Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Bay Kemal bilmez, ecdadımız 19 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da ‘’Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’’nda gençlere hitap etti. Erdoğan, seçme ve seçilme yaşının düşürülmesine yönelik muhalefetin söylemlerini eleştirerek, "Bay Kemal bilmez, ecdadımız 19 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da ‘’Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’’nda gençlere hitap etti.

Erdoğan, seçme ve seçilme yaşının düşürülmesine yönelik muhalefetin söylemlerini eleştirerek, "Bay Kemal bilmez, ecdadımız 19 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı" dedi.

Gençlere bir de müjde veren Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençlerimizin dünya ile etkileşimini artıracak, yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısını yükselteceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Bizim kalbimizde gençlerimizin sevgisiyle, coşkusuyla, muhabbetiyle bu kalp genç kalıyor. Biz geleceği, gençlerimizle birlikte hazırlıyoruz. Sizin zamanınızın misafiri olduğumuzun bilinciyle tüm gücümüzü seferber ediyoruz. 

-Unutmayınız, Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakırken Türkiye Yüzyılı'nın sahipleri sizlersiniz. "Kızılelma, Togg, TCG Anadolu bayağı havalı ülke olduk", bir kızımız da şuradan ne diyor, "yenmiş seni, çıkmış da yenmiş, yenmiş de yenmiş..." 

-Türk Yüzyılı'nı biz başlatıyoruz, onu yüceltecek sizlersiniz. Bize kadar gelen bağımsızlık ve kalkınma bayrağının yeni emanetçileri sizlersiniz. 

-Biz bu bayrağı imanıyla, azmiyle, fedakarlığıyla, sabrıyla bu toprakları bizlere vatan yapan büyüklerimizden aldık, şimdi de onu tıpkı ecdat Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal gibi sahiplenip en üst seviyeye çıkaracak.

-Neresinde yer alırsınız alın bu davanın, isminizi tarihe altın harflerle yazdıracaksınız.  

-Ülkeyi size teslim ederken gözümüz arkada kalmayacak. Sizler hayatı adeta AK Parti ile tanımış bir nesilsiniz. 

-Haklı olarak eski Türkiye'yi görmediğiniz için bazı mukayeseleri yapmak da zorlanabilirsiniz. Bugün ülkemizde üretimden istihdama her alanda ölçek öyle büyüdü ki, 21 yılda nereden nereye gelindiğini anlatırken verdiğimiz örnekler yetersiz kalıyor. 

-Şimdi şöyle bir "sus" yapalım. Anladınız mı ne demek istediğimi? Şöyle bir "sus" yapalım. Burada 94 yılında doğanlar var mı? Bak 94'lüler... Demek ki hepiniz 94'ten sonra veya 94'te doğmuşsunuz, bu demektir ki Cumhurbaşkanınız bu tarihte İstanbul'a belediye başkanı oldu, peki İstanbul'da o zaman ne vardı? Bir tespit yapacağız, çok önemli. Karşımızdaki gençlere bunları anlatmanız lazım, CHP'nin de gençleri lazım, olmaz, anlatacaksınız, onlar bazı şeyleri bilmiyor olabilirler.

-İstanbul'da çöp, çamur, çukur vardı. Suyu olmayan bir İstanbul vardı, başkanı CHP'liydi, Ümraniye Belediye Başkanı da CHP'liydi, çöplük patladı ve 39 kişi öldü ve ardından biz İstanbul 94'te aldık, Ümraniye'yi de aldık ve hemen o çöplüğün olduğu yeri spor tesisleri ile donattık. İstanbul'daki gençler, İstanbul'un bu halini bilmiyor, öyleyse bunu anlatmamız lazım, İstanbul'u suya biz kavuşturduk. 

-120 km uzaktan Istranca'dan suyu getirdik, çöpü kaldırdık, doğal gaza kavuşturduk. Şimdi bay bay Kemal, Karadeniz doğal gazını da getirdik mi, şimdi ona başlıyoruz inşallah, bedava vereceğiz. Şimdi ne diyorlar hayal, siz neye hayal demediniz ki? 

