Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı

Recep Tayyip Erdoğan Adana

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "14 Mayıs inanıyorum ki Cumhur İttifakı'nın milletimizle bütünleştiği bir zafer tarihi olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "650 bin yeni konutla deprem bölgesi şehirlerimizi bir yıl içinde ayağa kaldıracağız. Adana için de 12 bin 492 konut ve 2438'i köy evi olmak üzere 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz" dedi. 

14 Mayıs seçimleri için mesaj veren Erdoğan, "14 Mayıs inanıyorum ki Cumhur İttifakı'nın milletimizle bütünleştiği bir zafer tarihi olacak" diye konuştu.  

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Adanamızın da yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyoruz. 650 bin yeni konutla deprem bölgesi şehirlerimizi bir yıl içinde ayağa kaldıracağız. Adana için de 12 bin 492 konut ve 2438'i köy evi olmak üzere 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz. Şehrimizin diğer ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz.

Türkiye gibi Adanamız da büyüdükçe, geliştikçe her alanda yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Transit trafiğin yükü de Adana'nın omuzlarında. Adana Çevreyolu adeta şehir içi yol haline geldi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü de bugün bu kapsamda hizmete açıyoruz. Bu köprümüzün bünyesinde iki hatlı bir demiryolu da yer alıyor. Günde 35 bin aracın kullandığı Seyhan Barajı kret yolu üzerindeki yükü kaldırıyoruz. 

Biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yapmadık. Milletimiz geçmişte yaşadığı geri kalmıştık, terör, kargaşa günlerinden bıkmıştı. Bir yandan da birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik. Türkiye'nin en zengin sosyolojisine sahip şehirlerin başında Adana geliyor. Adana, kardeşliğin kıymetini çok iyi bilir. Adana da artık etnik ve mezhebi ayrımcılıklardan uzak şekilde tüm vaktini güvenli geleceği için harcamak istiyor. Adana'nın üretimi ile, alın teri ile Türkiye Yüzyılı'nda hak ettiği yeri almak hakkıdır.

PETROL MESAJI

Adana üretecek ki Türkiye üretsin, Adana güçlenecek ki Türkiye güçlensin. Biz sadece yol yapmıyoruz, tünel açmıyoruz. Aynı şekilde biz sadece okul açmıyoruz, hastane inşa etmiyoruz. Güvenliğimizi sınırlarımızın ötesinden başlatmıyoruz. Biz sadece fabrika açmıyoruz. Biz bütün bunlarla milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürecek bir büyük hamlenin, büyük şahlanışın temellerini atıyoruz. Birileri varsın inşaatla kalkınma mı olur desin. Milletimiz yaptığımız her yatırımın, onun güvenliği, geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu gayet iyi biliyor. Kendi ihtiyacımıza yetecek kadar petrolü çıkaracağımız günleri de çok uzak olmayan bir tarihte inşallah göreceğiz. 

SEÇİM MESAJI

14 Mayıs inanıyorum ki Cumhur İttifakı'nın milletimizle bütünleştiği bir zafer tarihi olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü