Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristana karşı yeni harekatlar yapacağız

haberglobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, "Teröristana karşı yeni harekatlar yapacağız. Güneyimizde kurulmak istenen yapıyı delik deşik edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, "Teröristana karşı yeni harekatlar yapacağız. Güneyimizde kurulmak istenen yapıyı delik deşik edeceğiz" dedi. 

Erdoğan, "İstanbul'da yaşanan komediyi görüyorsunuz değil mi? Birileri son dakikaya kaldık, aday listelerini değiştiremedik numarasıyla milleti kandırmaya çalışıyor. Neyse ki milleti kandırmak isterken bile işlerini doğru dürüst yapamıyorlar da oynadıkları oyunlar ayaklarına dolanıyor" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

31 Mart seçimlerinde mutlaka yüzde 50'nin üzerine bir oy oranı ile Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin yanında yer almanızı bekliyorum. Tarihi ile kültürü ile eşsiz tabiatı ile baş tacı insanı ile Balıkesir kendine yakışanı yapacaktır. Şu anda resmi rakamları istedim. Bugün bu alanda 85 bin kişi var. Maşallah. Yolda caddeler boyu Balıkesirli kardeşlerime hep beraber olduk. Bu ne güzellik böyle. Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar şimdi de bunu televizyon ekranlarından ulu orta dillendirmeye hatta açıkça ödenmesini istemeye başlamışlar. Muhalefette kimin kime borçlandığı da tam bir muamma. Siyasetin adeta bir kabzımal hesabına dönüştürülmesi utanç verici. Benim bildiğim Balıkesir bu oyunu bozacak basirete sahiptir. Kaybettirme siyasetinin bu şehre faydası olmaz. 

"İSTANBUL'DA YAŞANAN KOMEDİYİ GÖRÜYORSUNUZ DEĞİL Mİ?"

İstanbul'da yaşanan komediyi görüyorsunuz değil mi? Birileri son dakikaya kaldık, aday listelerini değiştiremedik numarasıyla milleti kandırmaya çalışıyor. Neyse ki milleti kandırmak isterken bile işlerini doğru dürüst yapamıyorlar da oynadıkları oyunlar ayaklarına dolanıyor. Muhalefet partilerindeki iç çekişmeler de ayrı bir facia. Rezillik diz boyu. Biz İstanbul'da Murat Kurum, Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de Hamza Dağ, Balıkesir'de Yücel Yılmaz ismini belirlerken şehirlerimizin Türkiye Yüzyılı yürüyüşüne ayak uyduracak profiller olmasına dikkat ettik. Muhalefet tarafında herhangi bir ölçü yok. 

"CHP, KENT UZLAŞISI DİYEREK KANDİL'LE UZLAŞI ARAYIŞINA GİRDİ"

CHP'ye gönül verenler adına biz de üzülüyoruz. Bunca yıldır karşı karşıya olduğumuz CHP'nin ülke ve milletin geleceği için hiçbir projesi bulunmadığını zaten biliyoruz. Hepsinin üzerine son dönemde bu parti, varlığını sürdürmek için kendine her yolu mübah sayacak kadar bir yola savruldu. Kent uzlaşısı diyerek Kandil'le uzlaşı arayışına girmesi, CHP'nin bu ülke ve milletle hiçbir ortak noktası kalmadığına işaret ediyor. CHP artık kurulan oyunların piyonu haline gelmiştir. Koskoca CHP'yi bölücü örgütün güdümündeki DEM'in ve marjinal örgütlerin oyuncağı haline dönüştürenler utansın. Biz kendi işimize bakacağız.

"BUNLAR BÜTÇEDE DEĞİL, ESER VE HİZMETTE ENGELLİ"

Bunlar bütçede engelli değil, bunlar esre ve hizmet engellidir. Milleti kandırarak makam elde etme siyaseti eski Türkiye'nin tarzıdır. Bizim demokrasi ve kalkınma atılımları sayesinde ülkemizde siyasetin işleyişi değişti. Eskinin korku ve laf cambazlığı ile kifayetsizliği gizleme siyasetinin yerini eser ve hizmet siyaseti aldı. Eskinin geçer akçesi zübük siyaseti işlemez, işlemiyor. 

EKONOMİ MESAJLARI

Biz ekonomide önceliği istihdama ve üretime veriyoruz. Bu konuda gayet iyi gidiyoruz ancak dünyanın başının belası olan enflasyon bizim de canımızı yakıyor. Üstelik 6 Şubat depremlerinin 104 milyar dolarlık faturası ile de karşı karşıyayız. Türkiye başkaları gibi sadece bir krizle değil, çok sayıda mesele ile aynı anda mücadele ediyor. Amacımız Türkiye Yüzyılı rotamızı koruyarak bu fırtınalı küresel iklimden ülkemizi selamete çıkarmaktır. Tüm dünyaya olumsuz etkileri olan Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere gönderdiğimiz yardımların toplamı 34 bin tonu geçti. 

"TERÖRİSTANA KARŞI YENİ HAREKATLAR YAPACAĞIZ"

Teröristana karşı yeni harekatlar yapacağız. Güneyimizde kurulmak istenen yapıyı delik deşik edeceğiz. Gabar'da günde 35 bin varil petrol çıkartıyoruz. Bu şimdi 100 bin varile gelecek. Çıktığı andan itibaren Aile Kurumlarının kaynağı da buradan gelecek. Ülkemizin 21 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma adımlarını gerçekleştirebilmenin gerisinde tüm saldırı ve tuzaklara rağmen korumayı başardığımız güven ve istikrar iklimi var.