Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye yapılan saldırının hiçbir açıklaması yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan beştepe Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'ye yapılan saldırının hiçbir açıklaması yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Türkiye Gençlik Vakfı buluşmasında "Orantısız şiddetin daha fazla şiddete, daha fazla acıya neden olacağını söylüyoruz. Gazze'ye yapılan saldırının hiçbir açıklaması yoktur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Teşkilat buluşmasında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"SİZLERİN UFKU VE HAYALLERİ KARŞISINDA BİZİM DE UFKUMUZ GELİŞİYOR"

 -Bir dönem sadece yurdumuza faaliyet yürüten kuruluşlarımız, şimdi sınır ötesinde projeler yürütüyor. Türkiye'nin sesini ve yardım elini dünyanın dört bir yanına taşıyan STK'larımızı tebrik ediyorum. Yurt içinde veya yurt dışında sizlerle bir araya geldiğimizde Türkiye'nin aydınlık geleceğine inancımız daha da büyüyor. Sizlerin ufku ve hayalleri karşısında bizim de ufkumuz gelişiyor. Sizi bizim iftihar kaynağımız ve birilerinin korkulu rüyası haline getiren işte bu özelliklerinizdir. PKK dağda yere izmarit atmıyor diye çiçek çocuk muamelesi gösterenlerin sizi lekelemeye çalışmasının sebebi budur. Varsın onlar çalışadursun biz size destek olmaya devam edeceğiz.

SEÇİMLER VE ALTILI MASA

-Hamdolsun, ülkemizdeki seçim sürecini başarıyla tamamladık. Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimleri olarak tarihe geçen 19- seçimlerini tam bir demokrasi şöleni olarak yüzde 90 katılımla gerçekleştirdik. Daha önce hiç görmediğimiz kirli pazarlıklara şahit olduk. Ne dediler? Altılı masa dediler. Ne dediler? On altılı masa dediler. Ne dediler? Gerekirse 1600'lü masa dediler. Şu an parlamentoda bu masadan bir kişi var mı? Ne oldular? Yok oldular ama kim var? Millet var, millet. 

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE YÜZYILININ İNŞASIDIR"

-Sizlerin şahsında bizlere destek veren tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Bize sandıkta sahip çıktınız. Biz de sizler için çalışmaya, sizlere hizmet etmeye devam edeceğim. Bu dönemimizde hedefimiz Türkiye Yüzyılının inşasıdır. Seçimlerden sonra kabinemizi bu vizyona göre oluşturduk. Milletvekillerimizi ve partimizi buna göre belirledik. Hamlelerimizi buna göre planladık. Ne yapıyorsak Türkiye Yüzyılı için yapıyor adımlarımızı buna göre atıyoruz.

"KOLTUĞU BIRAKMAMAK İÇİN YAPMADIK İŞ BIRAKMIYOR"

-Sizlere baktığımızda sizlerin pırıl pırıl gözlerinizde neyi görüyorsak dilimizle de onu ifade ediyoruz. Gençlerimize birilerinin dediği gibi tıpış tıpış şöyle yapacaksınız asla demedik. Gençlerin sırtından geçinenlerin gençlerimizin meseleleri gibi bir gündemi olmadığı aşikardır. Koltuğu bırakmamak için yapmadık iş bırakmıyor. Bizim, Elhamdülillah, böyle bir derdimiz yok. Gençlerin dinamizmini ülkenin hayrına yönlendirmenin mücadelesini verdik, veriyoruz.

77. ULUSLARARASI UZAY KONGRESİ'NE EV SAHİPLİĞİ

-Teknofest'te ülkemiz gençlerinin nasıl hedefleri olduğunu gördük. Cumhuriyetimizin 100. yılına selam mahiyetinde Teknofest'i 4,6 milyon ziyaret etti. Bu alanda yeni bir adım atıyoruz. Uluslararası Uzay Kongresi'nin 77. oturumuna 2026'da Antalya'da ev sahipliği yapacağız.

"NEREDE KANAYAN BİR YARA VARSA MERHEM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

-600 gündür iki komşumuz arasında savaş sürüyor. Suriye'deki kardeşlerimiz 12 yıldır zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Rejimin bombardımanı altında milyonlarca mazlum hayatta kalmaya çalışıyor. Yemen'den Libya'ya birçok kardeş coğrafyada maalesef istikrarsızlık hakim. Nerede bir zulüm varsa durdurmaya, nerede kanayan bir yara varsa merhem olmaya çalışıyoruz. 

"BÜTÜN BUNLAR İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ'NE TERS, NEREDE BATI?"

-Üç gündür gerek bölge gerek dünya liderleri ile görüşüyorum. Konuşmalar yapıyorum. Çocuk, kadın, vesaire.. Gazze'de su yok, ekmek yok, gıda yok. Bütün bunlar İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne ters, nerede Batı? Amerika uçak gemisi gönderdi, şimdi ikincisini gönderiyor. Amerika nere, İsrail, Akdeniz, Filistin nere? Terörle mücadele eden bu ülkenin SİHA'sını nasıl düşürürsün? "Görmedim, bilmedim" bunu nasıl söylersin? 

 

"GAZZE'YE YAPILAN SALDIRININ HİÇBİR AÇIKLAMASI YOKTUR"

-Mısır'ın Refah Kapısı'nı bombaladılar. Sayın Sisi ile bu konuyu görüştük. Birlikte beraber neler yapabiliriz, bunları konuştuk. Bu insanlar susuz, bu insanlar gıdasız. Atılması gereken adımlar var. Bunların böyle bir derdi yok ama bizim var. Orantısız şiddetin daha fazla şiddete, daha fazla acıya neden olacağını söylüyoruz. Gazze'ye yapılan saldırının hiçbir açıklaması yoktur. İsrail, Filistin'i işgal ederek ufacık bir yere mahkum etti. Olması gereken 67 sınırlarına Filistin'i kavuşturmaktır.

"DEVLET İLE ÖRGÜTÜ AYIRAN İNSANİ DEĞERLERE BAĞLILIKTIR"

-Hiçbir eylem böyle bir zulmü haklı kılmaz. Devlet ile örgütü ayıran insani değerlere bağlılıktır. Devletler savaş hukukuna riayet etmekle görevlidir. Filistin halkına yönelik insani yardımı durdurarak ne yapmak istiyorsun? Barışa hizmet etmeyen her adım savaşa hizmet etmek demektir. Bu saldırıların devam etmesini ve bölgemize yayılmasını istemiyoruz. Bölgemizde söz sahibi aktörleri gerilimi düşürmeye çağırıyoruz.

"HER BİRİNİZ TEK BAŞINA BİR TÜRKİYE'SİNİZ. İNŞALLAH, TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA EDECEKSİNİZ"

-Sözlerimi bitirmeden Cumhurbaşkanlığı Külliyemize teşrifimiz için teşekkür ediyorum. Gençler şunu hiçbir zaman unutmayın: En büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Demokrasimizin güvencesi sizlersiniz. Her biriniz tek başına bir Türkiye'siniz. İnşallah, Türkiye Yüzyılını inşa edeceksiniz. Her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Erdoğan Beştepe