Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'ye geldi... Uçağı, Yeni Ercan Havalimanı'na ilk inişi gerçekleştirdi

KKTC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ersin Tatar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından karşılanan Erdoğan, yeni terminal binası ve pist açılışını gerçekleştirecek ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi.

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49'uncu yıldönümünde test uçuşları başarıyla tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı'na ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı gerçekleştirdi.

Özel uçakla saat 13.15'te Ercan Havalimanı'na gelen Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı.

Karşılamada, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Ömer Çelik, Zafer Sırakaya, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da KKTC'ye geldi.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı'nda yeni terminal binası ve pist açılışını gerçekleştirecek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC uçak