kısım var. Türkiye'nin ve Türk milletinin felaketi pahasına kendilerine ikbal değiştirmeye çalışanlar her dönemde vardı. Ama bu kadar cüretkar değillerdi. 

ZALİMİN HASMI OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Yalanlarla mücadelede bazen üslubumuzu sertleştirmek zorunda kalıyoruz. Hangi bedelleri ödersek ödeyelim zalimin hasmı olmayı sürdüreceğiz.  İçeride hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirecek, insanlarımızı hepsini özgürlüklere kavuşturacak adımlar atmaya devam edeceğiz.

Bu fakir kendini bildi bileli değişmedi ve değişmeyecek. Allah ömür, millet de yetki verdikçe yolumuza böyle devam edeceğiz. Biz troller tarafından oluşturulan algılara bakmıyoruz. Daha uzun yıllar milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.  

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeye çalışıyoruz. Hiç endişe etmeyin, bunu başaracağız. 

TUTUM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMEYECEĞİZ

Son dönemde bize NATO'nun genişlemesi konusunda bize esnek olmayı telkin edenlerin ısrarı kararlı duruşumuzun haklılığını göstermektedir. "(İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği) Muhataplarımıza deklare ettiğimiz beklentilerimiz karşılanmadan tutum değişikliğine gitmeyeceğiz.

Evet dünya beşten büyüktür. Bunu şimdi kendileri söylemeye başladılar. Artık bunun olamayacağını konuşmaya başladılar. Dediğimize gelecekler. Allah ömür verirse bunu da göreceğiz.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi Birleşmiş Milletler bir karar alabiliyor mu? Ukrayna ile Rusya ile ilgili bir karar alabiliyorlar mı? Alamazlar. Niye? Çünkü BM güvenlik konseyinin daimi üyesi. Alacak bir karar olursa iki dudağına bakıyor.

Türkiye ekonomi modeliyle bu sıkıntılı süreci ülkemiz için avantaja çevirecek adımları atıyoruz.

ENFLASYON AŞAĞI YÖNLÜ EĞİLİME GİRDİ

Vatandaşlarımızın üzerindeki hayat pahalılığı yükünü azaltmaya çalışıyoruz. Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışları ile izah edilemeyecek düzeyde fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık. Konuttan elektroniğe otomotive kadar uzanan liste var. Enflasyon aşağı yönlü eğilime girdi. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşın gelirini artıracak programlar hazırlıyoruz. 

ÇİFTÇİYE  MÜJDE

Çiftçilerimize ve memurlarımıza iki ayrı müjde vermek istiyorum. Tarımsal faaliyetler hem çiftçimizin kaynağı. Türkiye kendine yetecek bir ülkedir. Salgın döneminde bu gerçeği gördük.

Tahıl, sebze ve meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar üretim sıkıntısından değil. Yeni düzenlemeleri yakında hayata geçireceğiz. Buğday ithal ediyoruz yaygarasından vazgeçmiyorlar. Çiftçilerimize ekim yapmaları tavsiyesinde bulunmuştuk.

Buğday alım fiyatlarını açıklamak istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisimiz, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaktır.

Ofisin arpa alım fiyatı ton başına 5500 lira alım, 500 prim olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlendi.

Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticiler yararlanabilecek. 

3600 EK GÖSTERGE

Memurlarımıza vereceğimiz müjdeye geliyorum. Çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmayı tamamladık ve Meclis'e sunma noktasına getirdik.

4 meslek grubunu değil,  5 milyonu aşkın memurun ve emeklinin tamamını ilgilendiren formülle bu meseleyi çözdük. Yarın Kabine toplantısı sonrası detayları açıklayacağım. 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Ak Parti Recep Tayyip Erdoğan kızılcahamam kampı 3600 ek gösterge