Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile "Gazze" hakkında görüştü

Mısır Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gazze
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile "Gazze" hakkında görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es- Sisi ile "Gazze" hakkında görüştü.

Son dakika haberi...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es- Sisi ile "Gazze" hakkında görüştü.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 75 gündür devam ediyor. Türkiye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması ve bölgenin huzur ve güveni için iki devletli çözümün hayata geçirilebilmesi için yoğun bir diplomasi yürütüyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Mısır lideri Sisi ile İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve kalıcı ateşkesin sağlanması için sürdürülmesi gereken çalışmaları ele aldı.

İletişim Başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır lideri Sisi arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Erdoğan ile Sisi görüşmesine yapılan resmi açıklamada şunlara yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Edoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları ve Gazze’ye insani yardım ulaştırma gayretleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İslam ülkelerinin kalıcı ateşkesi sağlamak için başlatılan çalışmaların birlik içerisinde devam ettirmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede yeniden Mısır Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Sisi’ye başarılar diledi. Yeni dönemin Türkiye-Mısır ilişkileri açısından hayırlara vesile olması temennisini dile getirdi."

 

Kaynak: Haber Global TV