Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize mikro uydu tesisi kuruyoruz

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uydu Teknolojileri Haftası programında konuştu. Erdoğan, "Ülkemize mikro uydu tesisi kuruyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uydu Teknolojileri Haftası özel oturumuna Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu uydumuzun kapsama alanında, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey-Güney-Orta Afrika, Ege ve Akdeniz bulunuyor. Mevcut haberleşme uydularımızı da yedeklemiş oluyoruz. Türksat 5A ile doğu yörüngesindeki uzay haklarımızı 30 yıl garanti altına alıyoruz. Tasarımında, üretiminde ve uzaya gönderilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Türkiye'nin 1994 yılında başlayan uzaya uydu gönderme sürecinde, bu yıl içinde fırlatılacak Türksat 5B'nin ardından yeni bir seviyey geçmeyi planlıyoruz. IMC isimli gözlem uydumuzu da inşallah uzaya yolcu edeceğiz. Ülkemize mikro uydu tesisi kuruyoruz. 

Teknolojideki gelişmeler toplumlar ve devletlerin işleyişinde de köklü değişimlere yol açıyor. Bilim kurgu filmlerindeki birçok teknolojik araç artık günlük hayatın bir parçası. O kadar hızlı gelişmiştir ki, bugün 60'lı yaşlarda olan bizim kuşağımız en ilkelinden en gelişmişi tüm süreci görebilmiştir. Eskiden dünyadan uzay gözetlenirdi, şimdi uzaydan dünya gözetleniyor. 

Biz her konuda olduğu gibi teknoloji alanında da mücadelemizi, kadim medeniyetin sınırları içinde veriyoruz. İstikametimizi hırsımıza değil aklımıza bakarak belirliyor, kararlarımızı bu ölçüye göre veriyor, adımlarımızı buna göre atıyoruz. Türkiye'nin son dönemde verdiği demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesinin her safhası bu duruşla yürütülmüştür. 2053'te Türkiye her alanda söz sahibi bir güç olacaksa bunu diğer insanların omuzlarına basarak değil, onlarla birlikte başaracaktır. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar