Cumhurbaşkanı Erdoğan: HDP, PKK'nın parlamentomuzdaki uzantısıdır

son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: HDP, PKK'nın parlamentomuzdaki uzantısıdır

Erzurum'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Vekilliği düşürülen HDP'li Semra Güzel ile ilgili konuşan Erdoğan, "HDP, PKK'nın parlamentomuzdaki uzantısıdır ve CHP onunla beraber hareket etmiştir." dedi.

Erzurum'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Sevgili gençler, sizler bizim aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Bugün bu salonda sadece yarınların siyasetçileri, bürokratları yok; adım adım Türkiye yüzyılını inşa edecek mimarlar da var. 

- Şehrimize ikinci bir devlet üniversitesi olarak Erzurum Teknik Üniversitesini kazandırdık. 

"GÖREVE GELDİĞİMİZDE BURS 45 LİRACIKTI"

- Bay Kemal ne diyor? Bir senede bütün yurt sorunlarını çözermiş... 11 tane büyük şehrin var, acaba kaç tane yurt yaptınız? Bay Kemal, Altılı Masa, buradan sesleniyorum, göreve geldiğimizde burs 45 liracıktı. Şimdi lisans öğrencileri için 1250 lira, yüksek lisans öğrencileri için 2500 liraya, doktora öğrencileri için 3750 liraya çıkarttık. Asgari ücret ne oldu? 8 bin 506 lira oldu. Temmuz ayında hayata geçirdiğimiz düzenleme ile toplam 3.3 milyon öğrencimizi 27 milyar liralık bir maddi külfetten kurtardık. Biz geldiğimizde harç denilen sıkıntı vardı, bir kalemde sildik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin beslenme yardımını 1850 liraya yükselttik. Yurt ücretlerine zam yapmadık. 

- Hamd olsun, gençlerimizin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek kendilerine olan güvenlerimizi boşa çıkarmadıklarını gördük. Daha iyi imkanlar sunmaya devam edeceğiz. 

- Yeni umut ve heyecanlarla 2023'ü karşılayacağız. 2023 sıradan bir yıl değil, bir sembol. Artık nüfusumuz da 86 milyona çıkacak. Türkiye Yüzyılını muhalefet gibi kuru gürültüyle değil, siz gençlerimize ufuk kazandıracak projelerle ete kemiğe büründürmeyi hedefliyoruz. 

- TOGG'un üretimi şu anda devam ediyor. İnşallah birkaç ay sonra Oltu siyah modelini yollarda görmeye başlayacağız. 

- Türkiye'yi küçümseyenlere ülkemizin son 20 yılda nereden nereye geldiğiniz bir kez daha göstereceğiz. 

- Ülkemiz ya Altılı Masa denilen ucube yapının insafına kalacak, ya da AK Parti ile emin adımlarla ilerleyecek. 

- Son bir haftada yaşana bile Altılı Masanın tamamen naylon, proje mahsulü bir yapı olduğunu göstermiştir. Entrikanın kol gezdiği bu garip birlikten ülkemize hiçbir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır. 

- 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanacak. Sandıktan kimin çıkacağının kararını en çok gençler verecek. Seçimin kilidini şu veya bu parti değil, sizler açacaksınız. AK Parti'nin gençlerin partisi olduğunu sizler göstereceksiniz. Rehavete kapılmak yok. Korkmak yok. Yorulup geriye düşmek yok.

- 2022 yatırımlarla yoğun bir yıl oldu. Bir taraftan Karadeniz gazı, diğer taraftan Rusya Ukrayna savaşı... Batı sadece tahrik unsurlarını ortaya koydu, arabulucu rolü üstlenmedi. O rolü biz üstlendik. Tahıl koridorunu işlettik. Avrupa yüzde 44 gibi tahıldan çekim yaptı. Sayın Putin biz bu işi şöyle yapalım diyor, Avrupa değil Afrika'ya ağırlık verelim, ben tahılı ücretsiz göndermeye varım. 

- Yeni yıla Türkiye'de gireceğim. 

"HDP, PKK'NIN PARLAMENTOMUZDAKİ UZANTISIDIR"

- CHP'nin terör örgütleriyle nasıl iç içe olduğunun bir göstergesidir çünkü HDP, PKK'nın parlamentomuzdaki uzantısıdır. Ve CHP onunla beraber hareket etmiştir. CHP'ye oy veren kardeşlerimin artık bunu anlaması lazım. Bir teröristle sarmaş dolaş dağlarda gezip dolaşanlar daha kendilerini neyle ifade edecekler. Ben inanıyorum ki benim milletim teröre karşıdır, bu kadar kurban verdik. İYİ Parti'den 20 kişi bizimle beraber hareket etti ve AK Parti Cumhur İttifakı olarak kararlı davrandı ve bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. 

- "Arjantin iyi oynadı kazandı, üzülme Macron" dedim. Penaltılarda Arjantin gerçekten muhteşemdi. Messi o yaşına rağmen... Yalnız Mbappe geleceği tehdit ediyor. Messi'nin tecrübesi, ağırlığını koydu. Hayırlı olsun diyeceğiz, darısı başımıza. 

"RONALDO'YU HARCADILAR"

- Ronaldo ve Messi'yi kıyaslamak bize düşmez ama Ronaldo'yu harcadılar. Ronaldo'ya maalesef siyasi yaptırım uyguladılar. Ronaldo gibi bir futbolcuyu ikinci yarıda yarım saat sokmak, psikolojisini ve enerjisini alıp götürdü. Ronaldo şimdi aldığım bilgilere göre Suudi Arabistan'a gidiyor. Filistin davasına sahip çıkan biridir Ronaldo. Şimdi artık gelecekte Mbappe var. 

- Ciddi manada ileri teknolojinin tavan yaptığı bir döneme giriyoruz. Bu ileri teknolojide de özellikle yazılım ön plana çıkacak. Bu yazılım teknolojisinde başarı kaydedenler ciddi manada prim yapacak. Mali noktada da, dünyaya koyacakları ağırlıkta da öyle. En yoğun olacak alanlardan biri malum uzay teknolojisi. Savunma sanayiinde ciddi manada gelişmeler var. Türkiye bu konuda bir atak yaptı ve tüm dikkatler Türkiye'nin üzerine çevrildi. Hep beraber bu işi başaracağız. 

- İlaç sanayiinde son dönemde bizde de ciddi bir sıkıntı var. 900'e yakın ilaç eksikliği vardı. Onları da süratle gidermeye başladık. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan son dakika Erzurum