Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birilerinin Neil Armstrong'u varsa bizim de Ahmet'imiz, Ayşe'miz var

Recep Tayyip Erdoğan haberler TÜBİTAK Türkiye Uzay Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni"ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Biz ne yapıyorsak milletimiz için, özellikle de çocuklarımız için, gençlerimiz için yapıyoruz. Sizler bu ülkenin umudusunuz. Biz nasıl üretmeye teşvik ederiz, onun derdindeyiz. Bugün ödül töreninde bir arada olduğumu lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması, işte bu çabanın ürünlerinden biridir. İnşallah içinizden birileri, bir veya ikisi uzaya gidecek mi? Gidecek. İnşallah birilerinin Neil Armstrong'u varsa bizim de Ahmet'imiz, Ayşe'miz var. Altyapısını yaptık, hazırlıklar devam ediyor. 

"Cumhurbaşkanım siz yorulmuyor musunuz?" diye soruyorlar. Ben de diyorum ki, gençlerle yol yürüyen, mücadele veren insan yorulur mu? Enerjiyi sizden alıyorum, enerjiyi de bir yere vermem lazım. Nereye? Eserlere. Siyasi hayatım boyunca hep gençlerimizin önünü açmanın mücadelesini verdim. Bu ülkede darbe sadece siyaset kurumuna, milli iradeye yapılmadı. Asıl yıkıcı etkisi, gençlerimizin geleceğini şekillendiren, eğitim başta olmak üzere, alanlarda görüldü. Spordan teknolojiye ve kültür sanata kadar her alanda ihmaller sergilendi. Bakmayın siz gençlerimizin hayallerini, umutlarını istismar edenlere. Bunlar görünüşte mış gibi yaparlar kafalarının arkasında ise 40 tilkiyi kuyruklarını birbirine değdirmeden dolaştırırlar. Özgürlük narası atanlar, geçmişte insanlarımızın en temel haklarının bile ellerinden alınmasına ses çıkarmamışlar, hatta teşvik etmişler. 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni Erdoğan uzay erdoğan son dakika haberler