Çöp toplarken "Oyumu AK Parti'ye vereceğim" dediği için rencide edilen yaşlı adam konuştu

İHA
AK Parti eskişehir

Eskişehir'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında çöp toplayan 70 yaşındaki vatandaşa soru soruldu. Soru üzerine "Oyumu AK Parti'ye vereceğim" dedikten sonra rencide edilen vatandaş konuştu.

Eskişehir'de yapılan bir sokak röportajında, AK Parti'ye oy vereceğini belirten bir vatandaşın sözleriyle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşım, 70 yaşındaki bir vatandaşı oldukça rencide etti.

Vatandaştan "AK Parti" yanıtını alan Arif Kocabıyık, “Çöp topluyorsun ama” diyerek karşılık verdi. Daha sonra “Hem çöp toplayıp hem de AK Parti’ye mi vereceksin” diye soru sordu. Görüntüleri de sosyal medyada yayınladı.

Vatandaş, "AK Parti'den zarar gelmez, memleketi parçalatmaz, bu yüzden onlara oy vermek istiyorum" dediği için karşılaştığı tepkileri dile getirdi.

''ÇÖPTEN EKMEK PARAMI KAZANIYORUM, YIKAYINCA GEÇİYOR PİSLİĞİ''

“‘Ben çöpten ekmek paramı kazanıyorum, ayıp mı? Elimi yıkıyorum geçiyor pisliği"
Olayın sonrasında konuşan 70 yaşındaki geri dönüşüm işçisi başından geçenleri anlattı.

Yapılan paylaşımla çok rencide olduğu için ismin vermek istemeyen vatandaş, “’Hangi partiye oy atacaksın’ diye gelip bana sordu, ben de ‘AK Parti’ye atacağım’ dedim. ‘Çöp topluyorsun neden AK Parti’ye oy veriyorsun’ dedi. Ben de, ‘Sana ne, ben hırsızlık yapmıyorum, dolandırıldık yapmıyorum. Çöpten topluyorsam, elimi yıkadığımda gidiyor’ dedim. ‘AK Parti’den zarar gelemez, memleketi parçalatmaz diye ben onlara oy atmak istiyorum’ deyince kızdı bana. Videodan çok rahatsız oldum, bulsam onu mahkemeye vereceğim. İnsanlar dalga geçiyor. Ben hırsızlık mı yapıyorum? Ben buradan ekmek paramı kazanıyorum. Bu suç mu? Ben AK Parti’ye, Nebi Hatipoğlu’na vereceğim oyumu. Evdeki ailemle birlikte bizim iki oyumuz var, ikisi de onlara. Kararıma saygı duymasını beklerdim madem röportaj yapıyorsun. Kime istersem veririm. Sen bana karışamazsın ki. Onu tanırsam mahkemeye vermek isterdim. Rencide etmiş beni, bu caddedeki esnafın hepsi beni tanır. Çok üzüldüm bu duruma” dedi.