Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. 14 Mayıs için seçim mesajı veren Erdoğan, "Milletimiz inşallah 14 Mayıs'ta bu utanmazlık siyasetine 'yeter' diyecektir. Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak 14 Mayıs için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 6'lı Masa'nın ortak mutabakat metnini değerlendiren Erdoğan, "Metinlerinde tüm terör örgütlerine selam veriyorlar. Güçlenmemizden rahatsız Batı'ya selam veriyorlar. İçlerinden biri çıkmış 'Batı bize aferin diyecek' diyor. Yazıklar olsun. Düştükleri hale bak. Ege'deki haklarımızdan vazgeçeceklerinden bahsederek Yunanistan'a selam veriyorlar. Bir tek kazanımları ve hayalleri ile aziz milletimizin kendisine selam vermemişler" dedi. 

Kılıçdaroğlu'na 'Bay Kemal' göndermesi yapan Erdoğan, "Öyleyse kendisine bundan sonra kullanabileceği yeni sloganı da vereyim; Bay bay Kemal. Alsın tepe tepe kullansın" diye konuştu.

14 Mayıs için de mesaj veren Erdoğan, "Milletimiz inşallah 14 Mayıs'ta bu utanmazlık siyasetine 'yeter' diyecektir. Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak 14 Mayıs için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri konusunda mesaj veren Erdoğan, "İsveç boşuna uğraşma. Kur'an'ın yakılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize 'evet' demeyiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumlu ama İsveç konusunda olumlu değildir, bunu da böyle bilin" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

2007'de bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için anayasa ve Meclis İç Tüzüğü'nü ayaklar altına aldıklarında biz çareyi yine burada aradık. Anayasa ve yasalarımızı; demokrasimizi, hak ve özgürlükleri destekleyecek adımlarla geliştirmek için her yola çıktığımızda çareyi hep burada aradık. Türkiye Yüzyılı'nı da inşallah Meclisimizle birlikte inşa edeceğiz. 2023 hedeflerimize de tuzaklara, engellere rağmen büyük ölçüde ulaştık. Başka bir ülkenin başına gelse veya ülkemizin farklı bir döneminde yaşansa çok büyük yıkımlara yol açacak nice badireyi Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile atlattık. Kendi krizleri içinde çırpınıp duran Türkiye'den küresel krizlere meydan okuyan bir Türkiye'ye gelmiş olmak bile başlı başına bir başarı hikayesidir. Türkiye'nin sadece 20 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarını hayata geçirmiş olmasının gerisinde böyle bir arka plan vardır. 

6'LI MASA'NIN ORTAK MUTABAKAT METNİ

Önceki gün 6 parti güya aylarca çalışıp hazırladıkları ortak politikalar metni yayınladı. Ülkemizin 6 güzide partisi bir araya gelip metin hazırlayınca insan beklentiye giriyor. Neyin nesidir? Netice itibarıyla hepimiz beşeriz, yani hepsi mümkün. Gerçi karşımızda henüz bir aday bile belirlemekten aciz bir masa olduğu hakikatini unutmuyoruz. Bu masanın bizim yaptıklarımızı aşacak bir belge ortaya koyabilmesine de bir ihtimal vermiyoruz ama yine de bir bakalım dedik, bakmaz olaydık. İçimizden, gençlerimize güzel bir eğlence malzemesi çıkar dedik. Muhalefetin metninde yer alan başlıkların ayrıntılarıyla ilgili değerlendirmeyi, genel merkezimiz ve bakanlıklarımız yeri geldikçe milletimizle paylaşacaktır. Bunlar bırakın yeni projeler için kafa yormayı, ülkede ne yapılıp edildiğine bile bakmamışlar. Baksalar ortak politikalar diye açıkladıkları metindeki hususlardan çoğunun zaten yapılmış ya da yapılmakta olduğunu görürlerdi. Akkuyu'ya, savunma sanayi projelerine, kamu özel ortaklığı yatırımlarına dokunacağız diyerek, ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan Batı'ya selam veriyorlar. 'Olağanüstü hal kararnameleri iptal edeceğiz' diyerek kamudan uzaklaştırılan kapı arkası ortakları PKK'lılara ve FETÖ'cülere selam veriyorlar. İçlerinden biri çıkmış 'Batı bize aferin diyecek' diyor. Yazıklar olsun. Düştükleri hale bak. Ege'deki haklarımızdan vazgeçeceklerinden bahsederek Yunanistan'a selam veriyorlar. Bir tek kazanımları ve hayalleri ile aziz milletimizin kendisine selam vermemişler. 

