Cumhurbaşkanı Erdoğan yaş çay alım fiyatını açıkladı

Recep Tayyip Erdoğan Rize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize mitingindeki konuşmasında, bu seneki yaş çay alım fiyatının destek ödemesiyle birlikte kilo başına 11 lira 30 kuruşa yükseltildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, "Bu yıl için yine destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Siyasette bugüne kadar Rizemde böyle bir katılım görmemiştim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs'ın müjdesidir. Vefanızdan, aşkınızdan dolayı Rize'yi tebrik ediyorum. Tabiatı ile, denizi ile, yeşilin en nadide tonlarıyla şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü? Ben sizlere aşığım. Sizleri sevmemek mümkün mü? Sizler gibi hemşehrilere sahip olup da gururlanmamak mümkün mü? Bizden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri, 21 yıla sizlerle beraber sığdırdık. Terör örgütlerinin birlik ve beraberliğimize yönelik kalleş saldırılarını beraberce püskürttük. Bu aziz vatanı ihanet çeteleri karşısında beraber savunduk. 

Az önce havalimanımıza indik. Rize-Artvin Havalimanı'nın güzelliği, Rize'ye ayrı bir zenginlik kazandırıyor.  Yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz. Bunun adı Türkiye Yüzyılı. Bunun adı şahlanış dönemidir. 14 Mayıs büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacak. 14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun. Siz bize güvendiniz, itimat ettiniz, inandınız, biz de sizin için aşkla çalıştık. 

Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde hayal tüccarlığı yapmadık. Dürüst olduk, samimi olduk. Karadenizli uşaklar gibi daima harbi olduk. Bu ülke geçmişte iki anahtar vadedip sonra sırtındaki ceketten de eden siyasetçiler gördü. Son günlerde bu tiplerin tekrar arzıendam ettiklerini görüyoruz. Sandık yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını açtı. Önlerine gelene cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtıyorlar. Parlamenter sistemi diye çıktıkları yolda sabah erken kalkanın cumhurbaşkanı yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar. Şimdi kaç olduklarını saymayı kendileri bile bıraktılar. Bu gidişle 14 Mayıs'a kadar herhalde 15-20 cumhurbaşkanı yardımcısını bulacaklar. Elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar. Birinin yapacağız dediğine diğeri olmaz diyor. Bay bay Kemal Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar ayarladım dedi. Diğer ortağı böyle bir paranın olmadığını, uzunca bir süre de gelmeyeceğini açıkladı. Millete bedava traktör sözü vermişlerdi, dağıttılar mı? 

YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI AÇIKLADI

Terör örgütünün parlamentodaki temsilcisi neler söylüyor neler. Koalisyon ortakları Rize'de çay konusunda atıp tutmuşlar. Benim Rizeli kardeşim bay bay Kemal ve avanesinin palavralarına itibar etmez. Bizim Rize ve çay üreticilerimiz için yaptıklarımız ortadadır. Rızkını çaydan kazananları en güçlü şekilde destekledik. Bu yıl yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Geçen yıl destek ödemesi ile yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için yine destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. 

"BAY BAY KEMAL, LGBT'Cİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Kandil'deki PKK elebaşıları, teröristler ne diyorlar. Biz ne AK Parti'yi ne MHP'yi desteklemeyiz, biz 6'lı Masa'yı destekleyeceğiz. Bu Kandil'deki terör örgütünün başlarından bu millete fayda gelir mi? Biz bunlara asla prim vermeyeceğiz. Bölücü örgütün siyasi uzantılarının neden aday çıkarmadığını sorun. Meclis'teki 1 saatlik görüşmede bunlara ne vadettiğini sorun. 

Benim kardeşlerim ailenin kutsiyetine inanır. LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy dilendiğini sorun. Bay bay Kemal, LGBT'ci olduğunu biliyoruz, İYİ Parti onu da biliyoruz. Yok DEVA'sıymış, bilmem Geleceğiymiş, şu bu. HDP, bunlar hepsi LGBT'ci. AK Parti, MHP asla böyle bir sorunu yok. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailemizi asla yaralamalarına müsaade etmeyeceğiz. 

"RİZE 80 BİN KİŞİ İLE BURADA"

Savunma sanayii projelerinden niçin rahatsızlık duyuyorlar. 75 yaşından sonra niçin kendi mezhep, köken meselesini gündeme getirdi? Bugün burada karşımda aldığım resmi rakam, Rize 80 bin kişi ile burada. Elhamdülillah. Ne diyor Rize, biz gümbür gümbür sandığa gidiyoruz. Havalimanı yolcu sayısı geçen yıl 524 bini geçti. Rize'ye toplam 8 milyar liralık tarımsal destek verdik. Önümüzdeki dönemde İkizdere ve Muradiye'ye de doğal gaz getiriyoruz. Kusursuz olmak sadece Allah'a mahsustur. İnsanoğlu beşerdir, elbette eksiği olur. Bizim de eksiklerimiz olabilir. 21 yılda yapmak isteyip de engellerden dolayı yapamadıklarımız olabilir ama samimiyetimizden, gayretimizden şüpheniz var mı? Rize şahittir. 85 milyonun hepsi şahittir. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri sizler de görüyorsunuz. Türkiye Yüzyılı için çok daha büyük hedefler belirledik. Bunlar maket dediler, bunu Togg'a, TCG Anadolu'ya dediler. 

"14 MAYIS SEÇİMLERİ BİR DÖNÜM NOKTASI"

Kaynağı kendi doğal gaz ve petrol gelirlerimiz olan bir Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Aile ve gençliğe bankamızdan kredi vereceğiz. 14 Mayıs seçimleri bir dönüm noktası olacaktır. Sadece ülkemizi yönetecek cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmeyeceğiz. Aynı zamanda Türkiye'nin gelecek asrına da hep birlikte yön vereceğiz. Ya terörün başını ezenleri ya da FETÖ'cü ve bölücülerle iş birliği yapanları seçeceğiz. Bu Kandil'dekiler, bunlar vatansız, imansız, ezansız, Kur'an'sız, bunlarla beraber yürüyenler CHP, İYİ Parti ve diğer yavrucuklar. Bunlara 14 Mayıs'ta gereken dersi vermiyor muyuz?"

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan