CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'den flaş Kılıçdaroğlu açıklaması

CHP Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu
CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'den flaş Kılıçdaroğlu açıklaması

Partisinin 81 il başkanı ile bir araya gelen CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP'ye yakışır bir PM listesi yapacağız" dedi. Kurultay sonrası hakkında da konuşan Özel, "Kılıçdaroğlu'nun deneyimlerinden yararlanmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda bin 367 kurultay delegesinin 812 'sinin oyunu alarak CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel oldu, sabah saatlerinde 81 il başkanı ile kahvaltıda bir araya geldi. Özel, kahvaltının ardından kameralar karşısına geçerek bugün yapılacak Parti Merkezi seçimi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kongreler sürecinde, il ziyaretlerinde ve dün yaptığı konuşmada genel başkan seçildiği takdirde 81 il başkanıyla salondan çıkacaklarını söylediğini hatırlatan Özel, bu kapsamda bu sabah il başkanlarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Özel, şöyle devam etti:

"Bugün öğleden sonra il başkanlarımdan aldığım görüşlerle, onların talepleriyle, önerileriyle bölgesel dağılıma dikkat ederek, cinsiyet kotasına uyarak, gençlik kotasına uyarak Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bir Parti Meclisi oluşturmak üzere çalışmalarımızı yapıp öğleden sonra ilerleyen saatlerde örgütümüzün, 81 il başkanımızın sahiplendiği bir anahtar listeyi örgütümüze sunacağız. Çarşaf liste, bireysel adaylıklar var. Anahtar listenin bir anlamı, bir önemi var ama bir dayatması yok. Örgütümüz, il başkanlarımız anahtar listemize hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade ettiler, bu çok kıymetlidir. Ancak bu anahtar listenin kamuoyu tarafından bir blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz. Adaylıkların önünü kesmeyen, dayatmayan ve tüm örgütü kapsayan bir anahtar listeyle karşınızda olmayı ümit ediyoruz.

Dün taahhüt ettiğimiz ne varsa, tüzük değişikliği, ön seçimle ilgili taahhütlerimiz, il ve ilçelerimizin yalnız bırakılmaması noktasındaki tüm taahhütlerimiz noktasında bugün bir kez daha teyitleştik. Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi, örgütüne güç veren ve örgütünden güç alan bir yönetim anlayışıyla yol yürümeye devam edecek."

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMASI

Özel, il başkanlarıyla gerçekleştirdikleri toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'nu birlikte alkışladıklarını belirterek, bundan sonra da kendisinden her türlü katkıyı almayı, onun deneyimden ve onun birikiminden istifade etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bugün kongreyi tamamlayacaklarını aktaran Özel, şunları kaydetti:

"Ama bugün Parti Meclisinden sonra 48 saat itiraz süresi oluyor. Mazbatanın ne zaman verileceği belirginleştikten sonra Sayın Genel Başkan'ımızla görüşeceğiz. Elbette bir devir teslimi olacak. Yani şeklen bir devir teslim olacak ama Sayın Genel Başkan'ımızın biriktirdiği tecrübesini bize sürekli aktardığı bir iletişim kanalı da her zaman açık olacak. Biz Türkiye'yi yönetmeye layık gördüğümüz ve her iki kişiden neredeyse birinin desteğini almış Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun deneyimlerinden, birikimlerinden yararlanmayı tüm süreçte sürdüreceğiz."

ECEVİT'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Özgür Özel ve beraberindeki 81 il başkanı, ölümünün 17'nci yıl dönümünde partisinin 3'üncü Genel Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Özel, Ecevit'in mezarına partisinin çelengini bıraktıktan sonra dua etti.

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'den flaş Kılıçdaroğlu açıklaması - Resim : 3

Ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, şunları ifade etti:

"Bugün; 1970'lerde yapılan 2'si yerel, 2'si genel seçimden partimizi birinci parti olarak çıkarma başarısını gösteren, çok partili dönemde şüphesiz CHP'nin en büyük başarılarına imza atan, üstlendiği başbakanlık görevi sırasında Kıbrıs'taki mezalime son veren, Kıbrıs'a yapılan askeri hareketa 'Barış Harekatı' adı veren, 'Biz sadece Türklere değil, Rumlara da barış getirmeye gidiyoruz' diyen ve o karardan sonra Kıbrıs'taki Türk vatandaşlarının, Türklerin katledilmesini durduran, bağımsız bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmasının yolunu açan, bütün bu yaşananlara rağmen Rum halkıyla ve Yunanistan ile ilişkiler noktasında son derece diplomatik bir çerçeveyi yeniden sağlayabilmiş muhteşem bir devlet adamının huzurundayız. Biz burada 81 il başkanımızla birlikte Genel Başkanımızın ve Başbakanımızın huzurundayız. Ona layık olmaya, partimize layık olmaya çalışacağız. Onun genel başkanlığı devraldığı; Lozan kahramanı, Garp cephesi kumandanı İsmet Paşa'yı, İsmet Paşa'nın ölümünden sonra yerine geldiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hem Kurtuluş Savaşı'na hem de Türkiye Cumhuriyeti'ne katkı yapan tüm devlet adamlarını, tüm genel başkanlarımızı minnetle anıyoruz. Bugün burada Sayın Genel Başkanımızın huzurunda saygıyla bulunuyoruz. Ona layık olmaya çalışacağız."

 

Kaynak: Ajanslar