"HER TARAFI TEL TEL DÖKÜLEN, DERME ÇATMA PROGRAM"

Aday belirlemekte tembellik ediyorsunuz anladık da bari vaatleri oluştururken azcık ders çalışsaydınız. Ekonomide tek çözüm önerileri, Merkez Bankası'nın İstanbul Finans Merkezi'ne giden birimlerini tekrar Ankara'ya döndürmek. Dün benim yanımdayken, Merkez Bankası'nın, Ziraat Bankası'nın İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? O gün siz ne iş yapıyordunuz ya? Herhalde uykudaydı. Türkiye'nin son 20 yılda ortalama yüzde 5.5 büyüdüğünden bile haberleri yok. Önümüzdeki 5 yılda yıllık yüzde 5 büyüme vaadinde bulunuyorlar.  Her tarafı tel tel dökülen, derme çatma programla milletin karşısına çıkıyorlar. Anlaşıldığı kadarıyla bir kısım eski bürokrat, teknokrat tayfası bunların aklına girmiş, ortak politika diye önlerine koymuş. Olup bitenlere bakınca, bir dönem ülkemizde komedi dizisinde yer alan bir bölümü hatırlatıyor. Orada "Muhalefetin amacı iktidara gelmek değil mi?" diye soran oyuncuya diğer oyuncunun yanıtı; "Türkiye'de muhalefetin amacı iktidar olmak değil, muhalefetten düşmemektir."

"YENİ SLOGANI VEREYİM: BAY BAY KEMAL"

CHP'nin başındaki zata zaman zaman 'Bay Kemal' diye hitap ediyorum. Bu zat adaylığa niyetlenince kendine sıfat aramak yerine, 'Bay Kemal' ifadesini sloganı haline getirmiş. Adaylığını zor yetiştirecek, biz muhatabımızı tanıyoruz. Memleketin her işi gibi muhalefetin adayının sloganını bulmak da bize kaldı. Öyleyse kendisine bundan sonra kullanabileceği yeni sloganı da vereyim: Bay bay Kemal. Alsın tepe tepe kullansın. Telifini de istemeyiz. 

"ADAYLIK" TARTIŞMASI

Bizim adaylığımız 1 yıldır belli. Anayasa, seçim kanunu ortada. Geçen haftaya kadar aklınıza gelmedi mi?  Milletimiz inşallah 14 Mayıs'ta bu utanmazlık siyasetine 'yeter' diyecektir. Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak 14 Mayıs için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Bay Kemal herhalde Yusufeli Barajı'nı da Togg'u da kapatırsın. Bay Kemal, senin gücün bunlara yetmez. Bu millet seni öyle kovalar ki kaçacak delik ararsın.

"BU AKŞAM TRT YAYININI ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE YAPACAĞIM"

Bay Kemal hiç üzülme, bu akşam TRT yayınını Çankaya Köşkü'nde yapacağım. Çankaya Köşkü bizim şahsi malımız değil, milletin malıdır. Aynı şekilde Külliyemiz de yine milletin malıdır. 

"ÇIKIN DA AÇIKÇA LGBT'Yİ KİMLER SAVUNUYOR, KİMLER SAVUNMUYOR BUNU DA SÖYLEYİN"

6'lı masaya yükleniyorum ve soruyorum. Biz aile kurumunu anayasa teminatı altında parlamentoya sunduk ve aile kurumunu kutsiyeti içerisinde parlamentoya getirirken, ey bu 6'lı Masa'nın içinde olanlar, çıkın da açıkça LGBT'yi kimler savunuyor, kimler savunmuyor bunu da söyleyin. Bizim LGBT ile ne ilgimiz ne alakamız yok, çünkü biz aileyi kutsamışız. Bizim ailelerimiz tarihinden bugüne o kutsiyeti içinde gelmiş, bu anlayışla yarınlara da yürüyecek. Milletimizi temsilen bu yüce çatı altında görev yapan hiçbir vekilin ailenin korunmasını ve kadınlarımızın haklarını garantiye almayı amaçlayan Anayasa teklifine 'hayır' demeyeceğini biliyorum. Aksi tavır sergileyenleri zaten ne milletimiz ne kadınlarımız ne de tarih affeder. Tüm milletvekillerine şu çağrıyı yapıyorum. İradenize ipotek koyulmasına fırsat vermeyin. Genel Kurul'da vicdanlarının sesini dinleyerek Anayasa değişikliği teklifimize 'Evet' deyin. 

Burada üzülerek bir şeyi söylemek istiyorum. Grubumuzun maalesef Genel Kurul'da toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kesesinden maaşı veriyor, bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Genel Kurul'da eğer yoklamalarda benim vekil arkadaşlarım bulunmazsa, dün böyle oldu, bu millet hakkını sizlere helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Milletvekili adayı olmuşsan burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Aldığınız maaşlar haramdır haram bunu böyle bilin. 

İsveç boşuna uğraşma. Kur'an'ın yakılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize 'evet' demeyiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumlu ama İsveç konusunda olumlu değildir, bunu da böyle bilin.  

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti AK Parti Grup toplantısı TBMM