-Şimdi, gençler sizlerle rakamları bir başka açıdan yorumlayalım. Türkiye'nin 21 yılını anlatmak istiyorum. Bu seçimlerde bizim adaylarımızın içinde genç adayların ellerini göreyim. Gençler, bu gördüğünüz ekip hep 30 yaşın altında, liste başı olanlar var, bu şekilde parlamentoyu çoluk çocuğa teslim edeceksiniz? Bay bay Kemal sen tarih bilmiyorsun, bizim ecdadımız 19 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Biz de bir devri karanlık çağı kapattık, bizle beraber aydınlık çağa geçti ve devam ediyor.

-Eskiden insanların ilk hayali evdi, kelimenin tam anlamıyla dört duvar bir damdan oluşan barınak seviyesiydi. Geçtiğimiz 21 yılda 10 buçuk milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak vatandaşlarımızı yüksek standartlı yuvalara kavuşturduk.

-1,2 milyonu TOKİ ile inşa ettik, 3,3 milyonu kentsel dönüşüm ile hayata geçti, kalanı da gelişen Türkiye'nin tabii bir sonucu olarak özel sektörle kazandırıldı. bugün de yine ev sahibi olmak isteyen gençleri hayallerini biz kavuşturacağız. 

-21 yılda 10,5 milyon konut inşa edilmesini sağlayarak vatandaşlarımızı güvenli konutlara ulaştırdık. 

-Şehirlerimizi modern bir görüntüye kavuşturduk. İlk Evim İlk Arsam kampanyaları, kentsel dönüşüm projeleri ile ülkemizde kendi evine sahip olmamış hiç kimseyi bırakmayacağız, eski Türkiye'de otomobil almak çok sınırlı mensup bir ayrıcalıktı. 

-Zenginliğin ölçüsü bir ev ve otomobil sahibi olmaktı, biz geçtiğimiz 21 yılda ülkemizi otomobil ve hafif ticari araçlarla donattık, Erbakan Hoca Devrim otomobili yapmıştı, biz de şimdi devrin otomobilini yaptı, bay bay Kemal ne dedi, fabrikası nerede dedi, çık bir Gemlik'e gel gör, nasıl satacaksınız dedi, ciddi manada siparişler var, yetiştirmek de zorlanılıyor. Ev sahibi olmak gibi otomobil edinmeyi de ortalama gelir sahibi herkesin ulaşabileceği bir imkana dönüştürdük. İlk etapta Ziraat Bankası kredi temin etme imkanı veriyor. 

-Liseden mezun olan öğrencilerimizin tamamını üniversiteye yerleştirebilecek kadar kapasiteye ulaştık. Artık rekabet herhangi bir üniversiteye girebilmek için değil istedikleri bölüme girebilmek için rekabet üzerine kurulu. 

-Eğitimde altyapıyı talebin tamamına cevap verebilecek düzeye getirdik. 

-İstihdamı 15,5 milyon artırarak tarihimizin en yüksek çalışan seviyesine ulaştık. 

-Bazıları gençler, bunları muhataplarınıza anlatacaksınız, bazıları bizim savunma sanayi ürünlerimizi gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar. Bizim gururla saydığımız her ürün, aynı zamanda gençlerimizin geleceklerini inşa eden birer teknoloji lokomotifidir. 

-Biz teknolojiye yaptığımız yatırımla gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Kendilerinin hayranlık duyduğu ülkelerin nasıl kalkındığını bilmeyenler her esere düşmanlık etmeye, her eseri değersiz hale getirmeye çalışıyor. Bunların derdi ufuk açmak değil aksine gençlerimizin ufkunu daraltan kin ve nefret bataklığına sürüklemek. 

-Göreve geldiğimizde kişi başı milli gelir 3 bin 600 dolar idi, şimdi, 10 bin 650 doların üzerine çıktıysa bu nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından çok önemli. Satın alma paritesine göre Türkiye, 11. sıraya yükseldi. Ne diyorlar, ekonomik durum çok kötü, işte, rakamlarla konuşuyorum.

-Biz bunlardan 3 bin 600 dolardan Türkiye'yi teslim ettik, şimdi 10 bin 650 dolar üzerinde, bunların hiçbiri kendi kendine olmadı. 

