Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çukurova Üniversitesi açılışında "yurt" açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çukurova Üniversitesi'nin açılış programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yurt eylemlerine ilişkin, "İki yılın başvurularının üst üste gelmesinden kaynaklı oluşan yoğunluk kadrolu militanlarca istismar edildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çukurova Üniversitesi'nin açılış programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

YURT EYLEMLERİNE SERT TEPKİ

"Öğrencilerin yurt sorununa çözüm için yeni yurtlar açıyoruz, 6 bin 646 kapasiteli yurdumuz otel konforunda yapıldı. Yurtlarda oluşan geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edildi. Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştı. İki yılın başvurularının üst üste binmesi sebebiyle oluşan yoğunluk kadrolu militanlarca istismar edildi. Yurtlarımızın sadece kapasitelerini yükseltmedik donanımlarını otel konforuna yükselttik. Yurtta kalmak için başvuruda bulunan öğrencilerimizin neredeyse tamamının talebini karşıladık."

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Bu sene yüz yüze eğitimi tekrar başlattık. Son bir aydır MEB'e bağlı okullarda ciddi bir sıkıntı yaşamadan eğitim öğretim faaliyetleri başarıyla sürüyor. Benzer bir başarıyı üniversitelerimizde yakalayacağımıza inanıyorum. Amacımız şartları sonuna kadar zorlayarak her seviyede yüz yüze eğitimi devam ettirmektir.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan çukurova üniversitesi