Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yarın görüşeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Volodimir Zelenski Vladimir Putin Rusya Ukrayna Savaşı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yarın görüşeceğini açıkladı

Kabine Toplantısı'nın ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda önce ateşkes ardından kalıcı barış için çalışmaların devam ettiğini ve yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yapacağını açıkladı.

Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme dair önemli açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Rusya Ukrayna Savaşı'nda kalıcı barış sağlanması için yürüttüğü çalışmalardan da bahsetti.

Sıcak bölgede öncelikle ateşkes ardından kalıcı bir barış sağlanması için çalışmaların devam ettiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştüğünü yarın da (26 Nisan Salı) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün de Rusya ve Ukrayna tarafı ile görüşmeden önce ülkemize gelen BM Genel Sekreteri Guterres ile bu durumu kapsamlı bir şekilde görüştüm. Geçtiğimiz günlerde Zelenski ile görüştüm. Yarın da Putin ile görüşeceğim. Önce ateşkes sonra kalıcı bir barış için her türlü gayreti gösteriyoruz. İstanbul'daki görüşmeler, krizdeki çözüm için en önemli zemin olmaya devam ediyor. 

İnsani yardımlar konusunda üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Bugüne kadar 17 bini Türk vatandaşı ve bizden yardım isteyenlerin vatandaşlarını tahliye ettik.

Ülkemize sığınan Ukraynalı mülteci sayısı 85 bini geçti."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Rusya haberleri son dakika Rusya Ukrayna savaşı haberleri