CHP'li Şahin, zeytinlik yönetmeliğinin iptal etmesini istedi

CHP Balıkesir Gündem haberleri Tarım ve Orman Bakanlığı
CHP'li Şahin, zeytinlik yönetmeliğinin iptal etmesini istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, yeni Tarım ve Orman Bakanı Vedat Kirişçi'ye seslendi. 'Yapacağı ilk icraat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yayınladığı yönetmeliğin iptali olsun. İyi niyetli, tarımdan, zeytin üreticisinden yana, zeytin dostu bir tarım bakanı olduğunu göstersin.' dedi.

Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Maden Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle zeytinlik alanlarının madencilik faaliyetlerine açılmasını eleştirdi.

AK Parti'nin bu yönetmelikle 'ölmez ağaç' olarak bilinen zeytin ağacının ölüm fermanını imzaladığını iddia eden Şahin, 'CHP yönetmeliğin iptali için dün Danıştaya başvurdu. Zeytinlik alanlarında madencilik faaliyetlerine izin veren yönetmeliği iptal ettirmek istiyoruz, büyük olasılıkla iptal edilecektir. Zeytinlik alanlarından lütfen elinizi çekin.' diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci'nin atandığını aktaran Şahin, 'Bugün yemin edecek Mecliste. Yapacağı ilk icraat Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliğin iptali olsun. İyi niyetli, tarımdan, zeytin üreticisinden yana, zeytin dostu bir tarım bakanı olduğunu göstersin.' ifadelerini kullandı.

Şahin, partisinin barışın sembolü de olan zeytinlik alanlarının korunması konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: AA

CHP