Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son dönemde kardeşliğimize yönelik saldırılar yoğunlaştırıldı

HABER MERKEZİ
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortak Paylaşım Forumu'nda konuştu. Erdoğan, son günlerde yaşanan tartışmalara değinerek, "Son dönemde kardeşliğimize yönelik saldırılar yoğunlaştırıldı. İç kalemizi çökertmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Palace Kempinski'de Ortak Paylaşım Forumu'nda konuştu. "Son dönemde milli bekamızın teminatı olan kardeşliğimize yönelik saldırıların yoğunlaştırıldığına şahit oluyoruz" diyen Erdoğan, "Köken, inanç, kıyafet üzerinden ayrıştırmak isteyenlerin amacı milli birlik ve beraberliğimizi dinamitlemektir. İç kalemizi çökertmelerine izin vermeyeceğiz. Bu zehirli tartışmaları süratle geride bırakmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

TİSK, 60 yılı aşan tarihi boyunca ülkemizdeki işverenlerin temsilcisi olarak önemli bir görev icra ediyor. Kamu, işçi, işverenden oluşan çalışma hayatımızın 3 ana aktöründen biridir. Konfederasyonumuz ekonomimizin lokomotifleri arasında yer alıyor. Konfederasyonumuz asgari ücret sürecinde de son derece yapıcı bir tavır sergiledi. Rasyonel bir çerçevede görüşmeler yürütüldü. Yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücretin tüm işverenlerimize de hayırlı olmasını diliyorum. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk. 

"SERMAYEYİ RENKLERE BÖLEN ANLAYIŞI KABUL ETMETİK"

Bizim ilk ve öncelikli kriterimiz Türkiye'ye ve aziz milletimize hizmettir. Türkiye için çalışan, Türkiye için hayal kuran, Türk ekonomisinin büyümesi için taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Bu ülkeden kazandığını kendisiyle birlikte bu milletin refahı için sarf eden her yatırımcı için destek olmak asli görevimizdir. 21 yılı geride bırakan iktidarlarımızın hiçbir döneminde sermaye düşmanlığı yapmadık. Bugün bile acı ile hatırlanan 28 Şubat dönemindeki sermayeyi renklere bölen anlayış başta olmak üzere ülkemiz ekonomisine zarar veren hiçbir yaklaşımı kabul etmedik, etmeyeceğiz. 

"KARDEŞLİĞİMİZE SALDIRILAR YOĞUNLAŞTIRILDI"

Son dönemde milli bekamızın teminatı olan kardeşliğimize yönelik saldırıların yoğunlaştırıldığına şahit oluyoruz. Net söylüyorum, bu saldırıların en önemli sebepleri Türkiye'nin hak ve menfaatlerini korumadaki kararlılığı ile Filistin davasındaki dik ve tavizsiz duruşudur. 

"İÇ KALEMİZİ ÇÖKERTMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Silahlı kuvvetlerimiz, emniyet birimlerimiz terör örgütlerine nefes aldırmıyor. Tam bağımsız Türkiye ülkümüz Allah'a hamdolsun adım adım gerçeğe dönüşüyor. Eski Türkiye'ye alışık olanların bundan rahatsız olması tabiidir. Küf kokan tartışmaları yeniden piyasaya sürme girişimleri asla masum değildir. Köken, inanç, kıyafet üzerinden ayrıştırmak isteyenlerin amacı milli birlik ve beraberliğimizi dinamitlemektir. İç kalemizi çökertmelerine izin vermeyeceğiz. Bu zehirli tartışmaları süratle geride bırakmamız gerekiyor. 

Ekonomi yönetimini emanet ettiğimiz arkadaşlarımıza gereken desteği hep verdik, veriyoruz. Bugün de kendilerine ve politikalarına güvenimiz tamdır.

Enflasyondaki ivme kaybının etkileri, özellikle yılın ikinci yarısında daha net hissedilecektir.