Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memurlara sesleniyorum, kimse kılınıza dokunamaz

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'bürokratlar' açıklamasına yanıt vererek, "Ben de buradan memurlara sesleniyorum. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız sürece kimse kılınıza dokunamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde AK Parti Eskişehir Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bürokratlar' açıklamasına tepki göstererek, "Sen kimsin de benim memurumu tehdit ediyorsun? Ben de buradan memurlara sesleniyorum. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbirisi sizin kılınıza dokunamaz. Bunlar sadece şu anda yönetiminde olduğu belediyelerde, işçi kardeşlerimizi atıyorlar. Bunun bedelini de ödeyecekler" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Gençler gördüğünüz gibi dimdik ayaktayız. Burada altını üzerine basa basa ifade etmek isterim ki, dün olduğu gibi bugün de Türkiye'de huzurun, kalkınmanın, istikrarın teminatı AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır.  Son 19 yılda nice badireyi nasıl suhuletle atlattıysak 2023 limanına da ülkemizi inşallah selametle kavuşturacağız. 

"DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ OLMA HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ"

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimize eninde sonunda muhakkak ulaşacağız. Türk ekonomisini, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam üzerinde yükseltmek için yurt içi ve dışında gayret gösteriyoruz. Bu amaçla 3 ülkeyi kapsayan 4 günlük bir Afrika ziyareti gerçekleştirdik. Bizden önce Afrika'da ülkemizin esamesi dahi okunmazken bugün kıta ülkeleri ile toplam ticaretimiz 25 milyar doları aşıyor.

AFRİKA ZİYARETİ

Şunu genç arkadaşlarınıza iyi anlatın. Ufku dar olanlar, ufku Ankara'nın ötesine geçemeyenler bizim çok boyutlu dış politikamızı anlayamıyor. Muhalefetin ve yeminli Türkiye düşmanlarına zihnini kiralamış kesimlerin bu adımlardan rahatsızlık duyduğunu görüyoruz. İhracat nedir, üretim nedir, kalite nedir bilmeyen bu kifayetsizler 'Türkiye'nin Afrika'da ne işi var?' diyor. Aynı soruyu tescilli sömürgeciler de soruyor. Batı bize ders veremez. Bunların önce Türkiye'den insanlık dersi öğrenmeleri lazım. Çünkü, bizi Afrika politikamızdan dolayı eleştirenler hak ettikleri cevabı bizden önce Afrikalı kardeşlerimiz zaten misliyle veriyor.  

Ülkemizin içini de ihmal etmiyoruz. İnsanımızı yeni yatırımlarla tanıştırmaya devam ediyoruz. Yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılış heyecanını birlikte yaşıyoruz. Önceki hafta Adana'da 2.2 milyar liralık kamu yatırımı ile 1.8 milyar liralık özel sektör yatırımlarının resmi açılışlarını yaptık. 

"BURADAN MEMURLARA SESLENİYORUM..."

Ana muhalefet Eskişehir'de bunların nesi var, yaptıkları hangi eser var? Yok. Gelirken şehir hastanesinin önünden geçtik. Biz buyuz işte. Eskişehir 2023'te sandıkları patlatmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam. Çok çalışacağız. 2023 yaklaştıkça muhalefetin pervasızlıkları artıyor. Siyasi iklimi zehirlemek, milleti siyaset kurumundan soğutmak için yalan terörü dahil her şeyi deniyorlar. Bir dönem sığınmacılara karşı kışkırttılar, daha sonra gençlerimizi galeyana getirmek istediler. Kadrolu militanlarını öne sürerek yurtlar üzerinden gençliğimizi provoke etmeye çalıştılar. Bir ara hakimleri, polisleri, öğretmenleri... Memurları açıkça tehdit ettiler. Sen kimsin de benim memurumu tehdit ediyorsun? Ben de buradan memurlara sesleniyorum. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbirisi sizin kılınıza dokunamaz. Bunlar sadece şu anda yönetiminde olduğu belediyelerde, işçi kardeşlerimizi atıyorlar. Bunun bedelini de ödeyecekler. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Hiçbir kesim yok ki CHP'nin yalan terörüne maruz kalmasın. 

Eskişehir'in anaları inşallah 2023'ü CHP'ye zindan edecektir. Milletimiz bizden hizmet bekliyor. Hak ve özgürlüklerine sahip çıkmamızı istiyor. Demokratik kazanımların korunması için daha fazla çalışmamızı bekliyor. Ülkemizi 2023 hedefleri ile buluşturmamızı bekliyor. Milletimiz bize güveniyor, inanıyor."

TOPLU AÇILIŞTA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Eskişehir'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye'ye yatırım yapan, Türkiye'nin aydınlık geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir.

Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesinden medet umanlara diyorum ki hiç heveslenmeyin, bu ülkedeki istikrar ve güven iklimini bozmaya kimsenin gücü yetmez.

Yatırımcı kaliteli altyapıya, iyi işleyen ekosisteme, nitelikli insan kaynağına yatırım yapar. Bu yüzden biz 19 sene boyunca bütün enerjimizi duble yollarla ülkemizi donatmaya, limanlar inşa etmeye, yurdumuzu demir ağlarla örmeye harcadık.

TOGG ile elektrikli araçlarda ön alıcı bir adım attık. Şimdi bataryalar için çalışıyoruz. Hedefimiz, ülkemizi Avrupa'nın elektrikli araç üssü haline getirmektir."

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Ak Parti