Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Kiryakos Miçotakis yunanistan Dünya haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis ile görüştü. Erdoğan, görüşmede, güven tazelemiş hükümetlerin işbaşında olmasının ikili ilişkilerin geleceği için fırsat olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerde elde edilen başarıdan ötürü Miçotakis'i tebrik ederek yeni dönemin Türkiye-Yunanistan ilişkileri açısından hayırlara vesile olması temennisini iletti.

Görüşmede, her iki ülkede de halklarından güven tazelemiş, güçlü hükümetlerin işbaşında olmasının ikili ilişkilerin geleceği bakımından fırsat olduğu ifade edildi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in NATO Zirvesinde buluşması bekleniyor

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yaptığı telefon görüşmesinde, iki liderin NATO Zirvesinde bir araya gelmeye karar verdiği bildirildi.​​​​​​​

Yunanistan Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Miçotakis'i arayarak, Başbakanlık görevini üstlenmesi vesilesiyle tebrik ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Başbakan Miçotakis ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlenecek NATO Zirvesinde buluşmaya karar verdi." ifadesi yer aldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı