Cübbeli Ahmet'ten tartışma yaratacak sözler: Onların orucu kabul olmaz

Gündem haberleri
Cübbeli Ahmet'ten tartışma yaratacak sözler: Onların orucu kabul olmaz

Cübbeli Ahmet olarak kamuoyunda tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün oruç tutmaya ilişkin sözleri sosyal medya gündem oldu, büyük tartışma yarattı.

Cübbeli Ahmet olarak kamuoyunda tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Youtube üzerinden yaptığı 'İftar Sohbetleri' yayınında oruca ilişkin tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

Ünlü, namaz kılmayan kişilerin zekatının ve orucunun kabul olmayacağını söyledi.

Cübbeli Ahmet "Bir vakit namazın farzını kaçırmak zina yapmaktan daha büyük günahtır, adam öldürmekten de büyük günahtır. Şirklikten sonra namazın terkinden azam günah yoktur' diyor ulema ittifak ile" ifadelerini kullandı.

Sözleri tartışılan Cübbeli Ahmet, daha sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise, "Namaz kılmayanların oruç, zekât dâhil hiçbir ameli kabûl olmaz" demek, "O farzları yaptığı için azaptan kurtulur ama ilave sevap alamaz" demektir" ifadelerini kullandı.

Ünlü, şunları da söyledi:

“Haramlardan sakınmak deyince sen zannetme ki içkim kumarım yok, zinam yok, eş cinsel değilim, lezbiyen değilim falan filan… Beş vakit namazın farzını kılıyor musun? 'Kılmıyorum.' 'Bir vakit namazın farzını kaçırmak zina yapmaktan daha büyük günahtır, adam öldürmekten de büyük günahtır. Şirklikten sonra namazın terkinden azam günah yoktur' diyor ulema ittifak ile. Namaz kılmayanın zekatı da orucu da kabul olmaz. Ama şimdi sen diyorsan ben namaz kılmıyor isem oruç da mı tutmayayım? Ben onu mu dedim sana şimdi. Madem oruç tutuyorsun namaza da başla demek istiyorum. Orucu da bırak mı dedik.”

Kaynak: Haber Global TV

Cübbeli Ahmet Hoca twitter