Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bosna-Hersek ile ticaret hacmi hedefimiz 1 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek-Türkiye İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, açıklamalarında, "Bosna Hersek ile 2022 sonunda 1 milyar dolar ticaret hacmini aşmayı hedefliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek-Türkiye İş Forumu'nda konuşuyor.

Bosna-Hersek politikamız her zaman birleştirici oldu. Etnik ve dini ayrışmalar, acıdan başka bir sonuç vermeyecektir. Seçime giren süreçte yarıştırıcı söylemlerden uzak durulması, Bosna-Hersek'in ekonomisi ve iç barışı için de önemlidir. Bosna-Hersek'in egemenliğini ve siyasi istikrarını destekliyoruz.

Bu coğrafyada etnik ve dini temelli ayrışmalar acı ve gözyaşından öte sonuç vermeyecektir. 

Ticaret hacmimiz bu yılın ilk 8 ayında yüzde 15 artışlar 627 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2022 sonunda 1 milyar dolar ticaret hacmini aşmayı hedefliyoruz. 

ülkede 31 şubesiyle güçlü bir ağ kuran Ziraat Bankamız ve çeşitli sektörlerde varlık gösteren çok sayıda firmamız, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri ileriye taşımamız konusunda çok önemli rol üstleniyor. 

Şu an itibarıyla 200 civarında iş insanımızın bulunduğu bu toplantıda, bizler, gerek Türkiye'den gelen gerek Bona-Hersekli yatırımcıların yatırımlara yüklenmesini temenni ediyorum. Eğer ki, bu topraklar bizimse gelin bu yatırımları birlikte yapalım ve burayı ayağa kaldıralım.

Temennimiz ülkedeki istikrar ortamını gelişmesi ve Bosna-Hersek'in dünya ticaretinde daha iyi bir noktaya gelmesidir. Her şey Bosna-Hersek için diyerek yola koyulacağız. Bizi bölmek için uğraşanlar var, buna fırsat vermememiz lazım.

Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Bosna Hersek