-Şayet, Gezi Olaylarından 15 Temmuz'a kadar maruz kaldığımız kalleş saldırılar olmasaydı, ekonomide çok daha üst sıralarda yer alacaktık. Bay Bay Kemal'in masası kaç kişiden oluşuyor. İnce 6 idi, sonra 7 oldu, sonra 9 oldu. ama bunun bir de görünmeyen ortakları var, bunları da unutmayın, bu ortaklar ne yazık ki Kandil'in parlamentodaki uzantılarından oluşuyor, bunları her yerde anlatmanız lazım, bu ülke bir terör devleti değildir, olmayacaktır.

-Bay bay Kemal, orada bunlar ne sözü veriyor, Selo'ya Diyarbakır'da, benim Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek öldürten Selo'ya cezaevinden çıkma sözü veriyor. Evlat katili Apo'yu da çıkarma sözü veriyor. Hanımefendi de öyle.

-Cezaevinin kapısını kıracağız, hepsini salacağız diyorlar, hukuk devletinde ne zamandan beri böyle kapılar kırılıyor, suçlular salınıyor. Bu ülke bu hainlere bırakılamaz, bu yapmak için onlar yıkmak için var. 

-Miting alanına giderken halk, bizi karanfillerle engelledi, meydana öyle gittik ve 65 bin kişinin olduğu bir tören yaptık. Enerji üretim fabrikasının temellerini attık, oradan Manisa'ya geçtik, Demokrasi Meydanı'nda yine 65 bin kişinin katılımıyla miting yaptık, Şu anda, bütün vatandaşlar, gümbür gümbür sandığa gidiyor. İnşallah Türkiye Yüzyılı ile birlikte hake ettiğimiz yerlere de tırmanacağız. Seçim öncesinde birilerinin yine benzer hazırlıklar içinde olduğu görülüyor.

-Hedeflerinize ulaşamayacaksınız, milletimizi etnik mezhep ile fitne sokamayacaksınız. "Aleviyim" diyor, biz senin Alevi olmandan rahatsız değiliz, ama bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, bizim Şiilik diye bir dinimiz yok bizim tek dinimiz Müslümanlık. Biz, Türk ile Kürt ile Laz ile Çerkez ile Gürcü ile Abaza ile hep bir olacağız, ülkemizi böldürtmeyeceğiz. İyi ki Alevi olduğunu söyledin, bizim böyle bir derdimiz yok. Bu ülkenin tek bir kazanımına el süremeyeceksiniz, bu gençlik dünyayı bilen, ecdadını tanıyan, tarih şuuru sahibi bir gençlik. 

-Bu gençlik, küresel emperyalistlerin oyununa gelecek, ne sapkın akımların ülkesine yayılmasına izin verecek bir gençliktir. Buradan LGBT'ci çıkmaz. Hiç aleyhinde konuştuklarını gördünüz mü, hayır, konuşamazlar sıkıysa konuşsunlar. Bu gençlik Türkiye'nin Türk milletinin gençliğidir. Sizlerin gözlerine baktıkça kendi gençliğimi, hayallerimi görüyorum.

-Sevgili gençler, bizim için her seçim süreci hem hesap hem de söz verme vesilesidir.

-seçme ve seçilme yaşını önce 30'dan 25'e sonra da 18'e biz indirdik. Bu CHP'nin gençlere inancı yok, şimdi de diyor ki gençlere güveniyorum, sen mutfakta çorba pişirebiliyorsan pişir, milletvekili listelerinde gençlere en çok yer veren ve onlara en çok güvenen parti biziz.

-Vaktimizi ve enerjimizi içi boş söylemlere değil hayata geçirilebilecek projelere harcıyoruz. Biliyorsunuz ne diyor, Londra'dan 300 milyar dolar getireceğim, diyor. 5 kişiyi teslim edin, kaybedip gelir. SSK'nın başındayken aman yarabbi, Savaş Ay hayatta olsa da bunları anlatsa. Karadeniz gazı 1 trilyona kadar hesap edilen rezerv değeri ile ülkemizin en büyük kazanımlarından biri olacak. Bunun bir kısmını şimdi Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Gençliğimizi her alanda desteklemeye yönelik çalışmaları finanse edeceğiz. 

-Türkiye artık enerji için ele avuç açmayacak. 

-Gençlerimizin dünya ile etkileşimini artıracak, yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısını yükselteceğiz.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Gündem haberleri