Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabağ'da sorunun çözümü işgalin son bulmasıdır

Azerbaycan Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu açılışında konuştu. Erdoğan, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili olarak, "Karabağ'da sorunun çözümü işgalin son bulmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Açılış Oturumuna canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, konuşmasında, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıları hakkında, "Ermenistan'ın uzlaşmaz tavırları ile kangrene dönmüş sorunun çözümü işgalin son bulmasıdır. Azerbaycan'ın, topraklarını özgürleştirme konusunda son derece kararlı olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak tüm kalbimizle Azerbaycan'ın haklı mücadelesini destekliyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Afrika Birliği Sekreteryası ile DEİK'e programın icrasına destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanlık olarak zorlu ve sancılı bir dönemden geçiyoruz. Dünyamız şimdi de koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Salgın, son bir asrın en büyük sağlık krizlerinden biridir. 

Batı ülkelerinin maske savaşları yaşadığı dönemde, Afrika halkları salgın karşısında malesef kardelerine terk edildi. Bizim kültürümüzde dost ve gerçek dostluk şöyle tarif edilir: İyi dost; iyi günde çağrıldığında, kötü günde ise çağrılmadığında gelendir. 

Türkiye olarak bu süreçte kendi önceliklerimiz doğrultusunda dengeli politikalar geliştirdik. Türk firmaları yurt içi ve dışında takdire şayan bir tutum sergiledi. Normalleşme adımları ile uyumlu bir şekilde şirketlerimiz de faaliyetlerine hız verdi. Enerjiden inşaata, tarımdan gıdaya kadar farklı alanlarda iş yapan firmalarımız da eski dinamizmlerine yeniden kavuştu. 

Türk yatırımcılar birçok yabancı firma gibi kıtaya dışarıdan işçi ithal etme yanlışına düşmemiştir. Yüz binden fazla Afrikalı emekçi istihdam imkanına kavuşmuştur. 

ERMENİSTAN'IN AZERBAYCAN'A SALDIRISI

Dağlık Karabağ'da sıcak çatışmalar yaşanıyor. Karabağ, 30 yıldır Ermenistan tarafından işgal edilmiş bir Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan bu topraklardan, yapılan tüm çağrılara rağmen çekilmemiştir. Minsk Grubu da sorun çözme konusunda hiçbir irade göstermemiştir. Ermenistan'ın uzlaşmaz tavırları ile kangrene dönmüş sorunun çözümü işgalin son bulmasıdır. Azerbaycan'ın, topraklarını özgürleştirme konusunda son derece kararlı olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak tüm kalbimizle Azerbaycan'ın haklı mücadelesini destekliyoruz.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar