Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye ekonomisine güvenin artmasından memnuniyet duyuyoruz" 

İSTANBUL/HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan beştepe Gündem haberleri

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine ertesi konuşmasında "Uluslararası yatırımcılar arasında Türkiye ekonomisine güvenin artmasından memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleşti.

Toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) 14 Şubat'ta ise Mısır'ın başkenti Kahire'ye yapacağı ziyaretlerin öncesinde görüşüldü. Toplantı 3 saat 15 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Yeni yılın ikinci kabine toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdik. Ekonomi, eğitim, ticaret olmak üzere pek çok konuyu ele aldık. Önce hep yaptığımız gibi son kabinemizden bu yana gerçekleştirdiğimiz konuları ifade etmek istiyorum.

TURİZM

-Küresel güvenlik mimarisindeki kırılmalar, küresel ekonomik iklimi belirsizleştiriyor. Dünya genelinde etkili olan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye hedeflerine kararlılıkla ilerliyor. Turizm gelirimiz 2023'e göre yüzde 17 artarak 54 milyar dolara yükseldi. Uluslararası yatırımcılar arasında Türkiye ekonomisine güvenin artmasından memnuniyet duyuyoruz. 

UZAY PROGRAMI

-Milli uzay programımız kapsamında insanlı uzay misyonumuzu hayata geçirdik. Alper Gezeravcı, bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkemize döndü. İkinci astronotumuz da yörünge altı deneyler için önümüzdeki aylarda göndereceğiz. Eser ve hizmetlere kulp takan sığ anlayışı gördükçe üzülüyoruz.

"F-16 TALEBİMİZİN OLUMLU SONUÇLANMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

-Savunma sanayi yatırımlarımızın meyvelerini toplamayı sürdürüyoruz. Her biri ayrı emek ve başarı olan çok sayıda savunma sanayi ürününü donanmaya teslim etmenin sevincini yaşadık. Donanmamıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum. F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi 24 Ocak'ta Ankara'da misafir ettik. Pek çok konuyu etraflıca istişare ettik. MGK'da hem 2023'ün muhasebesini yaptık hem de sınır ötesi operasyonlarımızın kapsamlı bir değerlendirmesini aldık.

-Türkiye, güney sınırında bir teröristan kurulmasına müsaade etmeyecektir. Evlatlarımıza terörün olmadığı, barışın hüküm sürdüğü bir bölge bırakacağız. İzmir ziyaretimizde şehir hastanemizi hizmete açtık. Gayrettepe-Kağıthane hattını hizmete aldık. "Uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul" sloganı ile çalışacağız. Gayrettepe-Kağıthane metro hattının İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum.

DİYANET

-Diyanet camiamız, asımın neslinin yetiştirilmesinde önemli görev üstleniyor. Din görevlilerimizden daha çok gayret bekliyoruz. İlim, irşat, tebliğ ve temsil görevlerini en güzel şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. 

DEPREM

-Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilimizi derinden etkiledi. Depremin 1. yıldönümünde hem inşası tamamlanan konutların teslimini yapmak hem de acılara ortak olmak üzere bölgedeydik. Yeniden inşa çalışmaları kesintisiz sürüyor. Depremzede kardeşlerimizi dayanıklı yuvalarına ulaştırmak için gece gündüz uğraşıyoruz. İnşallah, iki ay içinde 75 bin konutun teslimini gerçekleştireceğiz. Temel atmanın üzerine bir sene geçmeden inşaatı bitirme sözümüzü tutacağız. Deprem şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar var gücümüzle çalışacağız. Deprem bölgesindeki kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Biz büyük bir devlet, asil bir milletiz, asrın birlikteliği ile asrın felaketinin yaralarını süratle saracağız.

-Artık siyaseti ve toplumu ile bambaşka bir Türkiye var. Milletimiz bu gerçeği içerideki ve dışarıdaki bütün vesayet isteyenlere ispatladı. İnşallah, heveslerini yine kursaklarında bırakacağız. Güven ve istikrar iklimini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu milleti her doğruluşunda sırtından bıçaklayanların devri artık kapanmıştır. Artık etrafı kan ve ateş çemberi ile çevrili olmasına rağmen güvenle istikrarla hedeflerine ilerleyen bir Türkiye var.

"TÜRKİYE SIKINTILARININ HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELECEK KUDRETE SAHİPTİR"

-Biz savaş çığırtkanlığı yapmak yerine barışa sarılmayı seçtik. Biz mazlumun ve masumun yanındaki duruşumuzu hiç bozmadık. Kendi adımıza buradan almamız gereken mesaj şudur: Türkiye hamdolsun sıkıntılarının hepsinin üstesinden gelecek kudrete sahiptir. Bizim inancımızda karamsarlık ve umutsuzluk, haşa küfre değer sayılmıştır.

"GAZZE'DE KARDEŞLERİMİZ İÇİN NELER YAPILABİLİR?"

-Bugün 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah'a saldırdılar. Batılı güçler sahne önünde İsrail'e itidal çağrısı yaparken silah ve mühimmat desteğinde bulunuyorlar. Emirlikler ve Mısır'da gerçekleştirilen görüşmelerde Gazze'de kardeşlerimiz için neler yapılabilir? Buna bakacağız. Bir kez daha sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.