Cumhurbaşkanı Erdoğan: Felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaştı

Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş Depremi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetleri Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan, "Enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerinde. Enkazlar kalktıkça kayıplarımız da artıyor. Felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaştı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetleri Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Depremler çok büyük bir yıkıma yol açmıştır. Bilim adamları bu enerjinin 500 atom bombası büyüklüğünde olduğunu ifade ediyor. İnsanlık tarihinin en büyük depremlerinden. Felaketten etkilenen nüfus 20 milyona yaklaştı. Enkazlar kalktıkça kayıplarımız da artıyor. 

Arama kurtarma ekiplerimizin enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir. Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın vatandaşımızın önemli bir kısmını taburcu ettik. Yaralarımızı en kısa sürede saracağız. 

Devletimizin ilgili kurumları yanında sivil toplum örgütlerimiz ve gönüllülerimiz afetzedelerimize yardım etmek için yoğun çaba harcıyor. Bir taraftan arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da çadır, konteynır ve prefabrik yapıların kurulumuna hız veriyoruz. İnşallah çok yakında yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya çalışmalarını başlatıyoruz.

Bu afet, uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimiz için yardım toplayan, arama kurtarma mücadelemize destek veren, dualarında bizleri unutmayan tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş depremi