Cumhurbaşkanı Erdoğan Odunpazarı Modern Müze'nin açılışını gerçekleştirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Odunpazarı Modern Müze'nin açılışını gerçekleştirdi!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de Odunpazarı Modern Müze açılış töreninde açıklamalarda bulunarak, kültürün önemine değindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de Odunpazarı Modern Müze açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapımı tamamlanan kütüphanenin 29 Ekim'de hizmete açılacağını bildirdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Böyle bir müzenin kuruluşu için Eskişehir'in seçilmiş olması fevkalede yerindedir. Eğitimde, kültür sanatta en doğru şehirdir. Gözümüz gibi korumamız gereken yerdir. Bir yandan Eskişehir'in kadim geleneklerini yaşatan, bir yandan da modernizmi yaşatan bü müzeyi tüm dünyaya duyurmalıyız. Bugün Eskişehir, ülkemizde gezilip görülmesi gereken şehirler arasında akıllarda ilk sırayı alıyor. 

Türkiye geçtiğimiz 10 yılda en büyük eserlerine, reformlarına, hizmetlerine kavuşmuştur. İki konuda nispeten hedeflerimizin gerisinde kaldı. Birisi insanı yetiştiren eğitim, bir diğeri ise kültür sanattır. Biz kültürü tıpkı toprak, bayrak, askeri ve ekonomik hedefler gibi görüyoruz. 

Tarihimizle elbette kıvanç duyacağız. Her türlü sanat birikimiyle, mimari eserle elbette iftihar edeceğiz. Ama daha önemlisi bunların üzerine ne koyduğumuza bakacağız. 

Türkiye'nin son 2 asırdır sosyal, siyasi en büyük fay hattı işte bu noktadadır. Kimliğimizi kaybettiğimizde hiçbir şey kalmaz bunun ayırdındayız. Hani medeniyetin kodlarına göre oturuyor kalkıyor, çalışıyor, ilişkilerinizi düzenliyorsanız oraya aitsinizdir. Bugün aramızda bulunan  Japon dostlarımızın da aynı görüşte olduklarını biliyorum. Mayıs'ta Japonya'daydım, Ekim ayında yine Japon İmparatorun devir teslim törenine katılacağız. Geleceğimizi daha iyi, güvenli yapmak, adil bir dünyada yaşayabilmek için hayatımızın merkezine yerleştirmeliyiz. Açılışını yaptığımız müzeyi bu görüşün simgesi sayıyorum. 

son dakika Son dakika haberi Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir