Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kilis Kahramanmaraş Depremi Gündem haberleri

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kilis İftar Programı”nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Diğerleri ne yaparsa yapsın biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz" dedi. Erdoğan, inşasına başlanan köy evlerinin bayrama kadar yetişebileceğini bildirdi.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te “Kilis İftar Programı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında deprem bölgesindeki son durumdan ve kalkınma faaliyetlerinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğerleri ne yaparsa yapsın biz her günümüzü deprem öncelikli meselelerle geçiriyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

-Başkaları neyle uğraşırsa uğraşsın bizim önceliğimiz deprem bölgesi. Depremin açtığı yaraları sarmaya çalışıyoruz.

-11 ilimizi de dolaşacağız, bugün Kilis'le 5'i tamamladık. İnsanlık tarihinin en büyük afetlerinden dolayı her birinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

-Devletimizin tüm kurumlarını seferber ederek, arama kurtarmadan acil barınmaya kadar tüm alanda vatandaşlarımızın yanında olduk.

-Belediyelerimizin imkanlarını ve personellerini bölgeye toplayarak altyapı ve üst yapı sorunlarını çözdük.

-AFAD ve Kızılay ile belediyelerimiz çalışmalarını sürdürdü.

-Devlet, millet ve sivil toplum el ele vererek yaralarımızı saracağız. Kilis'i eskisinden daha güçlü şekilde ayağa kaldırmaya çalışacağız. Her alandaki çalışmalar hızla yürüyor. Deprem konutlarının inşası noktasında zemin etüdü biten noktalarda inşaata başlıyoruz. 

-Şehrimizde toplam 4 bin 271 mesken yapılacak. 

-Depremzedeleri bir an önce kendilerini emniyette hissedecekleri kalıcı konutlara kavuşturmak istiyoruz.

-Milletimize sözümüzü tutabilmek için ülke tarihinin en büyük ihya ve inşa seferberliğini başlattık. 

-Bu süreçte yatay mimariden asla ödün vermeyeceğiz. Konutlar, zemin+3 ya da zemin+4 olacak. Daha önce başlattığımız sosyal konutların yapımı da aynı şekilde devam ediyor. 

-Kilis’te 1.643 afet konutu ve 2 bin 628 köy evi inşa edeceğiz. Bunlardan 649 konutun temelini bugün attık, 486 köy evimizin ihalesini de yaptık.

-İnşallah bu konutları 1 sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz.

-Köy evlerinin Bayrama kadar yetişme ihtimali bulunuyor. 

-TOKİ, inşaat projelerimizin lokomotifi olacaktır. 

-Ülkemizin hızlı karar alan bunları başarıyla uygulayan yönetime ihtiyacı bulunuyor. Daha bir masa etrafında toplanmış 7-8 kişiyi idare edemeyenlerin 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'yi idare etmesi beklenemez.

-Teröristlerle el ele dolaşanların benim ülkeme, Kilis'ime verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunları nasıl Cudi'de nasıl Gabar'da nasıl Tendürek'te gömdüysek Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta siz sandığa gömeceksiniz. 

-Türkiye ve deprem bölgesindeki şehirlerimizi, ruhsuz ve kaprisli bir kumar masasına teslim edemeyiz. 

--14 Mayıs'ta Türkiye için yine en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. 

-Şehadetinin 8. yılı olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Savcımızı katleden zihniyet ile ve bunları meşrulaştırmaya çalışanlarla mücadelemizi sürdürmeyi devam edeceğiz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan