Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Tahıl Koridoru anlaşması uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan, AK Parti il başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları ile belediye başkanları toplantısında 2. tura kalan seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyaya buradan bir müjde vermek istiyorum diyen Erdoğan, Tahıl Koridoru anlaşmasının süresinin 2 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Erdoğan, AK Parti il başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları ile belediye başkanları toplantısında 2. tura kalan seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyaya buradan bir müjde vermek istiyorum diyen Erdoğan, Tahıl Koridoru anlaşmasının süresinin 2 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yeni seçilen ve yeniden seçilen 28. dönem milletvekilerimize tebriklerimi sunuyorum. Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak 14 Mayıs'ta dünyaya örnek olacak bir demokrasi sınavı verdik.

Karşımızdakileri görüyorsunuz. Milli iradenin üzerine gölge düşürmek için her şeyi yapıyorlar. Seçimi açık ara geride bitirmelerine rağmen suyu bulandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sağlam durmazsak 28 Mayıs'ta sandıkların üzerine çökerler. Terör örgütleriyle yata kalka onların yöntemini siyasette de uyguladıkları görülüyor.

2. TURDA FİRE OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Bugüne kadar güvenimizi hiç boşa çıkarmadınız. İnşallah 28 Mayıs'ta da güvenimizi boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum. Meclis'te çoğunluğu elde ettik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yakın rakibimize 2 milyon 500 bin fark atmamıza rağmen ikinci tura kaldık. Seçim sisteminin yüzde 50+1 oy şartı sebebiyle 18. seçimimizde de bizi sandıktan açık ara birinci çıkartacağınızdan şüphe duymuyorum. 14 Mayıs seçiminde tercihini bizden yana kullanan 27 milyon 133 bini aşkın vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz seçimlerde 26 milyon 330 bin oy sayımızı yaklaşık 800 bin artırdığımızı görüyoruz. Seçmen sayısının artması sebebiyle bu sefer yüzde 49,5'te kaldık. İnşallah ikinci turda 2018'i hem oran hem sayı olarak fersah fersah aşacağız.

14 Mayıs'ta bize oy veren her bir kardeşimize sıkı sıkı sahip çıkacağız. 2. turda fire olmaması için elimizden geleni yapacağız. Seçim gecesi televizyon ekranlarında sergiledikleri 'kazandık' tiyatrosunu hep birlikte takip ettik.

CHP GENEL BAŞKANI YALAN SİYASETİNİ BİR KEZ DAHA İSPATLADI

CHP Genel Başkanı, bir yandan kendi partisindeki isyanı, bir yandan ittifak ortaklarının itirazlarını göğüslemeye çalışıyor. Ama bu kişide öyle bir yürek olmadığını biliyoruz. Seçim gecesi kendi elindeki veriler de aynı gerçeğe işaret ettiği halde ısrarla önde olduğunu söyleyerek hayatına damga vuran yalan siyasetini bir kez daha ispatladı. Milletimiz, sağduyusuyla bu hezeyanlara kulak asmadığı için karşı tarafın kötü niyeti elinde patladı. 28 Mayıs seçimlerini de bu şekilde suhuletle tamamlayarak ülkece önümüze bakacağız. Bu seçimlerin en önemli sonuçlarından biri de muhalefet cenahında yaşanacak büyük değişim olacaktır. Genel Başkanları Meclis dışında kalan bu partilerin kendi iç muhasebelerinin gecikmeden başlayacağını düşünüyoruz.

BUNLARIN İNSANLIKLA İRTİBATLARI DA KOPMUŞ

Kendilerine destek vermeyen, insanlıkla ilgisi olmayan saldırılarını herkes görüyor. Meğer bunların insanlıkla irtibatları da kopmuş. Bu vesileyle bunu da öğrenmiş olduk. CHP'li belediyeler ve müzahir STK'lar, deprem bölgesine yardımları kesmekten otellerden depremzedeleri kapı dışarı etmeye, her türlü rezilliği sergiliyor.

Meclis seçiminin Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlanması, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de açık ara fark yemeleri muhalefetin dengesini bozdu. Sonuçları bildikleri halde televizyonda sergiledikleri 'kazandık' tiyatrosunu hep birlikte seyrettik.

SAZAN SARMALINA ALINAN KILIÇDAROĞLU FENA ÇARPILMIŞTIR

Tek yaptıkları kendi iç sıkıntıklarını bastırmak için masa yumruklamaktır. CHP, seçime gittiği ortakları üzerinden Türk siyaset tarihinin en büyük yankesiciliğine, tarihin en büyük hortumlamasına maruz kalmıştır. Masadaki arkadaşları tarafından sazan sarmalına alınan Kılıçdaroğlu fena çarpılmıştır. Bunu sormak da o partinin seçmenine düşer. Ülkemizde her şeyi değiştirdik ancak muhalefeti maalesef değiştiremedik. Bu seçimlerin inşallah yıllardır beklediğimiz bu değişime de vesile olacağına inanıyorum.

Biz bazıları gibi eksiklerimizin kabahatini başkalarında aramayacağız, kendimize bakacağız. AK Parti'nin kabiliyeti kendini yeniliyor olmasına bağlıdır. Bu yenilenmeyi kıymetli görüyoruz.  İnşallah 2024 Martına çok güçlü bir teşkilatla gireriz. 

DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna bugün hariç 10 gün kaldı. İstanbul ve Ankara'da etkinliklerimiz olacak. Cumartesi, pazar ve salı günleri deprem bölgesindeki şehirlerimizi ziyaret edeceğiz. İnşallah Türkiye Yüzyılının inşasına başlayacağız.

Vatandaşlarımızı dinleyeceğiz. Herhangi bir eksik veya talep varsa gereken talimatları vereceğiz. Depremzede vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Sözümüzü yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI UZATILDI

Buradan dünyaya bir müjde vermek istiyorum. Ülkemizin ve şahsımın yoğun gayretleriyle başlatılan Karadeniz tahıl koridorunu biliyorsunuz. Türkiye'nin öncülüğü, Rusya ve Ukrayna'nın yapıcı tutumları sayesinde 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da yapılan anlaşma uzatılmıştı. Son uzatmanın süresi bitmek üzereydi. Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği, Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Bu kararın tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. 

Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan 14 Mayıs seçimi seçim 2023