Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert sözler: Füzelerimiz Yunan'ı ürkütüyor, Atina'yı vurur diyor, sen rahat durmazsan vurur tabi

son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan
Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert sözler: Füzelerimiz Yunan'ı ürkütüyor, Atina'yı vurur diyor, sen rahat durmazsan vurur tabi

Samsun'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. "Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor." diyen Erdoğan, "'Atina'yı vurur' diyor. Vurur tabii sen rahat durmazsan" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da gençlerle bir araya geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Biz yasakların, yoklukların, yoksullukların Türkiye'sinin tüm yükünü omuzlamış bir nesiliz. Bilgiye ve kaynağa erişme imkanının bir hayli sınır olduğu dönemde bu mücadele kolay geçmedi. Örneğin ben burslarla yetişip okumadım, hem çalıştım, hem okudum. Hayatın meşakkatli yollarında ya fikren ya fiilen kaybettiğimiz nice arkadaşlarımız oldu. Hamd olsun döktüğümüz terler boşa gitmedi, kazanan yine bizler olduk. 

- Bizim Türkiye yüzyılındaki yoldaşlarımız sizlersiniz. 

- Birileri kuşakları alfabe harfleriyle ifade etmeyi seviyor. Sizler için de Z kuşağı diyorlar. Halbuki biz özgürlüğü, hakkaniyeti, çalışmayı ve üretmeyi hayatının merkezine koyan bir gençlik görüyoruz. Ben bu gençliğe illa bir isim konulacaksa "Teknofest kuşağı" denmesi gerektiğini söylemiştim. 

- Artık bizler sizin zamanınızın misafiriyiz, olaya biz böyle bakıyoruz. Türkiye yüzyılı sizlerin hem eser, hem asrı olacaktır. 

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

- Sizler her şeyden önce Çanakkale Köprüsünde gerçekten bayan arkadaşlarımız olarak çok büyük bir başarıya imza attınız. Ebru Hanımın da çok büyük bir katkısı var. Hemcinsi bir ekibin kendisiyle çalışmasını çok arzu etti ve ekibinden hep övgüyle bahsederdi. Teori pratik buluşmasında pratik çok önemli. Teoriyle pratiğin buluştuğu yer Çanakkale Köprüsü. Öyle bir eseri meydana getiriyorsunuz, yeri geldi belki halatların üzerinde gezdiniz. Herkes korkar bundan, ama sizler yılmadınız, usanmadınız ve o muhteşem eseri meydana getirdiniz. Tarih sizi bu eserle hep anacak. 

- Biz altyapı sorununu aştık, yaşamıyoruz artık. Birileri bir yerlerden ithal profesörler getirdiler ya... Biz işi bitirdik, altyapısıyla üst yapısıyla bitirdik. Kim derdi ki Ağrı'da, Iğdır'da, Muş'ta üniversite olacak? Geçen hafta İbrahim Bey de (Tatlıses) "Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik?" dedi. 

"TIPTA DOKTOR AÇIĞIMIZ VAR"

- Şu anda eksikliğini hissettiğimiz en önemli konu tıp, büyük önem arz ediyor. Bunun fiziki ihtiyaçlarını hemen hemen büyük oranda giderdik. 20 tane dev şehir hastanelerimiz var, yapımı devam edenler var. Hocalarımıza diyorum ki "Siz de şu anda uzman doktorlarımızı, doçentlerimizi bir an önce yetiştirin de artık insan noktasında açığımız kalmasın..." Biz üstümüze düşeni yaptık. Bu doktorlarımızı bir an önce yetiştirelim, tıpta bizim böyle bir açığımız kalmasın. Sizler gibi başarılı olan gençlere de ciddi manada ihtiyacımız var. 

BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ: "ASLINDA BUNA GEREK YOKTU FAKAT KILIÇDAROĞLU BİZE BİR PAS ATTI, BİZİM DE BU PASI DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM"

- Aramızda tabii bu işin çilesini çekmiş olan çok arkadaşımız var. Dün grup başkan vekilimiz Özlem Hanım ve başı örtülü başı açık bir grup arkadaşımız basın açıklaması yaptı ve bunula birlikte bir süreci başlattık. Aslında buna gerek yoktu fakat sağ olsun Kılıçdaroğlu bize bir pas attı, bizim de bu pası değerlendirmemiz lazım. Hemen çalışmaya başladık, dedik ki "Yasal düzenlemeyle bu iş çözülmez. Yapmamız gereken şey gelin biz bir anayasal düzenleme yapalım ki önüne gelen bu konuyu istismar etmesin." Çünkü sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı istismardı. Benim kızlarım imam hatipte okumalarına rağmen bu çileyi çok çektiler ve okul kapısında bizim aile gidip kızlarımızı beklediler. Ben mesela kızlarımdan birini İstanbul'dan alıp Trabzon'a götürmek durumunda kaldım. Konu sadece başörtüsü sorunu değil, burada kızlarımıza yapılan bu zulüm ifade edilemez. Bu tam manasıyla hak ve özgürlük mücadelesi. Dedik ki bunu anayasal teminat altına alalım ve bu iş paspas haline getirilmesin. Kendi içlerinde bu işin tartışması başladı, bakalım nereye kadar samimileri bunu göreceğiz. Şu anda yola çıktık, arkadaşlarımız bayanlar olarak basın toplantısını yaptılar ve sonuna kadar işin takipçisi olacağız. Gerekirse bu işi referanduma da götürebiliriz. Temennim odur ki parlamentoda beklenen sayıyı almak suretiyle yola devam ederiz. 

KARADENİZ'DEKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI

- Allaha hamd olsun diyoruz artık Sakarya'da böyle bir rezervi çıkartıyoruz. İnşallah bu çalışmalar biz yurtdışına muhtaç olmaktan da çıkaracak. Bu gemileri o kadar uygun fiyatlara, o kadar uygun şartlarda aldık ki... Bu, Türkiye'nin sınıf atlamasıdır. Biz sadece kendi denizlerimizde değil, uluslararası sularda da bunları yapmaya devam edeceğiz. Son olarak bir tane daha gemi aldık, o da yakın zamanda filoya katılacak. Sizler genç beyinler olarak inşallah bu işe sahip çıkacaksınız. Bakanımızın söylediği gibi bakalım mart ayında bu işi bitirebilecek miyiz? 

"UZAYA GİTMEYE HAK KAZANAN VATANDAŞIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"

- Bakanımız gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızı bana getirdi, içlerinden bir tanesini inşallah uzaya göndereceğiz ve ilk adımı atmış olacağız. Hepsinden de öte dün mesela Bulgaristan Cumhurbaşkanı ülkemizdeydi, Baykar'ı ziyaret etti, toplantımızda "nasıl buldun" dedim, dedi ki "Türkiye savunma sanayiinde adeta bir devrim yapıyor, acaba beraber çalışamaz mıyız?" Dedik "şu anda bir özel sektör, bizim değil. Buna adım atmaya yanaşırlar mı, ona kendileri karar verir. Ama Türkiye olarak biz her zaman beraber adım atmaya varız" dedik.

YUNANİSTAN'A ÇOK SERT SÖZLER

- Şu an savunma sanayimiz yüzde 80 yerli. Artık biz bize yetiyoruz. Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vurur tabii sen rahat durmazsan, Türkiye de armut toplamayacak herhalde. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? 

- Selçuk Bey'in ifadesine göre herhalde 1 ay içerisinde Kızılelmayı uçurma durumu olabilir. Çok da muhteşem bir eser olacak ve gerçekten kızıl elmayı yakalayacağız. 

KONYA'DAKİ BİR GENCİN PARAŞÜT PİSTİ SORUSUNA VERDİĞİ YANIT

- Benim kızlarımdan bir tanesi bunları yapardı ve onu yaptığı anda, aman yarabbi, korkuyorum, tehlikeli bir şey o... Paraşüt olaylarında biliyorsunuz çok kurban verdik, sevgim ve muhabbetimden öyle söyledim ve kızımın bu olayı da aklıma geldi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun son dakika