Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin elde ettiği her kazanım, gençlerimiz sayesindedir

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da 'Bir Gençlik Şöleni' etkinliğinde konuştu. Yeni Adana Stadyumu'nda 81 ilden gelen on binlerce gence hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin elde ettiği her kazanım, gençlerimizin onurlu duruşları, erdemli mücadeleleri, başarıları sayesindedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan Adana’da, AK Parti Gençlik Kolları tarafından Yeni Adana Stadyumu'nda düzenlenen, "Bir Gençlik Şöleni" etkinliğinde konuştu.

yeni Adana Stadyumu'nda 81 ilden gelen on binlerce hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin gerektiğinde yedi düvele meydan okuyarak elde ettiği her kazanım, gençlerimizin onurlu duruşları, erdemli mücadeleleri, başarıları sayesindedir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Sevgili gençler, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bugün bizlerle birlikte olan 28 farklı bölgeden siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum.

Sizlere keyifli vakitler geçiren cesur yürekli sanatçılarımızı tebrik ediyorum.

Bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için Rabbime binlerce, milyonlarca kez ham ediyorum.

Siz Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak, dünyayı değiştirecek gençliksiniz.

Siz; propaganda edileni, verileni, dayatılanı değil; kendi tarih ve kültür hazinesindekileri bulacak gençliksiniz. 

Siz, tüm diyarların beklediği gençliksiniz.

Siz, Abdülhamit'ten bugüne ecdadın tümünün temsilcisi olan gençliksiniz. 

Abdülhamid Han hayatı boyunca devrinin emperyalistleri ve onların maşalarıyla mücadele etmiş bir millet sevdalısıdır. Varsın, birileri Gezi Olayları'nı Abdülhamit'in devrilişine yorsun...

Gençlerimizin kimin kim olduğunu, hangi müşterekte buluştuğunu bilmeye hakkı var. Siz bunlara hak ettikleri cevabı verecek gençliktesiniz. Abdülhamit'e dil uzatan hanımefendiye sormak lazım, hasta diye tabir edilen Osmanlı'yı bir karşı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid'e hakaret haddini aşmaktır ve bu millet onlara hakkını bildirecektir.

 

Meral Hanım sen kim, Sultan Abdülhamit'e saygısızlık kim? o 6'lı masadan 3 tanesi var ki, bugüne kadar Abdülhamit'e laf söyletmemişlerdi, ne oldu bunlara? Ona laf anlatanlara haddini bildiremediler. 

33 yıl, dile kolay, bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir. Bu akşam buradan ben ilk sinyali veriyorum. 

Gözlerinizde 2023'ün neticesini okuyorum. Bu kararlığınız inşallah 2023 ile birlikte yeni bir dönemi başlatacak ve sizlerle birlikte aldığımız emaneti doruğuna yerleştireceğiz.

Sevgili gençler, tabii sizlerin de bu büyük misyonu taşıyacak, azmi, iradeyi, karalılığı ortaya koymanız gerekiyor. Gençlikte durmak gerilemektir, gerilemek yıkılmaktır, yıkılmak ölmekten beterdir. Bunlardan kaçınmanın yolu hep ileriye gitmek, tırmanmak ve zirveden gözünü ayırmamaktır. Yukarıya giderken takip edeceğiniz yolu da hakkı ve zulmü en iyi şekilde öğrenerek bulursunuz. 

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olduk. Şimdi hedef Paris Olimpiyatları ve aynı başarıyı göstermek. 

Hz. Lokman'ın 'Allah'a şirk koşma, günahtan sakın, namazını dosdoğru kıl, tövbeyi geciktirme, kasılarak yürüme, bağırarak konuşma, cahilden ve kötü komşudan uzak dur, erken kalk, az konuş, istişare et, doğru arkadaşlar seç, tembel olma, acele etme, başa gelene de sabret' öğüdü rehberiniz oldukça sizi hedeflerinizden alıkoyacak hiçbir beşeri güç tanımıyoruz. 

Bugün öğlenden itibaren görüşmeler yaptım, İsveç ve Finlandiya liderleri, NATO sekreteri, İngiltere Başbakanı ile görüştüm. Rusya Ukrayna savaşı ve ikili ilişkilerimiz hakkında. Bugün sadece maddi ölçülerle bir kariyer anlayışı olan gençlik ortaya çıktı. Bizim anlayışımız başkadır. 'İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.'

 

15 Temmuz'da Bay Kemal tankların arasından geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınmıştı. 15 Temmuz kahramanı gençlerin tek sermayesi, ülke ve millet sevgisiyle dolu kalpleriydi. Türkiye'nin her kazanımı gençlerimiz sayesindedir. Ben karşımda TEKNOFEST gençliğini görüyorum. İnşallah, 2023 hedeflerimize yürüyoruz. 

2053 vizyonunun altyapısını kuracaksınız ve belki de Türkiye, gelecek asra birçok alanda ilk sıralardaki yerini almış olarak girecektir. Biz 10 yıl, 30 yıl, 50 yıl, 70 yıl sonrasını söylüyoruz... Biz kendi kendimizi kandırmıyoruz. Tüm hayallerimizi gençlerimizle kuruyoruz. Tüm hayallerimizi gençlerle belirliyoruz.

Türkiye'yi terör örgütlerinin tasavvurundan kurtardığımız gibi inşallah Türkiye'nin hedeflerine doğru ilerliyoruz.

Türkiye'de gençleri karar mekanizmalarından uzak tutmaya çalışan bir görüş vardı. İnançları, ibadetlerini yerine getirmeleri, diledikleri kılık kıyafetle istedikleri yere girebilme önünde bir dolu engel vardı. 

Bizim gençliğimiz, 'Ayasofya ibadete açılacak' sloganlarıyla geçti. 

Seçilme yaşı 30 idi, 18 yaşa indirdik. 18 yaş Türkiye'de artık seçme ve seçilme yaşıdır. Bunu biz sağladık.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana haberleri