Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'te hem TBMM çoğunluğunu hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4 ildeki kongresine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "2023'te ezici bir çoğunlukta TBMM'de temsil edileceğiz, Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas İl Kongrelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldı. 

Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak 2023'te ezici bir çoğunlukta TBMM'de temsil edileceğiz, Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde Cumhurbaşkanı' sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Seçim kişiyi Cumhurbaşkanı yapmaz" diye devam ediyor. Boş laf. Bunlar alıştılar yıllarca darbecilerden, cuntacılardan cumhurbaşkanı seçmeye" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Biz milletin kurduğu, bugüne de milletin getirdiği bir partiyiz. Gücümüzü de ilhamımızı da milletten alır, birikimimizi sadece millete hizmet için kullanırız. Cumhur İttifakı olarak 2023'te ezici bir çoğunlukta TBMM'de temsil edileceğiz, Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız. İllerimizde Cumhur İttifakı olarak, gerek AK Parti, gerek MHP, gerek BBP olarak, Cumhur İttifakı güçlenerek yarınlara yürümektedir, yürüyecektir. Biz hep yüzü geleceğe dönük bir parti olduk. Bu şekilde de hareket etmeyi sürdüreceğiz. 

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİNE TEPKİ

Bu zat dün yine bühtan üzerine bühtan sıraladı. Neymiş, CHP, Türkiye'yi büyütmüş. AK Parti, Türkiye'yi büyütmek için çalışmamış. Gerçekten de CHP, tarihi boyunca hep Türkiye'nin dertlerini, sorunları büyütmüş bir partidir. Milletimizin hafızasında CHP büyük acıların, büyük zulümlerin partisidir. AK Parti ise CHP'nin başımıza sardığı büyük sorunların hepsini ortadan kaldırmak için çalışmıştır. 

"SÖZDE CUMHURBAŞKANI" TARTIŞMASI

Bunu söyleyen tek bir konuda irade ortaya koymamış, SGK'yı batırmış, milletin hayrına tek bir işe omuz vermemiş birisi. "Seçim kişiyi Cumhurbaşkanı yapmaz" diye devam ediyor. Boş laf. Bunlar alıştılar yıllarca darbecilerden, cuntacılardan cumhurbaşkanı seçmeye. Milletim önce 2014'te, ardından 2018'de doğrudan seçtiği cumhurbaşkanını hala hazmedemiyorlar. Teröristlere ‘arkadaş’, darbecilere ‘hak, hukuk savunucusu’ diyen, milli projelerimizi engellemek için her şeyi yapan, sınır ötesi harekatlarımıza gölge düşürmeye çalışan, yatırımcılara ‘ülkeye gelmeyin’ çağrısı yapan bir kişi için ne desek az gelir. Kendi partilerinde işler kasetle, tacizle, tecavüzle yürüdüğü için milletin gerçeği ile göreve gelebilmeyi havsalalarına sığdıramıyorlar. Biraz onuru varsa kasetle geldiği koltuğu bırakıp gider. Bu karikatür zatın psikolojik analizi, işin erbabı için bulunmaz bir hazinedir. 

Biz hükümette, partide, Meclis'te kendi işimize bakacağız. Yatırımlarda, dış politikada kendi işimize bakacağız. Çünkü milletimiz bizden hizmet bekliyor. Önceliğimiz ülkemizin güvenliği ile birlikte, milletimizin her ferdinin iş, aş, sağlık, eğitim, adalet gibi temel beklentilerine projeler geliştirmek ve uygulamaktır. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar