Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü: Liderler zirvesiyle barış gayretlerini taçlandıralım

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Volodimir Zelenski
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü: Liderler zirvesiyle barış gayretlerini taçlandıralım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin salı günü İstanbul’da yaptıkları toplantı ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki toplantısının olumlu ve yapıcı geçmesinin barışa dair ümitleri yeşerttiğini ifade etti.

"LİDERLER ZİRVESİYLE TAÇLANDIRALIM"

Tarafların sağduyulu hareket etmesinin ve diyaloğu sürdürmesinin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi bir araya getirerek barış gayretlerini taçlandırmak istediklerini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesine İstanbul’da ev sahipliği yapmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

KREMLİN'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kremlin tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın Ukrayna’da çatışmaların yaşandığı bölgeden Türk vatandaşlarının tahliye edilmesi için Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen emeklerden dolayı Putin’e teşekkür ettiği, aynı zamanda Türkiye’ye ulaşmaya çalışan ticaret gemilerinin güvenliği için verilen gayretlerden ötürü minnettarlığını ilettiği aktarıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin ukrayna Rusya